Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kremelský propagandistický koktejl

Pěrvyj kanál a jeho pořad Vremja pokažet/Čas ukáže výstižně popsal Jiří Just ve svém blogu  „15 minut slávy v Rusku“ z 11/014 slovy, že Putinova TV simuluje i svobodu slova, aby diváci neusínali. Jiří Just v ruské TV : https://www.youtube.com/watch?v=RVy9JOymY2E

Ti, kdo nedrží krok s Putinem, jsou „ fašistické svi ..“ , jak prohlašují přátelé NovoRuska na území Čech a Moravy, a jak potvrzuje jako vždy skvělý komentář Saši Mitrofanova : Mitrofanov: Dorazit si přejete hned, nebo za chvíli?

Cituji z článku Saši Mitrofanova :

„ Na moskevském Antimajdanu se hesla opakovala podle šablon. Jeden plakát by mohl u nás zaujmout.

Byl na něm rudoarmějec, který bajonetem zapichuje Evropskou unii, a nápis: Dorazte tu mrchu! Ta mrcha, to jsme my. I vy, vážení čtenáři. Tento plakát je replikou názorné agitace z Velké vlastenecké války, kdy mířil smrtící bajonet na fašisty. Teď jsme fašisté my. Ano, i vy. O tom denně vypráví Rusům státní televize. A že my můžeme za jejich trable. Takže recept je jasný. Otázka jen zní, zda nás mají dorazit hned, anebo za chvíli.

Komentátor ukrajinské televize Espreso během nedělního pietního pochodu řekl: „Ukrajina je předsunutou hlídkou civilizace, která ji chrání před barbarstvím z východu.“ Bral bych tato slova vážně. I s tím, že hlídka potřebuje pomoc. „   Konec citátu.

Ukázky informací poskytovaných ruskou státní TV/Pěrvyj kanal

Poté, co 24.1.015 ruští dělostřelci ostřelovali ukrajinský Mariupol plný civilistů, a zabili 30 z nich,  ruská státní TV 25.1.015 uvedla rozhovor s ukrajinským zrádcem a šéfem „DLR“ Alexandrem Zacharčenkem, jenž ruské veřejnosti  s vážnou tváří tvrdil : „ Podle našich informací si ukrajinská armáda do Donbasu přivezla tři pojízdná spalovací krematoria, která spalují těla proruských civilistů, kteří jim padnou do rukou. Poté vaše děti prohlásí za nezvěstné. Vážení rodiče, žádám vás, abyste kontaktovali vaše syny a dcery, aby vám přesně sdělili, v jakém sektoru fronty se nacházejí. Vedeme válku, a vaše děti jsou pro Kyjev nepřátelé, které musí pozabíjet „ …

Ruská státní TV  poté ukázala tajný „ukrajinský“ dokument, který zcizili hackeři z cyberberkut.org, s fotografii masového hrobu, do kterého „kyborgové“ házeli své oběti z řad donbaských horníků ( ve skutečnosti je to masový hrob objevený v roce 95 v Čečensku) …

Ve stejný den Putin v besedě s petrohradskými studenty nazval ukrajinskou armádu „ legií NATO“ , zatímco ruské legie řádící v Donbasu na úkor zdejších civilistů, ruská média nijak nedefinují, označují je jen za „ opolčence „ /lidovou armádu, partyzány, kteří bojují proti ukrajinským a evropským „fašistům“ z EU.

Některé záběry ruské státní TV jsou „vtipné“ , např. když ukazovala Porošenka v Davosu (1/015), jak třímá v ruce kus autobusu rozstříleného u Volnovachy ruskou raketou, a vzápětí ukázala záběr Colina Powella z 1/03 na zasedání RB OSN, jak třímá v ruce lahvičku s bílým práškem jako důkaz o zbraních hromadného ničení v Iráku …

Putinem placení novináři z donbaského terénu se na Pěrvym kanálu pravidelně táží, proč donbasští civilisté v panice prchají do RF před ukrajinskou armádou, když tato, jak tvrdí, brání svoji vlast, načež TV ukáže videozáběr plačící ženy se skrytým obličejem, která vzlyká, že má strach z ukrajinských fašistů, kteří plení nemocnice, školy a školky.

28.1.015 Pěrvyj kanál odvysílal dojemnou reportáž z jedné nemocnice v Doněcku o roční zraněné holčičce, obklopené babičkami, protože jí „ukrajinští fašisté“ zabili rodiče, jak ruským občanům vysvětlil novinář Denis Davidov.

27.1.015 dlouholetá hlasatelka Putinovy TV Jekatěrina Andrejevna,  jako každý den ohlásila počty mrtvých v „bratrovražedné“ válce v Donbasu, a na závěr dala slovo Eduardu Basurinovi z DLR, jenž se oddal výlevu klasické válečné propagandy  na téma, že ukrajinská  „fašistická“  armáda utrpěla v bojích s donbaskými horníky těžké ztráty, je totálně demoralizovaná, a na stranu horníků dezertují celé jednotky.

