Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Blízký východ, Putinovy islámistické kamufláže

Putin dobře pochopil, že dnešní politická moc nespočívá v institucích, ale v infrastruktuře tohoto světa. 31.12.011 Obama podepsal nejtvrdší sankce proti Íránu, když penalizoval zahraniční finanční ústavy, které by obchodovaly

 

 s íránskou ústřední bankou Markazi.

Írán prohlásil, že takové opatření bude považovat za válečný akt, a uzavře Hormuzskou úžinu ( zástupce náčelníka genštábu politruk z pazdaránů/ Strážců islámské revoluce, gen. Masúd Džazájeri, namítl, že zablokování Hormuzské úžiny by bylo staromódní, dnes by jí Írán ostřeloval balistickými raketami ).

O tři roky později dle The Wall Street Journal a AFP ze 7.11.014 Obama v 10/014 tajně napsal ajatolláhu Alí Chameneímu ( oba státy od roku 79/obsazení US ambasády v Teheránu  neudržují diplomatické vztahy) , že výměnou za dohodu v kauze íránského jaderného programu by bylo možné společně bojovat proti žoldnéřské ISIS za obnovení pořádku v Sýrii a v Iráku.

11.5.015 vjel TR premiér Ahmet Davutoglu  bez pozvání s armádou  do Sýrie v doprovodu obrněného konvoje, aby navštívil hrobku šáha Sulajmána, kterou TR armáda bez svolení Damašku  přesunula k TR hranici, dnes leží 250 m od hranice  v provincii Halab.

Dle dohody z roku 1921 je hrobka považována za TR enklávu v Sýrii ( vnukem šáha byl Osman I., zakladatel Osmanské říše 1299 ).

Ruská média psala, že Erdogan usiluje o novou osmanskou říši, Kremlu se nelíbí, že v Sýrii Erdogan, spolu s Rijádem, podporuje islámistickou opozici proti laické dynastii Asádů, zato ISIS za své nepřátele vyhlásila všechny Putinovy nepřátele – není nad to provozovat vlastní islámisty (dle listu Novaja gazeta  FSB již v roce 012 ustavila tzv. zelený koridor přes TR pro " dobrovolníky " z RF, kteří "chtěli " bojovat v Sýrii, již Boris Berezovský, později v LON oběšený, obvinil Putina, že v Čečně provozuje islámistické extrémisty , Tamerlan Carnajev, boxér jako Ramzan Kadyrov, byl pár měsíců před útokem proti Bostonskému maratonu v RF, všichni ti, kteří se s ním v RF setkali, zemřeli, stejně jako sám Tamerlan v 4/013 ) .

Mj. administrátor  bizarní webové stránky Muslims Worldwide 10.10.015 informoval jako desítky dalších médií o ( oficiálně nepotvrzeném ) sestřelení ruské stíhačky ze strany TR ( o pár hodin později došlo k masakru v TR/97 lidí zemřelo ) slovy, že „ sestřelení ruské stíhačky názorně předvedlo, jak je TR , údajný partner EU, spjaté s ISIS. Ve spolupráci s ISIS v dodávkách označených UN/OSN ( tak jak to Putin předvedl v létě 014 na východní Ukrajině, kam vyslal humanitární konvoje nacpané ruskými vojáky ) TR ( dle tohoto webu, zatímco Stropnický obvinil Putina) posílá do EU úmyslně tisíce tzv. uprchlíků, aby EU rozložilo.TR dále pro ISIS ( dle tohoto webu ) vybudovalo polní nemocnici , ve které pracuje Erdoganova dcera jako dobrovolnice .

Russia Is Sending Jihadis to Join ISIS /Rusko zajištˇuje ISIS džihádisty

http://www.thedailybeast.com/articles/2015/08/23/russia-s-playing-a-double-game-with-islamic-terror0.html

????? ?????? ??????? ??????? ? ?????????? ? ?????? /Putin vyjmenoval příčiny, proč je EU zaplavena migranty s tím, že se to „ dalo v důsledku jejího jednání  čekat „  http://regions.ru/news/2559064/

??????? ???????? ????????? ??? ???????? ??????????? ?????? ?????????/Kadyrov, Putinův pochop v Čečně, vyzval muslimský svět, aby se postavil na obranu muslimských migrantů, se kterými EU „ nelidsky „ zachází http://www.interfax.ru/world/464577 ...

