Sushi hrou

Chcete si sami udělat doma sushi? Naučit se grify, aby vám rolka držela pěkný tvar? Vyzkoušet si motat rolku obráceně nebo se pobavit s rodinou a dětmi a přitom vyzkoušet něco nového? Těch nápadů je hned několik. 

Můžete ohromit svoji drahou polovičku a nachystat ji překvapení vlastně vyrobeného sushi. Nebo pozvat partu kamarádů a o zábavu na večer máte postaráno :-) A nebo o víkendu s dětmi vyzkoušet a tvořit třeba dětské sladké sushi a náplním se meze nekladou :-) 

Jelikož tohle všechno už jsem si sama vyzkoušela a prošla jsem jak vlastnoručním patláním sushi pro manžela, tak hodinovým úklidem po odchodu party známých, kteří si chtěli vyzkoušet sushi, tak i radostné "já sám, já sám" u dětí, kteří si patlaly rýži s nutelou, no ano, slyšíte správně a ještě ji i opravdu snědly :-), tak moc dobře vím, jak je důležité mít ty správné ingredience při ruce a přitom nestrávit celý den sháněním, překládáním do češtiny různých asijských názvů (ano, v Sapě je toho plno, ale většinou jsou to napodobeniny, ale určitě tam najdete i ty správné suroviny, ale musíte hodně hledat a o tom tady píšu) a vyptávání se a googlování těch správných postupů...

A tak vznikl nápad, udělatkurz sushi a to opravdu volnou zábavnou formou.
Není nutné se nikam zapisovat, čekat až se zaplní nebo naopak uvolní místo a mít možnost zvolit si den i hodinu, kdy se vám to hodí a vzít s sebou třeba rodinku nebo přátelé. Ano já vím, že kurzů jsou mraky a nemyslím tím nápad jako samotný kurz, ale umožnit ho i v restauraci a více

přátelštější a uvolněnější formou. A opravdu se to osvědčilo. Lidé chodí třeba i jen ve dvou nebo i sami, což vůbec není tak špatný, když tak nad tím přemýšlím, udělat si jedno takové gastronomické odpoledne sama pro sebe, má určitě taky kouzlo. Nebo vezmou s sebou děti, které se tak mohou taky zapojit a nebo?
Chcete ještě něco víc? Trochu vyšší levl jak se říká? Víc se odvázat nebo mít romantický večer? Nebo se odvázat a firemní večírky na bowlingu už jsou nuda? Ok, i na tohle jsem myslela :-)
Sushi kurz s párování s víny! To je opravdu pecka a můžu říct i gastronomická :-) Za ty roky jsem zjistila, že nejlepší vína jsou opravdu moravská! A k sushi ideální! Oslovila jsem pár vinařů z Moravy a vznikl úžasný koncept vinařství Sedlák, Kosík a Oulehla a Trpělka. Vynikající! Vína jsme degustovali (no, to mi šlo moooc dobře :-)) a nakombinovali s pokrmy a výsledek? Musíte přijít k nám do sushi baru Made in Japan a prostě vyzkoušet :-)

A vracím se na začátek článku, který byl hlavně o tom, že by jste si rádi vyzkoušeli vyrobit sushi doma, ale je tam hodně ale....A aby jsme vám vyšli co nejvíce vstříc a tak nějak vám to všechno usnadnili, tak jsme pro vás sestaviliStartovací balíček na výrobu sushi doma! A máte tam vše potřebné, jen rybičku v balíčku nehledejte :-)) 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Korčiánová | čtvrtek 18.6.2015 12:10 | karma článku: 6,37 | přečteno: 325x
  • Další články autora

Petra Korčiánová

Den 39 - Max Recovery

25.6.2015 v 19:50 | Karma: 4,17

Petra Korčiánová

Den 37 - Max Interval Plyo

23.6.2015 v 20:15 | Karma: 5,34