Zároveň Pěrvyj kanál potvrdil, že z MOW odjel 12. „ humanitární“  konvoj se šoféry, „kteří na této trase již mají zkušenosti „ ...

Když Kyjev vyhlásí mobilizaci, Pěrvyj kanál denně poskytuje rozhovory s údajnými Ukrajinci, tvrdícími, že nebudou za „fašisty“  bojovat proti „ svým „ , takže rumunské hotely jsou plné ukrajinských dezertérů,  k čemuž hlasatelka Andrejevna dodává, že ani ženy a matky nechtějí své muže a syny pouštět do ukrajinské armády, a končí slovy : „ Na Ukrajině vypukla celoukrajinská vzpoura žen a matek vojáků „  …

Své „zpravodajství“ Putinova TV zakončila reportáží před branami jednoho dněpropetrovského závodu na výrobu traktorů s komentářem,  že za dob SU se v něm vyráběly kosmické rakety, Ukrajinci zvládli jen výrobu traktorů, a i tu přivedli ke krachu …

Pěrvyj kanál si každý den činí posměšky z Obamy a Joe Bidena.

Obamu mj. zesměšnil, když připomněl, jak Obama v 5/08 tvrdil, že  bratr jeho babičky byl jedním z prvních, kteří osvobodili Osvětim, dokud Bílý dům jeho tvrzení neopravil, že to byl Buchenwald - Pěrvyj kanal si položil filozofickou otázku, zda  „ takto prolhaný prezident může vůbec být vrchním velitelem armády „ …

Při Obamově návštěvě Indie v 1/015 ( kdy ruská státní TV „ poradila „ EU, aby se nevměšovala do ruských vztahů s Indií ) , kdy měl Obama dojednat nějaké zbrojařské kontrakty, které po Putinově návštěvě ještě zbyly, Pěrvyj kanál tvrdil, že navzdory veškeré etiketě Obama jako opice žvýkal žvýkačku, takže všechny indické vládní představitele znechutil, ale také milióny lidí na internetu.

Poté Pěrvyj kanál ruským občanům spočítal, že do konce Obamova mandátu zbývá již jen 802 dní, a následovala informace, že 80% Rusů schvaluje Putinův zákaz, kdy ruské sirotky, živořící na ulicích a v kanálech velkých měst,stejně jako smečky psů, které jezdí i v metru, nesmějí adoptovat Američané.

Pěrvyj kanál hrozil, že nepřestanou-li US Rusku vyhrožovat, vypukne 3.sv.válka, protože US ještě nepochopily, že RF je připravena  na US útok nejen odpovědět, ale je připravena i udeřit jako první v preventivní „ obranné „ válce.

Pěrvyj kanal také pohrozil, že RF „patřičně“ odpoví na rozmístění západních zbraní na Ukrajině.

Jedním dechem Pěrvyj kanal varoval také Kubu s tím, že k přípravě na 3. světovou vyzval „ svůj“ lid také severokorejský vůdce.

Následovala reportáž o Řecku, které První kanál líčí jako bratrskou zemi mnoho let ponižovanou EU, která začala být hrdá teprve poté, co se do čela vlády dostal ultralevičák Tsipras.

Záběr poté ukázal Marinu Le Pen, která pro Russia Today prohlásila, že „ má velkou radost, že řecký lid uštědřil EU facku, a zahájil tak statečný boj proti utlačovatelským institucím EU „ …

16.2.015 Marina Le Pen, jejíž stranu Putin dotoval milióny dolarů, ukrajinskou revoluci na Majdanu nazvala nacistickou, a vyzvala EU k uznání Krymu za součást RF.

Státní TV vzápětí zabrala NYC, kde skupina „ US chuligánů „  protestovala proti koncertu Mariinského divadla, protože šéfdirigent orchestru Valerij Gergijev , osobní přítel Putina, veřejně zatleskal zcizení Krymu, šíří ve světě Putinovu propagandu, a Ukrajince označuje za nacisty, a stejně tak jeho chráněnkyně, ruská sopranistka Anna Netrebková, zpívající pro newyorskou Metropolitní operu, která osobně sponzoruje doněcké  „ separatisty „ ( „  Dělám to kvůli umění „ , ), se kterými se nechala vyfotit …

Pěrvyj kanal poté ukázal původně neokonzervativní dvouměsíčník The National Interest, který přinesl článek Ukraine Exposed : Autoritářství Kyjeva.