Tatjána Moskalkova, důstojník ruské armády, prohlásila, že " se ruská armáda stala jedinou záchranou pro Sýrii, celý BV a pro celý svět před hrozbou islámistického terorismu " , viz zdroj regions.ru uvedený výše.

V 11/014 Putin zasadil tvrdě vedenou ránu NATO, když během návštěvy v TR oznámil, že sice ruský plán ropovodu SouthStream zkrachoval, protože „  se EU zachovala sebevražedně a SouthStream odmítla ", přestože ji Putin již na bezpečnostní konferenci v Mnichově varoval, aby od atlantické spolupráce přešla ke spolupráci s Putinem .

Putin však bezstarostně mávl rukou s tím, že SouthStream již není pro RF důležitý,  protože Kreml podepíše náhradní dohodu s TR, protože TR, člen NATO,  se nepřipojilo k protiruským sankcím ( třebaže ruský tisk Ankaru uváděl mezi sponzory ukrajinského majdanu a protiruských Krymských Tatarů, a Erdogana označoval za islámistického diktátora, jenž si, stejně jako Putin, staví palác, 4x větší než je versailleský zámek, a mezinárodního představitele Muslimského bratrstva) .

Putin měl další důvod, proč spřádat energetické sny s TR  : Erdogan bude kupovat ruský plyn, který nechce EU – TR je zemědělská země, která RF nahradí potraviny, které EU v rámci ruských protisankcí přestala Kremlu dodávat.

Saúdskoarabský král Salman spolupracuje s Putinem natolik, že původně plánoval přijet na první zahraniční návštěvu do Kremlu, nikoliv do Washingtonu ( kam nepřijel v 5/015, kdy se měl účastnit setkání v Camp Davidu ) .

Spolu s ním měli v rámci alternativní „ protiteroristické „ koalice do Kremlu přijet jordánský král, šéf UAE, + maršál Sisí - nakonec však král Salman 4.9.015 odjel v královském stylu za Obamou – zamluvil si na 3 dny celý Four Seasons hotel, v němž je od klik po věšáky všechno ve zlatě,  doprovázely jej stovky úředníků, celkem 1.000 lidí ve 4 letadlech a desítkách luxusních černých aut ( pronajal si 400 řidičů ).

Na letecké základně Andrews, kde jeho letadlo přistálo, pečlivě naměřili koberec, aby se králova noha nedotkla asfaltu.

Co asi Obama králi slíbil, Rijád/Rada pro spolupráci arabských států v Zálivu, si přeje jednotku rychlého nasazení a další protiraketové střely Patriot.

Bašír Asád, jenž obvykle nepronáší žádné projevy ani neposkytuje žádné rozhovory novinářům, se nechal slyšet, že „ US zradily své přátele a spojence na BV, což by RF nikdy neudělala „ .

Ani ne 14 dní poté, co byla dosažena rámcová dohoda o Íránu a jeho jaderném programu v Lausanne (5+1), Putin, aniž by čekal na zrušení sankcí vůči Íránu ( musí své zahraniční expanze stihnout do US voleb 016), dekretem ze 13.4.015 podepsal příkaz k dodání protileteckého systému S-300 Teheránu ( dodává mu jej již od roku 07, kdy byl kontrakt v hodnotě 800 mil. dolarů podepsán, poslední dodání bylo zmrazeno dekretem Medvěděva z 22.9.010 po rezoluci RB OSN č.1929 z 6/010 o zbrojním embargu vůči Íránu, načež se Teherán obrátil na mezinárodní soud v Ženevě, a žádal po Kremlu odškodné ve výši 4 mld dolarů ).

Putin chtěl mít rakety co nejdříve v Íránu/v Sýrii, aby je ruská armáda měla k dizpozici pro svoji zářijovou agresi vůči Sýrii ( poslední verze S-300 je z roku 97 s názvem S-300PMU-2, pro Írán se údajně ještě modernizuje, uvedl Kreml v 7/015 ).

