Co uděláme s tím Maďarem?

Kéž by byl pan Maďar vzorem Čecha. Kéž by se ten pan doktor stal vzorem mladých Čechů. Ti staří jsou otrlí a nebo už rezignovali. Po masáži soukmenovců vůdce ve Strakovce se není čemu divit. A jeho mladí nohsledi s ním drží basu. 

Předevčírem odstoupil pan doktor Maďar z postu v komisi na potírání koronaviru, nebo tak něco. O víkendu jsme seděli doma u snídaně a zas nás obtěžovaly ty oblbující zprávy o Covidu. Zaprvé, čísla nakažených bez uvedení počtu testovaných jsou na hovno. Počet nakažených za sobotu bude proto pokaždé nízký, protože se dá předpokládat, že testovaných bylo minimum. Počet nakažených a mrtvých ve světě bez údaje o počtu obyvatel a počtu tam testovaných je zas údajem o prdu. Už se ani neptám, proč za tři čtvrtiny roku nemáme jasná pravidla a predikce. Proč nemáme údaje, které lze porovnat a jsou jednoznačné. Má přítelkyně úplně roste a křičí v bezmoci. Pro něco to je dobré. Zas po letech si doma opravdu rozumíme a panuje tam souznění. Nakonec přepínáme kanály a raději vidíme a slyšíme kňourající Billie Eilisch s dementním pohledem.

Oba jsme strávili profesní život v energetice. Budovali jsme a provozovali. Uhelné bloky i jaderné bloky. Současný stav v řešení koronavirového problému bych přirovnal k situaci, kdy bychom vybudovali elektrárnu, nedejbože jadernou, a potom dumali nad tím, že vlastně nemáme provozní předpisy pro její provozování.

Zpět k tématu odstoupení pana Maďara. Tento člověk nám už dříve připadal jako zrozený v líhni Sokola Tyrše, řečeno obrazně. Dělá svou práci a snad ve svém volnu jezdí do méně vyspělých krajin léčit lidi. Jestli za odměnu, nebo taky zadara, jako byl v Covidové komisi, nevím. Smekám před panem Maďarem. Zachoval se jako chlap. Ovšem antikoronavirová komise musí fungovat vedle, nebo i v propojení s politikou. A zde je problém. V naší politice a troufám si říci i v našem podnikání se pohybuje většina, která se vylíhla z Čapích hnízd, tak řečeno zas obrazně. Jsou to otrlí a všeho schopní sedmilháři bez cti a morálky. Kdo je jejich vůdcem a vzorem? To už si doplňte sami. Beztak jej zas zvolíte, vy bando nepoučitelná. Nějaký tlachal bezectný zneužil jméno pana Maďara a zajisté se nepřiznal, natožpak aby se omluvil. Ministrovi zdraví samozřejmě bylo chování pana Maďara nepochopitelné. Bodejď. Tohoto mladého ministra jsem si zařadil k takovým, jakým je třeba šéf sněmovny Vondráček! Snad jsem to jméno nezkomolil. Ten když dostane pokyn z Agrofertu, pardon, ze Strakovky, tak vám bude tvrdit, že Prahou protéká Dunaj.

A tak copa s tím Maďarem, jak by se zeptali Plzeňácíí? Nebylo by dobré konečně otočit kormidlem a vydat se cestou civilizovaných? Nebylo by dobré se panu Maďarovi veřejně omluvit a přizvat jej znovu k práci pro tuto zemi a nás občany? Nebo jsme opravdu všichni akceptovali to necivilizované chování, kde není místa pro omluvu a kde platí jenom bezectná síla? Jsme opravdu už na jedné lodi s vůdcem vládnoucí strany, který ač souzen, mhouří oči do kamer a lže lidem bez ostychu? Naštěstí ten na Hradě v poslední době moc nevystupuje. Děkujme za to. Sakra a konečně se probuďte, potomci Přemyslovců, selských knížat, za kterých naše země vzkvétala. Vzbuďte se a přemýšlejte! Proč? Aby už konečně skončil teror bezectných, ač bohatých. Děkuji.

Autor: Miloš Korotvička | úterý 25.8.2020 21:26 | karma článku: 18,65 | přečteno: 579x