Časopis v posledních letech vyjadřuje otevřeně proruské a pročínské  postoje, takže část redakce se od něho odtrhla, a založila konkurenční The American Interest, který Putina rozebral ve svém čísle leden/únor 015 v článku Ivana Krasteva + Stephena Holmese.

Tito putinologové v článku tvrdí, že Putin „ neusiluje o územní expanzi, ale o ochranu ruských hodnot „ , tj., že se nebojí vojenské síly NATO, která se snižováním výdajů na vojenské rozpočty velmi upadla ( zatímco Putin zbrojil) , ale že se bojí západních demokratických hodnot, především právního státu a svobody jednotlivce.

Nepřítelem Putinova režimu není EU jako vojensko-politická mocnost, kterou ani není, ale její ideologické hodnoty, ve jménu kterých se ruská střední třída Putinovu režimu postavila v masových protiputinovských demonstracích v letech 011-012.

Následuje průzkum veřejného mínění : “ Koho považujete za přítele RF ? „

S 51% vyhrála Čína , na 2. místě se umístilo Bělorusko  ( Německo spadlo ze 17% na 2% s informací Prvního kanálu, že Merkelová ztrácí Německo, protože v Hamburku zemské volby vyhrála proruská  Alternativa pro Německo – ve skutečnosti je vyhráli sociální demokraté SPD, a Alternativa se jen poprvé v západní spolkové zemi dostala do sněmu  ) …

Francii a Británii průzkum charakterizoval jako muslimská ghetta.

V RF na oplátku, dle ruské státní TV, všechno klape jako po másle, Putin je výborný vojevůdce i národohospodář.

29.1.015 Pěrvyj kanal přinesl záběry ze semináře šéfů oblastí a starostů , který navštívil i Putin, jenž jim bez okolků oznámil, co mají ve svých regionech šířit za propagandu : “ Krizi jsme předvídali, protiopatření jsme včas učinili, takže máme vše pod kontrolou. Mezinárodní vydírání překonáme jednotou „ …

Nikdo ze siloviků/bezpečnostních složek neprotestuje, že od záboru Krymu jako kdysi za SU nesmějí, a to ani jejich rodinní příslušníci, do zahraničí,vyjma států Eurasijské unie (bez Ukrajiny), přičemž i do Abcházie a JO mohou jen s písemným souhlasem svého nadřízeného.

Putin si jejich výjezdy do zahraničí nepřeje – ještě by se mezi nimi mohl objevit další Litviněnko, jenž by světu odhalil, co se probíralo na poradách.

Dle agentury Interfax povinnost nevyjíždět z RF ministerstvo vnitra pro své zaměstnance ( zhruba 1 milión zaměstnanců)  ještě zpřísnilo svým nařízením ze 17.2.015, aniž by jej nějak odůvodnilo.

Na co se RF asi připravuje ?

V 4/014 list Kommerant uvedl, že ruské zamini doporučilo ruským občanům necestovat do určitých zemí ( celkem jich bylo 100) z důvodu, že mají extradiční smlouvy ( o vydávání ) s US (!)

V 10/014  Západem sankcionovaný šéf Dumy Sergej Naryškin, jenž sám nemůže na Západ vycestovat, požadoval na poslancích Dumy, aby po každé cestě do zahraničí odevzdali své diplomatické pasy, aby je nemohli využít k soukromým účelům – Putin začíná podezírat vlastní lidi ...

Putin se svými miliardami krizi očividně překoná, ale mnozí ruští občané spadli do pasti, zejména ti, kteří splácejí hypotéky na byt či dům

Rusové z finanční nouze masově prodávají své chaty/dáči, a také utíkají z Karlových Varů.

Putin jim brzy všem nakáže vrátit se do RF, a nevyjíždět za hranice.

30.1.015 Pěrvyj kanal odvysílal záběry „z ukrajinského útoku na Doněck“, po kterém zůstaly na zemi ležet desítky mrtvých, oběti, dle státní TV, byly zejména mezi „ humanitárními“  pracovníky …

Záběry byly zakončeny dalším rozhovorem se Zacharčenkem, jenž vyzval ukrajinské vojáky, aby se stáhli „ na Ukrajinu „  a zachránili si tak své životy …

Na závěr hlasatelka Andrejevna vyčetla zahraničním médiím, že se nestarají o tragickou situaci donbaských civilistů, a jen loví kachny …

Na první pohled zarazí, že někteří "zpravodajové"  ruské státní TV v Donbasu nejsou vůbec k rozlišení od zdejších „ separatistů „ , nosí stejnou vojenskou uniformu …

Putinova KGB/FSB mediální propaganda má širokou odezvu v ČR, viz mj. novarepublika.cz, e-republika.cz, ceskenarodnilisty.cz, alternews.cz , nwoo.org (new world order opposition) - jeden z vůdců „iniciativy“ Nová republika je psychiatr a bývalý ředitel bohnické Psychiatrické léčebny a člen sociální demokracie Ivan David, jenž v rámci své profese razí heslo, že „ rusofobie je sociální patologie „ ,  přičemž Nová republika prodává trička s Putinem, které se v kolekcích rozdávaly na ruské ambasádě .