Lavrov jejich dodání komentoval s tím, že jsou jen čistě obranného charakteru, takže žádný stát na BV neohrožují, a jedním dechem dodal, že Írán moderní protiletecký systém proti letounům, balistickým střelám a střelám s plochou dráhou letu potřebuje v souvislosti s válkou v Jemenu, ve které Teherán s Kremlem bojují proti Saúdské Arábii a Egyptu.

Saúdskoarabský princ podpluk. Bandar bin Sultan (velvyslanec, v letech 012-014 šéf tajných služeb) navázal kontakt s Putinem v 7/013, kdy přijel do Kremlu, zatímco s Teheránem Putina sblížily protiruské sankce z roku 014 – hned v 1/015 vyslal Putin do Teheránu ministra obrany Šojgu, jenž s Teheránem podepsal dohodu o vojenské spolupráci.

Princ Bandar bin Sultan byl v letech 97-98 emisarem saúdskoarabského krále v kauze Kaddáfí, kdy byl Kaddáfí s oficiálním cejchem mezinárodního teroristy naprostým páriou, zejména od 12/88, kdy explodoval PanAm Flight103 nad Lockerbie, byl rovněž obviněn z útoku proti UTA Flight 772 nad Nigerem v 9/89.

V 7/97 byl Nelson Mandela v LON, kde asistoval otevření Střediska pro islámské studie, financovaného králem Fahdem, a kde se setkal s princem Bandarem bin Sultánem, saúdskoarabským velvyslancem ve Washingtonu v letech 83-05 ( po svém nástupu na trůn v 1/015 král Salman prince Bandara propustil z Národní bezpečnostní rady ), dobrým známým Kaddáfího, se kterým se, z popudu Kaddáfího syna, dohodl na rehabilitaci Kaddáfího režimu (Kaddáfí milióny dolarů sponzoroval Mandelův ANC nejen v boji proti apartheidu v JAR).

18.10.97 Mandela v OSN zpochybnil politiku mezinárodní izolace Kaddáfího, a o 6 dní později Kaddáfího navštívil, aby jej vyznamenal ANC medajlí.

Kaddáfí poté prohlásil, že je ochoten vydat k soudu v Haagu dva své agenty, kteří údajně útok proti PanAm103 zorganizovali, a dokonce i před skotskou porotu, ale Washington z jeho prohlášení nebyl nadšený, ani Tony Blair nedokázal Clintona přesvědčit, že to Kaddáfí „se dvěma agenty“ myslí vážně.

Clinton v 1/98 čelil aféře“ Monika Levinská“ v době, kdy byl ve Washingtonu na návštěvě korunní princ Abdalláh, jenž nedokázal pochopit, jak mimomanželská aféra může politicky zničit prezidenta.

V 3/98 Nelson Mandela u Clintona lobboval osobně během Clintonovy státní návštěvy JAR, kdy požádal o soukromý rozhovor s Clintonem – Clinton byl překvapený, když byl k tomuto soukromému rozhovoru do salónku uveden princ Bandar bin Sultán.

Clintonův národní bezpečnostní poradce Samuel Berger, jenž prince Bandara nemohl ani cítit, tajnou schůzku prozradil tisku.

Rozlobený byl i Martin Indyk, jenž Clintonovi zodpovídal za Libyi, který princi Bandarovi rovněž nevěřil – proto Berger do jednání vtlačil jako prostředníka gen.tajemníka OSN Kofi Annana, a otevřel si vlastní kanál ke Kaddáfímu, aby kontroloval pravdomluvnost prince Bandara – Mahmúda Abbáse .

Princ Bandar poté několikrát navštívil Kaddáfího, a ujištˇoval jej, že nejen OSN, ale i US zruší své protilibyjské sankce, ale v 7/98 Washington prohlásil, že sankce OSN mohou být maximálně „ zmrazeny“  -  Kaddáfí přesto 5.4.99 dva libyjské agenty naložil do letadla a poslal je do Haagu na opevněnou US základnu Zeist, kde na ně čekal i princ Bandar.

V Haagu byli souzeni podle skotského práva se skotským soudcem v čele.

Kreml chtěl za zrušení ruských sankcí dovážet íránskou ropu za ruské obilí a stavební materiál ( Kreml nemá nejen plyn, ale ani ropu, navíc jeho vnitrostátní spotřeba roste).

Vídeňskou dohodu z 7/015 s Íránem US republikáni nedokázali v Kongresu zablokovat, třebaže na Bibli svatou přísahali, že ji zmrazí, jakmile se jeden z nich dostane v roce 016 na prezidentský stolec – kupodivu až na Jeba Bushe ( již jeho otec + bratr spolupracovali s Putinem).

V minulosti republikánští jestřábi se stejným zápalem bojovali proti jednání s Kremlem o snížení jaderných zbraní, které vedli dva z nich – Nixon + Reagan.

11.9.015 silný vítr převrhl jeřáb na staveništi u Velké mešity v Mekce, 108 lidí zahynulo, další poutníci byli tradičně ušlapáni, letos 24.9. 015 to bylo 1.608 lidí, z toho 464 Íránců. Při jejich pohřbu 27.9.015 se před saúdskoarabskou ambasádou v Teheránu konala demonstrace, při které na budovu létalo shnilé ovoce, a demonstranti, stejně jako duchovní vůdce Chameneí, Rijád obvinili z neschopnosti poutˇ/ hádždž ( zhruba pro 2 milióny poutníků ) zorganizovat ( nejhorším střetem byl střet íránských poutníků se saúdskoarabskou policií v 7/87, při kterém zahynulo 275 Íránců – obě země mezi sebou přerušily až do roku 91 diplomatické styky ).

Král Salman k ušlapání poutníků nedbale podotkl, že " nehodu " zavinili " nedisciplinovaní afričtí poutníci „ , zatímco za pád jeřábu na staveništi stavební firmu bin Ládin potrestal …

Několikadenní náboženský svátek muslimů a drúzů Aid el-Kebir/Svátek obětování ( vraždí brutálním způsobem především ovce a kozy ), je vyvrcholením hádždže v Mekce, při níž poutníci mj. symbolicky kamenují Satana v údolí Mina, kdy z mostu házejí sedmi kamínky na kamenné pilíře.

Teherán Rijádu pohrozil, že jej požene k mezinárodnímu soudu, navíc mezi 346 nezvěstnými poutníky je i prominentní íránský diplomat Ghazanfar Rokanabadi, íránský velvyslanec v Libanonu v letech 010 -014, kterého se 19.11.013 pokusily zavraždit extrémistické libanonské brigády Abdulláh Azzam, které v Libanonu provozují saúdskoarabské tajné služby – výsledkem bombového útoku proti íránské ambasádě bylo 23 mrtvých.

Íránská ambasáda v Libanonu je klíčová, protože řídí Hezbolláh, založený pazdarány/Strážci revoluce, a protože Libanon sousedí s Izraelem.

Teherán označil za lživé tvrzení Rijádu, že velvyslanec nepřekročil saúdskoarabské hranice, a hádždže se neúčastnil, ledaže by se hádždže účastnil pod falešným jménem, což mluvčí íránského zamini popřela s tím, že Rijádu byla jeho návštěva ohlášena předem, a hranice přešel s diplomatickým pasem se saúdskoarabským vízem - íránská tisková agentura Mehr zveřejnila i video ze 23.9.015 s Rokanabadim, jak se účastní hádždže.

Ultrakonzervativní webová stránka pazdaránů Raja News obvinila Rijád z jeho únosu ( faktem je, že saúdskoarabské tajné služby již několikrát při hádždži unesly nepohodlné osoby ) .

Saúdskoarabský ministr zahraničí Džubír ze sídla OSN Teherán kritizoval, že tragédii poutníků zneužívá k politickým účelům, a saúdskoarabský deník Okaz poukázal na to, že když v roce 05 bylo při šíitském náboženském svátku na jednom mostě v Bagdádu ušlapáno 1.000 poutníků, Teherán mlčel jako ryba.

28.9.015 Rijád/Káhira bombardovaly jemenský přístav Moka ve strategickém průlivu Bab Al-Mandeb, 131 mrtvých civilistů, je zde vedle elektrárny jediná přístupná nemocnice pro celou oblast, protože druhá v Taez je blokována boji.

 

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 12.10.2015 20:50 | karma článku: 12,81 | přečteno: 757x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,26 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 500x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 269x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46,  aktualizováno  20:43

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,85
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz