Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak zabodovat s hotelovou kartou!

Také si někdy připadáte jako blázen? Také vám někdy připadá, že situace, kterou právě prožíváte je nereálná, nemožná? Tak dva příklady z vlastní zkušenosti přikládám. Jak zabodovat s kartou k otevírání hotelových dveří.

Kapverdy

S obavami jsem ráno opouštěla své dva muže, když nastupovali do místního vrtulového letadla, natěšeni na výlet po ostatních ostrovech Kapverd. A já budu mít  den sama pro sebe, těšila jsem se. Dopoledne tedy ano. Dokud jsem psala na počítači a nehnula se z pokojové terasy, tak  opravdu ano. Před obědem mi hlásil notebook vybité baterie a tak jsem  si sbalila věci na pláž a šla se vykoupat. Rychle a před obědem. Stále idylický den, říkám si a relaxuji, bez jakékoliv komunikace s kýmkoliv. Nádherně teplý, azurový oceán a příjemný vánek. Po pár dnech pobytu u oceánu,  jsem  poučena, že vlny se při vstupu i při návratu z vody musí umět vypočítat,  jsou totiž  surfařské a s těmi se moc domluvit nedá. Nedomluvila jsem se ani já. Do vody jsem se dostala bez problémů, z vody jsem si to také kontrolovala. Musím chytit tu správnou, která mě nepřeleje, stále jsem si připomínala. Samozřejmě ta největší, před kterou jsem viděla ostatní úspěšně utíkat,  mě přelila. Totálně ! Přelila je slabé slovo, přímo převálcovala. Spodní proud udělal své a tak všechny dutiny, které v hlavě mám byly plné nejen slané vody, ale i písku. Naštěstí mě oceán, jako každého utonulého vyplavil - vyvrhnul. Ležela jsem na břehu jako mršina a okamžitě si vzpomněla na „vorvaně“ z Účastníků zájezdu. Chvíli jsem se vzpamatovávala, když jsem zjistila, že nejsem středem pozornosti, což mě uklidnilo, pomalu jsem se z písku začala sbírat. Poklidný den, který jsem si naplánovala jako single, ale tím neskončil. Jako vorvaň, stále plivající písek,  jsem se vracela z pláže, dát se dohromady, zkulturnit a jít konečně na oběd. Ten totiž  končil už za 20 minut. Problém! Do pokoje jsem se nedostala. Karta, kterou se dveře otevírají prostě neotevírala. Jeden, druhý…třetí pokus, stále červené světýlko a signalizace problému. A tak, stále jako vorvaň jsem se vydala na recepci,  vysvětlovat v angličtině, že se nemůžu dostat na pokoj. Oběd končil již za 10 minut. Chvíli mi s kartou pípali v nějakém přístroji, vyměnili jsme si slůvka .

„OK?“

„OK!“

Došla jsem  k pokoji, opět přes celý hotelový komplex a opět nic. Oběd tedy už  minus 10 minut a dvakrát jsem se  znovu vracela  na recepci. Nic - stále pípání kartou v přístroji, stále tvrzení, že je vše "OK".

A nebylo! Ve vzteku se mi zlepšila  slovní zásoba v angličtině a slovíčka naskakovala sama. A tak upozurňuji se zvýšeným hlasem,  snad i pískáním vzteky, že neodejdu z recepce,  dokud se mnou už nepůjde nějaký technik. V žabkách, plavkách - omotaná ručníkem, celá od písku, v účesu  " punk",  jedna velká vlna. Snad  jen velké sluneční brýle to jistí. Po chvíli  přichází dvoumetrový černoch v montérkách.  V ruce má kufřík a na očích brýle typu pilotky. Trochu se zklidňuji .Jdeme! Jdeme společně k mému pokoji. Otevírá mi pokoj. Jenže! On otevírá pokoj vedle. Proboha!

„No, this is not my room, this is my room!“ ukazuji prstíkem na dveře vedle….

Je mínus 30 minut,  oběd tedy fuč. Plus 30 ve stínu a já zjišťuji, že celou dobu nahlašuji jiné číslo pokoje. Bože, moje angličtina. Marně  mi pípali kartou na recepci. Marně jsem řvala  jako vorvaň na obsluhu recepce.  Omlouvám se technikovi, omlouvám se recepční a  do pokoje se po odkódování bez problémů dostávám. Ten den se recepci vyhýbám.  Po vykoupaní, učesání a nalíčení, už jako vorvaň nevypadám, za pár minut na to přistálo vrtulové letadlo  a v pořádku se vrátili  i moji muži. Super relaxační den. Den pro sebe.

 

Klínovec

S kartou od pokoje jsem zabodovala i na dvoudenní výjezdní poradě na Klínovci. Byli jsme ubytováni v luxusním hotelu, který se skládal z jednotlivých sektorů. My jsme byli ubytováni v sektoru B. Apartmány  byly opravdu  nádherný, super byl i  program. Co víc si od zaměstnavatele přát. Ubytovaná jsem byla ještě se dvěma kolegyňkami. Po třetí hodině ráno, jsem  zaplula do výtahu a těšila se, že už silně znavena zapluji i do postele.  Dojela jsem tedy do příslušného patra a otevřela čipem na kartě pokoj. Jenže - pokoj byl dokonale uklizený. Opravdu dokonale,  žádné naše rozházené svršky. On byl proboha úplně prázdný.  Chyběla naše zavazadla, zmatená jsem  i  v koupelně nenašla naše kartáčky  na zuby. Celkem se mi dělalo zle. Zase až tak opilá jsem nebyla. Že by nám "až tak" pokojská uklidila?  Jsem blázen….?

Vyšla jsem na chodbu. Kontroluji číslo na kartě – dívám se na dveře, souhlasí.  Dívám se na číslo patra nade dveřmi výtahu, také souhlasí. Kruci – kdybych byla jinde, to bych ty dveře přece neotevřela!…..Znovu dovnitř, znovu ven, zavírám a znovu na pípnutí karty otevírám dveře….! To není možný, chce se mi brečet a dívám se na pokoji už i pod postele. Asi po pěti těchto úkonech, kdy jsem už naprosto přesvědčena o své nesvéprávnosti, a chci jít s brekem pro kolegyně, ať mě asi odvezou na psychiatrii, si všímám jedné maličkosti !! A to, že nade dveřmi je ještě uvedeno„A“!  Ano, sektor " A"!. A ne  sektor „B“, kde mám pokoj já. Jsem v jiném křídle hotelu. Jenže ? Jak to, že jsem otevřela ty dveře ? Vracím se tedy na  recepci, upozornit, že se se svou kartou bez problémů dostávám na cizí pokoje. Ve tři ráno tedy nahlašuji svůj objev a svým způsobem i totální vyčerpání ze zjištění.  Uklidňují mě. Bohužel nepočítali s ubytováním někoho tak akčního, jako jsem já. S někým takovým, kdo jim bude poletovat ve tři ráno po jiných sektorech a do cizích pokojů. Hotel byl rezervován jen pro nás. My v sektoru "B" a sektor "A" prostě nebyl jen zakódovaný.

Co z toho vyplývá? Že zázraky nejsou jen přírody, že zázraky si můžete vytvářet každý den sami. Přeji všem krásné a zajímavé dny.

Autor: Alice Kopřivová | neděle 28.2.2016 20:23 | karma článku: 15,20 | přečteno: 615x
  • Další články autora

Alice Kopřivová

Až i vás posere pták!

Když tě potká ptačí nehoda, ...no prostě tě posere pták, říká se, že to přináší štěstí, tak něco podobného potkalo dnes i mě. Navíc, pták si nevybírá a já dnes taky úplně ne!

26.1.2024 v 21:37 | Karma: 18,77 | Přečteno: 540x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Co nám vadí při létání?

....a tak toho je celkem hodně, ne? Včera jsem v rádiu poslouchala zajímavou topku deseti věcí, které nás obtěžují v letadle, zbystřila jsem a občas se fakt bavila....

20.10.2023 v 14:46 | Karma: 20,19 | Přečteno: 547x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Marně hledám - cokoliv!

Někdo hledá smysl života, já klíče, mobil nebo brýle. Pro co jdu do ledničky? Ptám se, když ji otevírám. Přemítám hrůzou v autě, co ta žehlička. Znáte to?

27.9.2023 v 13:05 | Karma: 14,31 | Přečteno: 368x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Adrenalin - útok nebo útěk!

Adrenalin je základním hormonem stresové situace.Vyznačuje se zúžením periferních cév, urychlením srdeční činnosti, rozšířením zornic a aktivací potních žláz. A tohle všechno já běžně znám a mám.

6.8.2023 v 18:46 | Karma: 10,88 | Přečteno: 291x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Řeklo by se, zuby – nehty…

..žádná politika, žádný americký triller, žádná česká komedie ani italská detektivka, horor už vůbec ne, jen obyčejný příběh, tak jak jsem to nechtěla.

19.7.2023 v 19:13 | Karma: 16,93 | Přečteno: 440x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Havaroval vrtulník prezidenta Íránu Raísího, vracel se z otevření přehrady

19. května 2024,  aktualizováno  16:19

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího. Stroj...

Zubaři se brání konkurenci ze zemí mimo EU. Šmucler se bojí o pacienty

19. května 2024  16:19

Sněm České stomatologické komory odmítl Sněmovnou přijatou novelu, která by měla usnadnit využití...

Přes AI zneužili její tvář k propagaci Ruska v Číně. Urážlivé, říká Ukrajinka

19. května 2024  16:15

„Bylo to děsivé.“ Tak shrnula 21letá ukrajinská studentka Olha Lojeková moment, kdy svůj obličej...

Změnila se koncepce péče o válečné veterány. Chybí ženský prvek, stěžují si

19. května 2024  15:49

Minulý rok představila ministryně obrany Jana Černochová se šéfem odboru pro válečné veterány a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1209x
Úsměvy, ale  i smutné chvilky k zamyšlení, příběhy, které nás naplňují a učí žít. Jsem ráda obklopena lidmi, kteří mi život zpestřují, jsem jim za to vděčna. Od mládí jsem si psala deník, skoro deset let. Možná i proto jsem už tehdy brala život až moc vážně. Zůstalo mi to dodnes, všechno až moc detailně řeším,  i když to stejně neovlivním. Každopádně to má i svá pozitiva, snažím se celý život absolutně vychutnat a naplno prožít každou minutu, jako kdybych stále vnímala nenávratnost času. Všem kteří se se svými příběhy v mých knihách objevují upřímně děkuji. Něco úžasného – lidské osudy jsou velmi často sobě tak podobné, nevyzpytatelné a velmi barvité, já  jim jen   trošku  pomáhám, když o nich píši  – kořením je. Příběhy  chaotické, vtipné, někdy strhující. To zbožňuji. Záznamy  života „MEA CULPA“, příběhy které mi dávají šanci psát.“A o tom to vše je!“

V roce 2010 jsem vydala knížku "Povidání pro kamarádky". V roce 2015 nakladatelství Jota vydalo moji druhou kníhu "Nejsem namalovaná".

Seznam rubrik