Alianci sil pro transformaci ČR slouží Svobodný vysílač.

Ruský První kanál má v ČR silnou konkurenci : stalo-se.cz, namátkový výběr z jejích informací : Jaroslav Foldyna, majdanský puč a nemorálnost oslav, Obama vyhrožuje invazí vojsk SS na Ukrajinu, ukrajinské nacistické okupační síly, zločinecká ukrajinská prokuratura odmítla vydat vraha Saakašviliho ...

Putinovo ultranacionalistické mládežnické hnutí Naši podalo žaloby pro pomluvu na několik světových deníků, mj. francouzský list Le Monde, francouzský nedělník Le Journal du Dimanche, UK The Independent a Frankfurter Rundschau Zeitung , a všechny žaloby u ruských soudů vyhrálo, informoval list The Moscow Times.

Mladí putinovci např. organizují štvavé kampaně proti Putinovým kritikům, mj. proti novináři Alexandru Podrabinkovi.

K Putinovu image patří i následující informace :

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2958520/Putin-lazy-drunken-spy-used-beat-wife-ordered-KGB-officers-shoot-peaceful-protesters-according-TV-documentary.html

Putinův režim paranoidně nenávidí Ukrajinu  - dnešní nová berlínská zedˇ začíná na demarkační čáře oddělující území, které kontroluje ruská armáda, od území, které kontroluje Kyjev.

Nová berlínská zedˇ může padnout budˇ vojenskou porážkou Putina na Ukrajině, anebo ekonomickým rozkvětem Ukrajiny, před kterým ti na druhé straně zdi budou blednout závistí.

Z Putinovy perspektivy má být Ukrajina tampónovou zónou, která ruský model á la Putin neprodyšně oddělí před pokušeními, která nabízí model západní.

19.2.015 byl již viditelně unavený a utrápený Alexej Navalnyj odsouzen k 15 dnům vězení za rozdávání „ protistátních letáků „ , aby nedělal potíže na Putinově antimajdanu, shromáždění, na které FSB 22.2.015  autobusy navezla svoje placené agenty či nezaměstnané, kteří byli ochotni za peníze demonstrovat proti čemukoliv.

Putinův Antimajdan vedl šéf Putinova FSB motorkářského klubu Noční vlci Alexandr Zadolstanov „Chirurg „ , jenž spolu s Putinem obsazoval Krym ...

Boris Němcov, bývalý Jelcinův ministr, k jeho odsouzení uvedl, že se Putin domnívá, že zatčením Navalného zastaví jarní pochod proti svému tyranskému režimu, za osvobození politických vězňů, a za mír na Ukrajině.

Němcov se domnívá, že by se pochodu mohlo zúčastnit 100.000 lidí.

Navalnyj byl s letáky zatčen policií pro rušení veřejného pořádku, zatímco vedle něho stojícího Němcova rovněž s letáky si policie nevšímala.

Byl 8 hodin vyslýchán, poté postaven před soud.

17.2.015 odvolací soud potvrdil Alexeji Navalnému 3.5 let vězení podmíněně, a jeho bratru Olegovi podobný trest, ale nepodmíněný.

Oba bratři jsou obviněni z klasického Putinova triku - z finančního podvodu, třebaže firma Yves Rocher protestuje, že se vůči ní žádného podvodu nedopustili, takže není žalobce, což soukromému Vyšetřovacímu výboru  Putina absolutně nevadí.

Apolitický Oleg Navalnyj je jen Putinovým rukojmím vůči Alexeji Navalnému.

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 23.2.2015 22:45 | karma článku: 25,55 | přečteno: 1254x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,92 | Přečteno: 533x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,74 | Přečteno: 509x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 508x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 742x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 271x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Podruhé za týden. KLDR do Jižní Koreje opět poslala balóny s odpadky a výkaly

1. června 2024  16:16

Severní Korea poslala přes ostře střeženou hranici do Jižní Koreje další balóny s odpadky a výkaly,...

Nový masivní útok na ukrajinské domy a elektrárny. Střely letěly až ke Slovensku

1. června 2024  9:31,  aktualizováno  16:14

Sledujeme online Rusko v noci provedlo rozsáhlý útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Škody hlásí v pěti...

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu

1. června 2024,  aktualizováno 

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci...

Senioři chtějí technologiím rozumět, motivuje je status „cool babičky“, říká expert

1. června 2024

Premium Čeští senioři stále více používají moderní technologie a mají zájem se v tom zdokonalovat. Nástroje...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz