Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Putin v RF uplatňuje šaríju povýšenou nad ruské zákony

Obama poté, co zrušil sankce proti Íránu, a umožnil tak dopravit rakety S-300 pro ruskou armádu do Sýrie, zmizel z očí veřejnosti, asi hraje golf s Justinem Trudeau. Kde se schovává EU? Měla by si přestat hrát na politickou

korektnost, a nasměrovat BV migranty do RF.

Třebaže ruské letouny „ s humanitární “ pomocí se zelenými mužiky přistávaly v Sýrii non stop již od 8/015, Putinovy letecké údery proti Sýrii ze 30.9.015 US ministra obrany Ashtona Cartera „ překvapily „ natolik, že na tiskové konferenci nedokázal říci nic jiného, než že „ by takové neprofesionální chování od ruské armády nečekal „  …

Stejným zaskočeným dojmem působil Obama koncem srpna 015, když na tiskovce zamumlal, že „strategii boje proti IS ještě nemá „ – je snad Obama Putinovým rukojmím/zaměstnancem ?

Veškerým svým dosavadním chováním Obama nahrával Putinově expanzionismu, v roce 013 šokoval PAR i LON, když odmítl dodržet slovo, a uskutečnit společné letecké údery proti Asádově režimu, obviněnému z použití chemických zbraní proti syrským občanům.

Již na počátku militarizace konfliktu v roce 011 Obama navzdory naléhání Clintonové a ministra obrany Leona Panetta odmítl vyzbrojit protiasádovskou opozici.

31.10.015 senátor McCain shrnul Obamovo fiasko na BV slovy, že prvopočáteční chybou bylo stažení US vojsk z Iráku, který následně získal pod kontrolu Teherán, a v Sýrii to byla Obamova neochota nejen vyzbrojit opozici, ale i jeho snaha umírněnou opozici rozmělnit tím, že vyžadoval co nejširší haštěřící se koalici, kterou poté podpořil jen občasnými leteckými údery, zatímco Putin má v terénu i pozemní jednotky.

Z možných kandidátů na úřad prezidenta pouze republikánský senátor Lindsey Graham požaduje vyslat do Sýrie 10.000 US vojáků, zatímco komik Donald Trump slibuje spolupráci s Putinem i ve svrhávání barelových bomb na civilisty, stejně tak ultrapravicová Národní fronta Mariny LePen, či německá Pegida.

Putin je zase připraven obnovit spolupráci s wahhábistickým Rijádem, který mj. trestá smrtí disidentství, kacířství, čarodějnictví, konverzi, obchod s drogami, ozbrojenou loupež, a nerozlišuje zletilé a nezletilé – letos během 10 měsíců bylo oficiálně podřezáno hrdlo 136 odsouzencům k smrti, 12 na popravu ještě čeká, přičemž o vykonání rozsudku se rodina dozví až po popravě, kdy je vyzvána, aby si odnesla tělo …

Je zavedenou tradicí, že Komisi OSN pro lidská práva šéfuje stát, která lidská práva brutálně porušuje, od 9/015 komisi šéfuje Saúdská Arábie.

Bližším přítelem Kremlu, bytˇz nouze, je další teokracie Írán, který v oblasti porušování lidských práv konkuruje Saúdské Arábii.

Svým spojenectvím s Íránem Kreml zradil ruské a středoasijské sunnity ve prospěch menšinových šíitů.

Asád v roce 011 prohlásil : „ Budˇ já nebo chaos „ , v roce 015 je každému jasné, že je to „ On a chaos „ .

Syria's war: A 5-minute history  https://www.youtube.com/watch?v=Cgi9tz3IZWQ

Protože se Putin rozhodl rozehrát nový Afghánistán, ve kterém se pod SU okupací zrodil novodobý džihádismus, spojenectví s Putinem znamená další 30letou válku na BV, a příliv miliónů uprchlíků do EU.

Putin s FSB patriarchou Kirillem nehází BV civilistům záchranný kruh, naopak, spojenectví s Putinem je zárukou, jak klesnout ke dnu.

Putin nebojuje proti IS, který jako profesionální žoldnéřská organizace nemá svá velitelská a komunikační stanoviště na poušti, aby byla snadným cílem leteckých útoků, ale má je schovaná ve městech mezi civilisty. Navíc z družicových snímků není snadné rozpoznat uprchlický tábor od výcvikového, proto zpravodajské informace od lidských zdrojů jsou stále na prvním místě.

Od 12/014 IS zakázal svým příslušníkům používat satelitní telefony, GPS a sociální sítě ( naštěstí pro zpravodajské služby pravidelně internet zásobuje videji, povinná propagandistická dávka je 20 videjí denně ) .

Kremlu výše zmíněné „technické „ potíže nevadí, Putinova metoda bombardování á la Čečna v rozporu s mezinárodním právem válečným vybombardovává do základů všechno, bez ohledu na to, co je dole ( Putinův čečenský syndrom dokladuje, že Putin svůj osobní protiteroristický zákon nadřazuje mezinárodnímu právu ).

Je to podivný způsob, jak bránit křestˇanské hodnoty, o jejichž obraně mluvil Putin i Putinův patriarcha Kirill, jenž přilil polínko do ohně, když vyzval ke „ svaté válce křestˇanů „ ,třebaže by tato válka BV křestˇanskou menšinu vyhubila ( a tím i poslední na Putinovi nezávislou ortodoxní hierarchii) .

Dle Putina je terorista každý antiPutin + antiAsád, otázkou je, co je bojovník/kombatant, a co terorista dle mezinárodního práva.

Prominentní obhájci pochytaných západoevropských teroristů  blízkovýchodního „etnika“ obvykle své klienty vsouvají pod kategorii bojovníků – průlom nastal ve Francii v 5/08 v kauze Buttes Chaumont, která je navíc velmi zajímavá tím, že si v ní hlavní úlohu zahrál Cherif Kouachi, jenž se svým bratrem Sajídem údajně v 1/015 zorganizoval masakr v redakci Charlie Hebdo.

Cherif Kouachi byl zadržen, když se chystal odjet do Iráku v rámci islámistické sítě, ve které působil  – francouzská justice tehdy rozhodla, že vzhledem k tomu, že v síti byli i lidé, kteří se účastnili bombových útoků proti iráckým civilistům, a že do Iráku její členové odjíždějí s cílem násilně svrhnout v řádných volbách zvolenou iráckou vládu, nespadají pod bojovníky, ale pod definici teroristů.

Stejnou kvalifikaci nekombatanta ale teroristy jiný francouzský soud vynesl v 12/011 nad Francouzem zadrženým v roce 09 na pákistánsko-afghánské hranici s tím, že v Afghánistánu ( bez ohledu na občanskou válku mezi Kábulem a talibanci ) neprobíhá válka ani ozbrojený konflikt (newyorská konvence z roku 00 z definice teroristů vylučuje přímé účastníky ozbrojeného konfliktu ), aby získal status kombatanta, protože jsou zde na základě rezoluce RB OSN vojska NATO.

Putinova dvojí hra  s islámismem

Putin, dle vlastních slov, vede protiteroristickou válku proti IS, ale v Čečně  nechává svého pochopa Ramzana Kadyrova, jehož otec byl za bolševiků Velký muftí, rozsáhle aplikovat právo šaría, kterou Kadyrov, jemuž je za jeho brutalitu proti Putinovým odpůrcům vše dovoleno, postavil nad ruské zákony

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 9.11.2015 19:48 | karma článku: 14,88 | přečteno: 901x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,26 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 500x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 269x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,85
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz