Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

BV křestˇané stále nepokořeni

Monumentálním dojmem působí  Údolí křestˇanů v tureckém Göreme,300 km jihovýchodně od Ankary, mezi Nevsehir a Ürgüp uprostřed Anatolské planiny, historicky spojené s životem prvních křest´anů. Zdejší tajemná skalní města prvních křestˇanů, oddělená od okolní civilizace, s tisíciletými skalními chrámy s pozoruhodně zachovanými freskami, nemají na BV obdoby. BV křestˇané si z arabské a byzantské kultury osvojili to nejlepší, a dodnes s láskou své tradice udržují, a předávají svým dětem.

Libanon

V Libanonu, ve srovnání s Egyptem, jsou na tom křestˇané poměrně dobře, nejhůře se mají křestˇané, pomineme-li Pákistán a  Afghánistán, a jim podobné země, v dnešním Iráku.

Na vánoční svátky se řečtí katolíci/ melkité  ( s byzantským rituálem) připravují dlouho předem, vánoční oslavy jsou pro ně symbolem jednoty vlastní komunity.

Domy jsou ozdobené svítícími vánočními stromky, většinou borovicemi, okna zdobí potréty Ježíše Krista, Panny Marie a papeže.

V kostelích jsou vyvěšeny vánoční programy, většinou v duchu :

 „ 21.12. vánoční průvod z kostela do školy pod záštitou městské rady, v níž rozžehneme vánoční stromek, načež proběhne vánoční charitativní bazar.

22.12. koncert s náboženskými chorály, zazní i Narodil se Kristus Pán v arabštině.

23.12. proběhne vánoční mše, protože 24.12. jste se jako vždy místo půlnoční mše rozhodli zúčastnit se zájezdu do Nazaretu, Betléma či Jeruzaléma, což však neznamená, že Ježíšek nepřijde nadělovat, děti v naší komunitě dárky tento den jako vždy dostanou .

25. + 26. v našem kostele proběhne slavnostní mše, zatímco ve dnech 27.12.-29.12. uskutečníme jako vždy třídenní zájezd do Jeruzaléma a do Předjordánska, který je již plně obsazen „ …

Mnohé křestˇanské rodiny se každý den před jídlem modlí, a své děti vedou k tomu, aby se ještě pomodlily před vstupem do školy.

Ke štědrovečerní večeři ( krocan s rýží) mnohdy usedají společně se svými sousedy, předtím drží 40denní půst od poledne do půlnoci.

Někteří z nich ( 10%) chodí do kostela na mši každý den, nedělní účast je zhruba 15%, ale bez ohledu na to, zda do kostela v neděli chodí či nechodí, jsou hrdí na to, že jsou křest´ané, a to i Arabové křest´anského vyznání :“ Jsme Arabové , mluvíme arabsky, naše kultura je arabská, náboženským vyznáním jsme však křestˇané „ …

Izrael

Řeckokatolická církev v Galileji (zhruba 70.000 věřících, v Jeruzalémě se k ní hlásí 3.000 duší, celkem je v izraelsko-palestinském prostoru asi 200.000 křestˇanů )  je nesmírně bohatá, a to nejen na historii, např. v Mi´ilya/dříve  Castellum Regis/Králův hrad, který vlastnil jeruzalémský král Baudouin III /1131-1162/, jenž hrad přenechal sultánu Saladinovi, později jej vlastnil Řád německých rytířů/Teutonští rytíři.

Galilejští melkité jsou na svoji historii z dob antického Řecka a Říma, byzantské říše, křižáckých výprav, mameluckých protivýprav ( muslimští vojáci, propuštění otroci), a z dob osmanské říše, patřičně hrdí.

Galilejští řečtí katolíci tvrdí, že se svými židovskými a arabskými sousedy vycházejí korektně s tím, že náboženská snášenlivost je věcí pouhé výchovy.

Navíc jsou křestˇané, a křestˇané odpouštějí těm, co jim ublížili ( zejména v roce 48, dle jejich názoru,  Židé i Arabové znesvětili křestˇanská svatá místa ).

Také jim nic jiného nezbývá, 5x denně denně slyší vyzývat k modlitbám muezziny, a červené střechy židovských osad mají na dohled …

Protože jsou menšinou nadvakrát ( v Izraeli jako křestˇané , a mezi arabským obyvatelstvem), svoji homogenitu si přísně chrání, což znamená , že si žádný Žid ani muslim v jejich komunitě dům nepostaví, třebaže , samozřejmě, to není oficiálně zakázáno – zejména to platí pro městečko Mi´ilya, jehož homogenitu chrání vždy k tomu zvolený militantní starosta / „ Ano, jsem občan státu Izrael, ale byl jsem zde před Židy, je to půda mých předků, proto se za ní budu bít“ …

Jako všechny BV křestˇanské komunity, jsou i galilejští křestˇané postiženi exodem křestˇanů, zejména křestˇané ve městě Betlém si vypěstovali psychózu „ muslimského obklíčení“ , třebaže útoky proti křestˇanským svatostánkům organizuje jen hrstka muslimských či židovských extrémistů ( křestˇanský kostel v Mi´ilya se pokusil o ekumenickou syntézu, a pod sochu Ježíše vložil Davidovu hvězdu s arabským nápisem :“ Ježíš je král Židů“ )  …

Jeruzalémská komunita řecko-katolických křestˇanů, pohádkově bohatá, zaujímá v lidské a náboženské mozaice Jeruzaléma paradoxní postavení : v demografickém boji se zdejší křestˇané stále drží na posledním místě, které tak mají i na politické scéně Jeruzaléma .

Proto se křestˇané spoléhají na svoji pověstnou „ neutralitu“ .

Arménská katedrála (apoštola) sv. Jakuba v Jeruzalémě  je oblíbeným poutním místem poutníků i turistů, u vchodu až do jejího zavření stojí strážce, večer se těžká železná brána do arménské čtvrti uzavírá, tak jak tomu je již po celá staletí …

Velké imigrační vlny do Jeruzaléma, které následovaly po genocidě Arménů v roce 1915 ze strany Turků, jsou již jen vzpomínkou, v roce 67 žilo v Jeruzalémě jen 3.000 Arménců, budou ještě nějací Arménci v Jeruzalémě za 20 let ?

Arménci tvrdí, že atˇse stane , co se stane, 500-800členné jádro pod vedením zdejší arménské církve, která je zde již 1.600 let, v Jeruzalémě vždy zůstane, aby spravovali rozsáhlé arménské nemovitosti ve Starém Městě, školy, arménskou katedrálu, a obrovské vzácné sbírky knih.

Arménská církev je jednou ze tří církví ( vedle římskokatolické a řeckokatolické) , které byly „ pověřené“  střežit Kristův hrob v Jeruzalémě.

Arménská církev vlastní jednu šestinu Jeruzaléma, což je nejen její síla, ale i Achillova pata - izraelské úřady si bezpochyby dělají zálusk na ohromný majetek arménské církve, který v průběhu století nabyla z darů poutníků.

Na rozdíl od muslimských a křestˇanských čtvrtí Starého Města, kde na balkónech domů, které potají zkoupili židovští kolóni, vlají izraelské vlajky ( judizace Jeruzaléma), Arménci nemovitosti zásadně neprodávají, jen pronajímají Židům i Arabům ( k roku 012 takto pronajali 250 obchůdků v Západním Jeruzalémě ) …

 Arménská čtvrtˇ, sousedící s židovskou čtvrtí, zůstává velkou sázkou v izraelsko-palestinském jednání.

Budoucí status Jeruzaléma sice ještě není na pořadu dne, ale Arménci se obávají, že se v izraelsko-palestinském obchodu stanou směnnou mincí, aniž by byli konzultováni ( izraelské úřady nakládají s Arménci jako s Palestinci, takže např. na letišti, třebaže mají izraelské občanství, se musejí zařadit do fronty spolu s Palestinci) , o to více, že izraelské úřady mají mnoho možností nátlaku ( nevydávat stavební povolení, zabránit spojování rodin ) ...

Navíc Arménci mají velmi problematický občanský status – mají jen průkaz totožnosti, který si musí obnovovat každých sedm let, pokud neopustí brány Jeruzaléma , nic neriskují , avšak mladí jsou rodiči vypravováni do Arménie, aby si tam vybrali nevěsty, mnozí z nich již v Arménii zůstanou, takže dnes rodiče nic nenamítají proti partnerovi z řad arabských křestˇanů / tabu je stále svatba s muslimem či Židem .

Přijmout ruské Arménce do jeruzalémské arménské komunity arménský patriarcha stále odmítá, nechce si ve své komunitě pěstovat pátou kolonu ( jde zhruba o 10.000 Arménců, z nichž je malé procento židovského vyznání )  …

Jestliže izraelská společnost má pochopení pro národ, který byl obětí genocidy, izraelský stát dbá především o to, aby nenarušil své vztahy s Tureckem/TR, proto formálně arménskou genocidu nikdy neuznal.

Sýrie

1.8.012 boje mezi syrskou armádou a rebely se poprvé přiblížily ke dvěma křestˇanským čtvrtím v historickém centru Damašku, Bab Touma, a Bab Charqi, které navštěvují hojně turisté.

Syrští a iráčtí křestˇané se postavili na stranu laických diktátorů, Saddáma a Asáda, kteří tvořili hráz proti islámistům.

22.4.013 byli v Alepu uneseni  dva křestˇanští biskupové, Youhanna Ibrahim ze Syrské pravoslavné církve ( syrakové jsou většinově ortodoxní, menšina z nich jsou katolíci), a Boulos Yazigi z řecké pravoslavné církve, kteří podle některých zpráv byli následující den propuštěni, třebaže to řecká pravoslavná církev popřela, zatímco Syrská pravoslavná církev prohlásila ( v souladu s verzí bombového útoku proti bostonskému maratonu z 15.4.013 ), že  únosci byli  „ čečenští džihádisté“ …

Koptové

Egyptská ortodoxní koptská církev, jedna z nejstarších na BV, sdružuje největší počet křestˇanů na BV,  neuznává autoritu ani katolického papeže, ani byzantského patriarchy.

17.3.012 zemřel její charismatický alexandrijský patriarcha  Šenuda III ve věku 88let, jenž se 117. nástupcem (apoštola) svatého Marka, zakladatele alexandrijské církve, stal v roce 72 ( ve funkci tak byl 40 let).

Jeho nabalzámované tělo se zlatou mitrou na hlavě sedělo podle tradice na dřevěném trůnu v káhirské katedrále Abbassiya pod obrazem svatého Marka dva dny pod neustálým dohledem před ním defilujících kněží a biskupů , poté bylo pohřbeno v klášteře Mar-Mitroun na sever od Káhiry.

V této době, krátce po jeho smrti, se na zavřené těžké dveře chrámu celý den dobývali věřící, kteří sem přijeli z celého Egypta, aby se dostali do blízkosti mrtvého patriarchy, protože tradice baraka tvrdí, že  z mrtvého papeže na ně přejde štěstí.

Desetitisíce Koptů před katedrálou volalo :“ Pustˇte nás dovnitř, chceme ho vidět“ , ale ten den vrata zůstala zavřená.

Biskupové, aby uklidnili dav, vyšli na dvůr s cennými historickými kříži, na které si věřící koptové mohli sáhnout ve víře, že také kříže jim přinesou štěstí ...

Alexandrijský patriarcha zemřel v nejméně vhodnou dobu před prezidentskými volbami, kdy se kandidáti ze všech politických spekter o přízeň zhruba 10 - 12 miliónů Koptů  horlivě ucházeli ...

Šenuda III, jako všichni představitelé křestˇanských církví ,vždy bezpodmínečně podporoval laického prezidenta, tudíž vojáka Husního Mubaraka.

Po bizarním svržení Mubarakova režimu, kdy se k moci dostali islámisté ( v parlamentu mají dnes 70% křesel, a třebaže koptové představují přinejmenším 10% obyvatel, mají v parlamentu pouze 10 křesel) , a bez svého duchovního vůdce Šenudy III, který měl monopol i na politickou reprezentaci koptů, se jednotná komunita koptů v podpoře kandidátů rozdělila.

Reformátorský proud, inspirovaný spisem mnicha Matta al-Meskina, požadoval nevměšovat se do politických záležitostí, zatímco radikální mládežnické hnutí Maspero (které již za života patriarchy kritizovalo jeho podporu vojenskému režimu Mubaraka) vyzývalo k podpoře liberálních revolučních hnutí, zatímco jiní ( Samuel al-Ashay, přítel zesnulého patriarchy) z důvodu bezpečnosti koptů vyzývali ke spojenectví s kruhy tajných složek, a proto podpořili kandidaturu Omara Suleymana, Mubarakova šéfa rozvědky ...

V 6/012  600členné kolegium duchovních i laiků zvolilo tři kandidáty, patriarchu z těchto tří kandidátů (biskupové Moussa, Youanis, Bishoi, jenž prohlásil, že „ muslimové byli do Egypta jen pozváni“ )  poté vybral malý chlapec se zavázanýma očima/ Boží ruka, který vytáhl lístek se jménem  ...

V 11/012 byl novým patriarchou takto zvolen 60letý biskup, ex poradce Šenudy, jenž byl inaugurován jako Tavadros II.

Jak „ chrání“  egyptská policie

12.9.012 byl v Káhiře jako účastník demonstrací na náměstí Tahrir, jenž na facebooku probíral své dojmy z nové politické situace, na udání salafistů  pro „  pomlouvání náboženství“ zatčen koptský student filozofie Albert Saber, jenž tři měsíce strávil ve vazbě na samotce o rozloze 3 m2 bez matrace a záchodu v těsném soužití se šváby, se kterými sdílel i své jediné jídlo – tlející fazole.

Těsně před procesem byl z vězení Tora propuštěn na kauci ve výši 125 euro, a za znevažování náboženství na základě paragrafu 98 trestního zákona / „ šíření extrémismu a nabádání k němu“ , trestaného od 6 měsíců do 5 let, odsouzen ke třem letům vězení ( nová islámistická ústava , která za stejný čin navrhovala 10 let, nebyla ještě schválena, za stejnou věc byl po udání odsouzen i prominentní herec Adel Imam) …

O datu procesu nebyla informována ani jeho matka, ani jeho tři advokáti, zato islámističtí prokurátoři pro něj jako pro nejzatvrzelejšího zločince požadovali trest smrti, taktéž „ veřejnost“ v sále ( zejména ženy v niqábu)  …

K jeho zatčení došlo, když jeho matka zavolala policii s tím, že před jejich domem řvou davy salafistů, a  vyhrožují jim vypálením a lynčováním – dorazilo šest policistů, kteří místo aby rozehnali salafisty, odvlekli Alberta.

Na policejní stanici, když nechtěl podepsat přiznání, jej zmlátili, a vhodili do cely k muslimům, kde jej jako kopta chtěli podřezat žiletkou, načež byl znovu předveden, kde přiznání již podepsal, protože mu policisté hrozili, že jej tentokrát předhodí islámistickým davům před policejní stanicí.

Po podepsání byl převeden na samotku.

Druhý den jej předvedli k prokurátorovi, který se jej nezeptal, jak přišel k viditelným zkrvaveným ránám na obličeji, ale vyptával se jej na jeho postoj k náboženství a k Proroku Mohamedovi.

Matka, psycholožka, přišla o byt ( i se všemi věcmi v něm, které byly zkonfiskovány) i o zaměstnání, a ve čtvrti, ve které bydleli, se již nesměla objevit .

Přihlouplé video „Nevinnost muslimů“

V 9/012 zaplavil internet 13 minutový záběr z filmu Nevinnost muslimů ( dlouhometrážní film s velkou pravděpodobností vůbec neexistuje, v každém případě jej nikdo neviděl), líčící muslimy jako násilníky a Proroka jako chlípníka , který vyvolal protiamerické protesty islámistů v celém světě, jakmile tyto islámisty na video US/egyptské tajné služby upozornily .

Herci z filmu, kteří údajně o úmyslech tvůrců nic netušili, protože dobrodružný film natáčeli pod jménem Pouštní válečník, dostávali výhružky smrti.

Herečka Cindy Lee Garcia podala na producenta žalobu , a požadovala stažení videa z You Tube, což soud odmítl i z důvodu, že žaloba nebyla doručena  „ nezvěstnému“ producentovi.

Cindy Lee Garcia tvrdila, že film byl po natočení „přemluven“ jiným textem, což tvrdil i pornoherec Tim Dax, na jehož roli je dabování filmu zcela zjevné .

Tim Dax uvedl, že natáčení filmu byl přítomen jistý Nakoula Bassili Nakoula z Kalifornie egyptského původu, v roce 010 odsouzený v Kalifornii k finanční pokutě ve výši 790.000 dolarů za bankovní podvod, tudíž ze strany tajných služeb vydíratelný .

Podle US tisku autory videa byli údajně egyptští koptové,  „křestˇanští extrémisté“,  žijící v US, avšak „ Sam Bassili “, kterého 12.9.012  US tisková agentura AP představila jako producenta filmu a US-izraelského realitního makléře, na tiskovce prohlásil, že film jen „ na objednávku“ za 5 miliónu dolarů od „ US Židů“ realizoval, ale není jeho autorem, načež se vypařila i samotná identita „Sama Bassiliho“/ či pozdějšího Erwina Salameh.

Vzápětí US tisk začal spekulovat o „ křestˇanských extrémistech koptského původu“ , když jmenoval za dalšího autora Josepha Nasrallah Abdelmasih ...

V Egyptě Muslimští bratří, jejichž spolupráce s Washingtonem za Obamy prudce vzrostla, tajným službám pomohli, a 7 „ koptských „ tvůrců videa bylo  v nepřítomnosti svižně odsouzeno k trestu smrti, včetně floridský kazatel Terry Jones, jenž chtěl v roce 010 krátce před výročím 9/11 veřejně spálit výtisk Koránu ( Terry Jones se US médiím přiznal, že s panem Bassilim telefonicky mluvil, třebaže ne pod identitou „ Bassil“ ) …

Podle US médií byl při natáčení i Steven Klein, kalifornský pojištˇovací agent, patřící ke zdejším evangelickým extrémistům, jenž se na tiskovce představil jako veterán z Vietnamu, blízký k US koptským kruhům ( jako pozorovatel se účastní US Koptského národního shromáždění z Virginie/založeného v roce 74 Shawqi Karasem, jenž musel z Egypta emigrovat poté, co v roce 72 zapálil jednu mešitu ) …

Ve Virginii sídlí i štvavé pseudoislámistické organizace.

US Koptskému Národnímu shromáždění šéfuje US koptský extrémista Morris Sadeq, jenž video uveřejnil na své webové stránce.

Sadeq je příbuzným US kazatele Terryho Jones , a  nesnáší nejen muslimy, ale i US mormony a US katolíky …

US Koptské NS v roce 77 k radosti Kremlu protestovalo proti návštěvě Sadata v Jeruzalémě, a obvinilo Sadata z nekritické podpory muslimů.

Podle US tisku evangelický extrémista Steven Klein založil několik polovojenských milic s názvem Odvážní křestˇané, které mají bojovat proti výše zmíněným nepřátelům, a zejména proti zastáncům potratů …

Autoři videa tak světu podstrčili koalici US a egyptských křestˇanských extrémistů, z čehož vytěžilo zejména egyptské Muslimské bratrstvo k útoku proti egyptským koptům, třebaže tito stáli v prvních řadách před US ambasádou, kde proti videu protestovali ( 29 z nich bylo později při půtkách s policií zastřeleno) …

Stejný scénář byl použit počátkem 70.let, když se tehdy ještě promoskevský prezident Anvar Sadat pohádal s patriarchou egyptských koptů Šenudou.

US extrémističtí křestˇané egyptské kopty zdaleka nejen nereprezentují, ale nemají s nimi ani nic společného, a již vůbec ne nějaký Morris Sadeq, výtvor US tajných služeb, uvedl politolog z univerzity v Montrealu Lauris Guirguis, autor knihy Egyptští Koptové a politická rekonfigurace světa v letech 05-012 …

Shrneme-li, i koptové mají své salafisty, ti však nežijí v Egyptě, ale v US, kde spolupracují s US křestˇanskými extrémisty, jejichž předním vůdcem byl i otec Mela Gibsona, a s tajnými službami, viz Morris Sadeq .

Morris Sadeq spolupracuje s prominentním  US novinářem neokonzervativcem Daniel Pipes a s kongresmanem Frankem R. Wolfem .

Nicméně i Morris Sadeq je jen nastrčený pěšák, ideologicky jej řídí kněz Zachariáš Botros *1934, jenž pro své veřejné útoky proti muslimům, a protože je převáděl na křestˇanství, což je v muslimských zemích zakázané, musel v roce 92 emigrovat z Egypta do US .

Zachariáš Botros, často citovaný izraelským portálem Memri, který založil bývalý důstojník Mossadu, v roce 03 dostal v US emigraci vlastní TV vysílání na evangelickém  satelitním kanálu al-Hayat, jeho program byl zrušen v 7/010, od 4/011 má vlastní TV alFady.

Koptská diaspora v anglosaských zemích, ve CH, Francii a v Německu není jednotná, hádají se v ní laici s fundamentalisty.

Adli Abadir Youssef, jenž zemřel v roce 08,  se marně snažil kopty v diaspoře sdružit kolem sebe, o totéž se pokouší Magdi Khalil, jenž je umírněnější než  Botros ...

Zatímco video bylo vyrobeno zcela amatérsky, rozšíření videa proběhlo velmi profesionálním způsobem – 1.7.012 bylo vloženo na You Tube, aniž by si ho někdo všiml – nevoli vyvolalo až počátkem září, když se objevil v egyptském dialektu – vzápětí jej téhož dne komentovala egyptská TV,  takže video díky jejímu komentáři shlédli „ všichni“ muslimové ( stejně jako videa s UBL úspěšně muslimům naservírovala TV al-Džazíra ) …

Video z US ambasád učinilo obležené pevnosti.

Po útoku na US konzulát v Benghází byl zavražděn US velvyslanec + další tři Američané , vypleněná US ambasáda v Tunisu, napadená US ambasáda v Káhiře, v Afghánistánu při nepojích zahynulo 5 občanů Nepálu, pracujících pro OSN .

Setrvání Hillary Clintonové, Obamovy sokyně a Putinovy nepřítelkyně , ve funkci ministryně zahraničí bylo citelně ohroženo, když jí Obamova klika obvinila z nezvládnutí situace …

Video na politickou scénu úspěšně vrátilo 9/11 islámistickou hrozbu, která po roce 05 vyprchala, a kterou opět připomněli „ čečenští“ atentátníci proti bostonskému marathonu 15.4.013 ( aby protiteroristické/protiobčanské zákony mohly ve Washingtonu a v MOW platit donekonečna).

Video jednoznačně pomohlo islámistům, ač jej údajně natočili egyptští koptové, třebaže i ti mohli mít pro potrestání Washingtonu důvod ( intenzívní politická spolupráce mezi Obamou a egyptským Muslimským bratrstvem) …

Zaskočená US ministryně zahraničí Clintonová prohlásila, že „ s odporným videem US nemají nic společného“ , ale že jej nelze stáhnout z oběhu, protože dnešní technika by jeho šíření stejně nezabránila, a navíc to zakazuje US ústava.

První dodatek z roku 1791 zaručuje nejen svobodu náboženství, ale i svobodu vyjadřování a tisku ( třebaže po Benghází US vláda doporučila portálu You Tube video stáhnout, ale You Tube odmítlo, třebaže v Egyptě, v Libyii, v Afghánistánu a v Pákistánu jej stáhlo) …

Prominentní US náboženská republika tak umožňuje hanit náboženství ve prospěch svobody vyjadřování. US zaručují náboženskou svobodu, ale demokraticky dovolují napadat náboženství i ateismus.

Z tohoto rozporu se v roce 97 rozvinula v britském/UK tisku/The Guardian plamenná diskuse mezi UK spisovateli John Le Carré ( jeho hrdina George Smiley po celý život ve jménu svobody bojuje proti bolševické říši zla, ale dobře si uvědomuje i pokrytectví Západu), a Salmanem Rushdiem, jenž JLC vyčetl, že jej dostatečně proti islámistům a Teheránu nepodpořil, zatímco JLC mu odpověděl, že v žádné zemi na světě neexistuje úplná svoboda vyjadřování, a náboženská snášenlivost je jen kulturním relativismem, na což Rushdie odvětil, že  „ máme jen takové svobody, za které jsme ochotni položit svůj život, a svobody, za které nebojujeme, ztrácíme“ .

Rushdie nazval JLC „ zbabělcem“, a JLC nazval Rushdieho „ arogantním světcem, jenž se sám kanonizoval“ …

Jejich slovní přestřelka je stále aktuální, Obama, jenž odmítl termín „ střet civilizací“,  se klaněl všem muslimům na světě v Káhiře a v Rijádu v době, kdy muslimské země v OSN bojovaly, a stále bojují za to, aby OSN vnutily svoji představu lidských práv, která mj. nezahrnuje svobodu urážet muslimy a jejich Proroka, a v době, kdy se Ahmadinedžádův režim v Teheránu chystal obnovit fatwu smrti vynesenou proti Rushdiemu …

Proto je nutné zatleskat Hillary Clintonové, která odmítla podpořit stažení videa z internetu, protože jestliže se již žádný autor po kauze Rushdie a DK karikatur neodváží urazit náboženské cítění muslimů, přijdeme brzy o všechny svobody.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 17.5.2013 9:23 | karma článku: 13,83 | přečteno: 585x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,92 | Přečteno: 532x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,74 | Přečteno: 508x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 508x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 738x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 271x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Češi se chystají na boj o zlato. Náměstí a fanzóny zaplní desetitisíce lidí

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  13:12

Česko v neděli čeká hokejový svátek. Davy fanoušků vyrazí sledovat finále mistrovství světa na...

Lístky na finále se nabízejí i za desetitisíce, u turniketu člověk může narazit

26. května 2024  11:59,  aktualizováno  12:29

Ceny lístků na finálový zápas mistrovství světa v hokeji rapidně stouply. Lidé za ně na...

Malostranský zápisník: Osudová chyba stínového premiéra v národě pejskařů

26. května 2024

Premium Kdo má jiný názor na parlamentní kulturu, ten dostane do nosu! Svého politického konkurenta...

Nekupujte stíhačky, dejte peníze na důchody, řekl Fiala z SPD Kupkovi

26. května 2024  11:53

Podle ministra dopravy a místopředsedy ODS Martina Kupky je důležité udržet důstojné důchody pro...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz