Blízký východ, Putinovy islámistické kamufláže

Putin dobře pochopil, že dnešní politická moc nespočívá v institucích, ale v infrastruktuře tohoto světa. 31.12.011 Obama podepsal nejtvrdší sankce proti Íránu, když penalizoval zahraniční finanční ústavy, které by obchodovaly

 

 s íránskou ústřední bankou Markazi.

Írán prohlásil, že takové opatření bude považovat za válečný akt, a uzavře Hormuzskou úžinu ( zástupce náčelníka genštábu politruk z pazdaránů/ Strážců islámské revoluce, gen. Masúd Džazájeri, namítl, že zablokování Hormuzské úžiny by bylo staromódní, dnes by jí Írán ostřeloval balistickými raketami ).

O tři roky později dle The Wall Street Journal a AFP ze 7.11.014 Obama v 10/014 tajně napsal ajatolláhu Alí Chameneímu ( oba státy od roku 79/obsazení US ambasády v Teheránu  neudržují diplomatické vztahy) , že výměnou za dohodu v kauze íránského jaderného programu by bylo možné společně bojovat proti žoldnéřské ISIS za obnovení pořádku v Sýrii a v Iráku.

11.5.015 vjel TR premiér Ahmet Davutoglu  bez pozvání s armádou  do Sýrie v doprovodu obrněného konvoje, aby navštívil hrobku šáha Sulajmána, kterou TR armáda bez svolení Damašku  přesunula k TR hranici, dnes leží 250 m od hranice  v provincii Halab.

Dle dohody z roku 1921 je hrobka považována za TR enklávu v Sýrii ( vnukem šáha byl Osman I., zakladatel Osmanské říše 1299 ).

Ruská média psala, že Erdogan usiluje o novou osmanskou říši, Kremlu se nelíbí, že v Sýrii Erdogan, spolu s Rijádem, podporuje islámistickou opozici proti laické dynastii Asádů, zato ISIS za své nepřátele vyhlásila všechny Putinovy nepřátele – není nad to provozovat vlastní islámisty (dle listu Novaja gazeta  FSB již v roce 012 ustavila tzv. zelený koridor přes TR pro " dobrovolníky " z RF, kteří "chtěli " bojovat v Sýrii, již Boris Berezovský, později v LON oběšený, obvinil Putina, že v Čečně provozuje islámistické extrémisty , Tamerlan Carnajev, boxér jako Ramzan Kadyrov, byl pár měsíců před útokem proti Bostonskému maratonu v RF, všichni ti, kteří se s ním v RF setkali, zemřeli, stejně jako sám Tamerlan v 4/013 ) .

Mj. administrátor  bizarní webové stránky Muslims Worldwide 10.10.015 informoval jako desítky dalších médií o ( oficiálně nepotvrzeném ) sestřelení ruské stíhačky ze strany TR ( o pár hodin později došlo k masakru v TR/97 lidí zemřelo ) slovy, že „ sestřelení ruské stíhačky názorně předvedlo, jak je TR , údajný partner EU, spjaté s ISIS. Ve spolupráci s ISIS v dodávkách označených UN/OSN ( tak jak to Putin předvedl v létě 014 na východní Ukrajině, kam vyslal humanitární konvoje nacpané ruskými vojáky ) TR ( dle tohoto webu, zatímco Stropnický obvinil Putina) posílá do EU úmyslně tisíce tzv. uprchlíků, aby EU rozložilo.TR dále pro ISIS ( dle tohoto webu ) vybudovalo polní nemocnici , ve které pracuje Erdoganova dcera jako dobrovolnice .

Russia Is Sending Jihadis to Join ISIS /Rusko zajištˇuje ISIS džihádisty

http://www.thedailybeast.com/articles/2015/08/23/russia-s-playing-a-double-game-with-islamic-terror0.html

????? ?????? ??????? ??????? ? ?????????? ? ?????? /Putin vyjmenoval příčiny, proč je EU zaplavena migranty s tím, že se to „ dalo v důsledku jejího jednání  čekat „  http://regions.ru/news/2559064/

??????? ???????? ????????? ??? ???????? ??????????? ?????? ?????????/Kadyrov, Putinův pochop v Čečně, vyzval muslimský svět, aby se postavil na obranu muslimských migrantů, se kterými EU „ nelidsky „ zachází http://www.interfax.ru/world/464577 ...

Tatjána Moskalkova, důstojník ruské armády, prohlásila, že " se ruská armáda stala jedinou záchranou pro Sýrii, celý BV a pro celý svět před hrozbou islámistického terorismu " , viz zdroj regions.ru uvedený výše.

V 11/014 Putin zasadil tvrdě vedenou ránu NATO, když během návštěvy v TR oznámil, že sice ruský plán ropovodu SouthStream zkrachoval, protože „  se EU zachovala sebevražedně a SouthStream odmítla ", přestože ji Putin již na bezpečnostní konferenci v Mnichově varoval, aby od atlantické spolupráce přešla ke spolupráci s Putinem .

Putin však bezstarostně mávl rukou s tím, že SouthStream již není pro RF důležitý,  protože Kreml podepíše náhradní dohodu s TR, protože TR, člen NATO,  se nepřipojilo k protiruským sankcím ( třebaže ruský tisk Ankaru uváděl mezi sponzory ukrajinského majdanu a protiruských Krymských Tatarů, a Erdogana označoval za islámistického diktátora, jenž si, stejně jako Putin, staví palác, 4x větší než je versailleský zámek, a mezinárodního představitele Muslimského bratrstva) .

Putin měl další důvod, proč spřádat energetické sny s TR  : Erdogan bude kupovat ruský plyn, který nechce EU – TR je zemědělská země, která RF nahradí potraviny, které EU v rámci ruských protisankcí přestala Kremlu dodávat.

Saúdskoarabský král Salman spolupracuje s Putinem natolik, že původně plánoval přijet na první zahraniční návštěvu do Kremlu, nikoliv do Washingtonu ( kam nepřijel v 5/015, kdy se měl účastnit setkání v Camp Davidu ) .

Spolu s ním měli v rámci alternativní „ protiteroristické „ koalice do Kremlu přijet jordánský král, šéf UAE, + maršál Sisí - nakonec však král Salman 4.9.015 odjel v královském stylu za Obamou – zamluvil si na 3 dny celý Four Seasons hotel, v němž je od klik po věšáky všechno ve zlatě,  doprovázely jej stovky úředníků, celkem 1.000 lidí ve 4 letadlech a desítkách luxusních černých aut ( pronajal si 400 řidičů ).

Na letecké základně Andrews, kde jeho letadlo přistálo, pečlivě naměřili koberec, aby se králova noha nedotkla asfaltu.

Co asi Obama králi slíbil, Rijád/Rada pro spolupráci arabských států v Zálivu, si přeje jednotku rychlého nasazení a další protiraketové střely Patriot.

Bašír Asád, jenž obvykle nepronáší žádné projevy ani neposkytuje žádné rozhovory novinářům, se nechal slyšet, že „ US zradily své přátele a spojence na BV, což by RF nikdy neudělala „ .

Ani ne 14 dní poté, co byla dosažena rámcová dohoda o Íránu a jeho jaderném programu v Lausanne (5+1), Putin, aniž by čekal na zrušení sankcí vůči Íránu ( musí své zahraniční expanze stihnout do US voleb 016), dekretem ze 13.4.015 podepsal příkaz k dodání protileteckého systému S-300 Teheránu ( dodává mu jej již od roku 07, kdy byl kontrakt v hodnotě 800 mil. dolarů podepsán, poslední dodání bylo zmrazeno dekretem Medvěděva z 22.9.010 po rezoluci RB OSN č.1929 z 6/010 o zbrojním embargu vůči Íránu, načež se Teherán obrátil na mezinárodní soud v Ženevě, a žádal po Kremlu odškodné ve výši 4 mld dolarů ).

Putin chtěl mít rakety co nejdříve v Íránu/v Sýrii, aby je ruská armáda měla k dizpozici pro svoji zářijovou agresi vůči Sýrii ( poslední verze S-300 je z roku 97 s názvem S-300PMU-2, pro Írán se údajně ještě modernizuje, uvedl Kreml v 7/015 ).

Lavrov jejich dodání komentoval s tím, že jsou jen čistě obranného charakteru, takže žádný stát na BV neohrožují, a jedním dechem dodal, že Írán moderní protiletecký systém proti letounům, balistickým střelám a střelám s plochou dráhou letu potřebuje v souvislosti s válkou v Jemenu, ve které Teherán s Kremlem bojují proti Saúdské Arábii a Egyptu.

Saúdskoarabský princ podpluk. Bandar bin Sultan (velvyslanec, v letech 012-014 šéf tajných služeb) navázal kontakt s Putinem v 7/013, kdy přijel do Kremlu, zatímco s Teheránem Putina sblížily protiruské sankce z roku 014 – hned v 1/015 vyslal Putin do Teheránu ministra obrany Šojgu, jenž s Teheránem podepsal dohodu o vojenské spolupráci.

Princ Bandar bin Sultan byl v letech 97-98 emisarem saúdskoarabského krále v kauze Kaddáfí, kdy byl Kaddáfí s oficiálním cejchem mezinárodního teroristy naprostým páriou, zejména od 12/88, kdy explodoval PanAm Flight103 nad Lockerbie, byl rovněž obviněn z útoku proti UTA Flight 772 nad Nigerem v 9/89.

V 7/97 byl Nelson Mandela v LON, kde asistoval otevření Střediska pro islámské studie, financovaného králem Fahdem, a kde se setkal s princem Bandarem bin Sultánem, saúdskoarabským velvyslancem ve Washingtonu v letech 83-05 ( po svém nástupu na trůn v 1/015 král Salman prince Bandara propustil z Národní bezpečnostní rady ), dobrým známým Kaddáfího, se kterým se, z popudu Kaddáfího syna, dohodl na rehabilitaci Kaddáfího režimu (Kaddáfí milióny dolarů sponzoroval Mandelův ANC nejen v boji proti apartheidu v JAR).

18.10.97 Mandela v OSN zpochybnil politiku mezinárodní izolace Kaddáfího, a o 6 dní později Kaddáfího navštívil, aby jej vyznamenal ANC medajlí.

Kaddáfí poté prohlásil, že je ochoten vydat k soudu v Haagu dva své agenty, kteří údajně útok proti PanAm103 zorganizovali, a dokonce i před skotskou porotu, ale Washington z jeho prohlášení nebyl nadšený, ani Tony Blair nedokázal Clintona přesvědčit, že to Kaddáfí „se dvěma agenty“ myslí vážně.

Clinton v 1/98 čelil aféře“ Monika Levinská“ v době, kdy byl ve Washingtonu na návštěvě korunní princ Abdalláh, jenž nedokázal pochopit, jak mimomanželská aféra může politicky zničit prezidenta.

V 3/98 Nelson Mandela u Clintona lobboval osobně během Clintonovy státní návštěvy JAR, kdy požádal o soukromý rozhovor s Clintonem – Clinton byl překvapený, když byl k tomuto soukromému rozhovoru do salónku uveden princ Bandar bin Sultán.

Clintonův národní bezpečnostní poradce Samuel Berger, jenž prince Bandara nemohl ani cítit, tajnou schůzku prozradil tisku.

Rozlobený byl i Martin Indyk, jenž Clintonovi zodpovídal za Libyi, který princi Bandarovi rovněž nevěřil – proto Berger do jednání vtlačil jako prostředníka gen.tajemníka OSN Kofi Annana, a otevřel si vlastní kanál ke Kaddáfímu, aby kontroloval pravdomluvnost prince Bandara – Mahmúda Abbáse .

Princ Bandar poté několikrát navštívil Kaddáfího, a ujištˇoval jej, že nejen OSN, ale i US zruší své protilibyjské sankce, ale v 7/98 Washington prohlásil, že sankce OSN mohou být maximálně „ zmrazeny“  -  Kaddáfí přesto 5.4.99 dva libyjské agenty naložil do letadla a poslal je do Haagu na opevněnou US základnu Zeist, kde na ně čekal i princ Bandar.

V Haagu byli souzeni podle skotského práva se skotským soudcem v čele.

Kreml chtěl za zrušení ruských sankcí dovážet íránskou ropu za ruské obilí a stavební materiál ( Kreml nemá nejen plyn, ale ani ropu, navíc jeho vnitrostátní spotřeba roste).

Vídeňskou dohodu z 7/015 s Íránem US republikáni nedokázali v Kongresu zablokovat, třebaže na Bibli svatou přísahali, že ji zmrazí, jakmile se jeden z nich dostane v roce 016 na prezidentský stolec – kupodivu až na Jeba Bushe ( již jeho otec + bratr spolupracovali s Putinem).

V minulosti republikánští jestřábi se stejným zápalem bojovali proti jednání s Kremlem o snížení jaderných zbraní, které vedli dva z nich – Nixon + Reagan.

11.9.015 silný vítr převrhl jeřáb na staveništi u Velké mešity v Mekce, 108 lidí zahynulo, další poutníci byli tradičně ušlapáni, letos 24.9. 015 to bylo 1.608 lidí, z toho 464 Íránců. Při jejich pohřbu 27.9.015 se před saúdskoarabskou ambasádou v Teheránu konala demonstrace, při které na budovu létalo shnilé ovoce, a demonstranti, stejně jako duchovní vůdce Chameneí, Rijád obvinili z neschopnosti poutˇ/ hádždž ( zhruba pro 2 milióny poutníků ) zorganizovat ( nejhorším střetem byl střet íránských poutníků se saúdskoarabskou policií v 7/87, při kterém zahynulo 275 Íránců – obě země mezi sebou přerušily až do roku 91 diplomatické styky ).

Král Salman k ušlapání poutníků nedbale podotkl, že " nehodu " zavinili " nedisciplinovaní afričtí poutníci „ , zatímco za pád jeřábu na staveništi stavební firmu bin Ládin potrestal …

Několikadenní náboženský svátek muslimů a drúzů Aid el-Kebir/Svátek obětování ( vraždí brutálním způsobem především ovce a kozy ), je vyvrcholením hádždže v Mekce, při níž poutníci mj. symbolicky kamenují Satana v údolí Mina, kdy z mostu házejí sedmi kamínky na kamenné pilíře.

Teherán Rijádu pohrozil, že jej požene k mezinárodnímu soudu, navíc mezi 346 nezvěstnými poutníky je i prominentní íránský diplomat Ghazanfar Rokanabadi, íránský velvyslanec v Libanonu v letech 010 -014, kterého se 19.11.013 pokusily zavraždit extrémistické libanonské brigády Abdulláh Azzam, které v Libanonu provozují saúdskoarabské tajné služby – výsledkem bombového útoku proti íránské ambasádě bylo 23 mrtvých.

Íránská ambasáda v Libanonu je klíčová, protože řídí Hezbolláh, založený pazdarány/Strážci revoluce, a protože Libanon sousedí s Izraelem.

Teherán označil za lživé tvrzení Rijádu, že velvyslanec nepřekročil saúdskoarabské hranice, a hádždže se neúčastnil, ledaže by se hádždže účastnil pod falešným jménem, což mluvčí íránského zamini popřela s tím, že Rijádu byla jeho návštěva ohlášena předem, a hranice přešel s diplomatickým pasem se saúdskoarabským vízem - íránská tisková agentura Mehr zveřejnila i video ze 23.9.015 s Rokanabadim, jak se účastní hádždže.

Ultrakonzervativní webová stránka pazdaránů Raja News obvinila Rijád z jeho únosu ( faktem je, že saúdskoarabské tajné služby již několikrát při hádždži unesly nepohodlné osoby ) .

Saúdskoarabský ministr zahraničí Džubír ze sídla OSN Teherán kritizoval, že tragédii poutníků zneužívá k politickým účelům, a saúdskoarabský deník Okaz poukázal na to, že když v roce 05 bylo při šíitském náboženském svátku na jednom mostě v Bagdádu ušlapáno 1.000 poutníků, Teherán mlčel jako ryba.

28.9.015 Rijád/Káhira bombardovaly jemenský přístav Moka ve strategickém průlivu Bab Al-Mandeb, 131 mrtvých civilistů, je zde vedle elektrárny jediná přístupná nemocnice pro celou oblast, protože druhá v Taez je blokována boji.

 

Autor: Andrea Kostlánová | pondělí 12.10.2015 20:50 | karma článku: 12,81 | přečteno: 757x