Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dá si někdo dobré preso?

„ Neměla by se opět vyčistit mašinka na kávu ?“ ........vznesla  jsem před měsícem dotaz, byl pátek......

...byl pátek a ostatním se do toho moc nechtělo.  Počítala jsem ale s tím, že to udělám sama. Když nám do kuchyňky v práci instalovali nový presovač, měla jsem obrovskou radost. Mám ho doma a tak si i v práci můžeme "vařit" tu skvělou kávu – které se říká preso. Budu ho hýčkat, slibovala jsem.

Nafasovala jsem tedy od pana ředitele čistí tablety s tím, že se minimálně jednou za měsíc musí provést pravidelná údržba, aby nám ta kouzelná mašinka dlouho vydržela. A to samozřejmě chci!

Někdy před měsícem, tedy – byl pátek,  jsem se toho  ujala. V plné nádržce jsem rozpustila chemické tablety  a nechala roztok projet celým přístrojem. V návodu se píše, že pro vyšší účinek tablet, je lepší nechat ještě  působit i přes noc. Následující den pak  ještě minimálně jednou nechat projet jednu várku vody na prázdno. A tak jsem  zaúkolovala kolegu s tím, že akci – ještě projet vodou ráno na prázdno, musí udělat ON, protože jsem věděla, že budu na služebce. Ještě jsme společně přemýšleli, jak to udělat, aby si nikdo do druhého dne kávu neudělal.

Zkoušeli jsme na mašinku lepit cedulky s lebkou, ty však během pár sekund z mokrého přístroje ulétaly. Napadlo nás tedy, že z přístroje vyndáme plastovou nádobku na vodu.

„To každého trkne, že nemá kam nalít vodu! A kávu si nikdo tím pádem nemůže udělat!“

A jako Pat a Mat jsme si šťouhli lokty, jak jsme na to vyzráli. Poslední čistící voda vytekla. Nádobku si pro jistotu vzal kolega do kanceláře a oba jsme spokojeně odešli domů.

A....

Pak jsem byla služebně pryč. Když jsem se po týdnu vrátila a vyslechla si, co se dělo druhý den ráno, nevěděla jsem, zda se mám smát či bát.

Ráno přišla první do práce kolegyňka. Chodí bohužel do práce dřív, než můj kolega, ten který v kanceláři vlastnil onen plastový kus presovače. A  šla "vařit". Asi jako každý z nás, který se potřebuje v práci při kávě probrat, šla „vařit“.  Tak nějak jí nebylo divné, že cosi v mašince chybí, nalila tedy vodu přímo do přístroje. Evidentně jí nádobka vůbec nechyběla. Přístroj pracoval jak má. Zbarvená voda kávou, do hrnečku také tekla. Bohužel jsem nebyla v blízkosti ani já, ani kolega, abychom vykřikli :

„POZOR!“

Lebka, kterou jsme tam chtěli nalepit, evidentně v tuto chvíli hodně chyběla.  Kávu si tedy udělala. Kávu si tedy vypila. Zatím si tedy žije./smajlík veselý/

Po kolegyňce nastoupil do  kuchyňky i náš pan ředitel. Kolega, ani já jsme stále nebyli přítomni. Plastová baňka  - stále u kolegy v kanceláři. Pan ředitel zjistil, že v mašince cosi chybí. Zjistil, že chybí plast!  Zjistil také, že nějaký magor baňku vyndal a nějaký další magor nalil přímo do přístroje vodu. Se spoustou řečí se tedy rozhodl vodu vylít. Mezi tím dorazil kolega. Ano ten, co vlastnil baňku. Okamžitě naklusal se zbytkem aparátu. To už měl náš pan ředitel celý presovač v ruce a snažil se z něj tu přebytečnou vodu vylít.

JENŽE, jaksi si nevšiml, že aparát má ještě další část a to  „špinavou“. Je to taková mistička, kam padá zbytek logru, přeteklé kávy. Prostě letitá špinavá, černá voda.

No a hádejte, kam vytekla TA ? Ano – košile, kravata a oblekové kalhoty. Z kuchyňky se ozývaly neskutečné názvy těch, co byli tak akční a presovač čistili.  Asi myšleno směrem ke mně ?  Jen se domnívám! Já ten den totiž stále nebyla přítomna. /smajlík smutný/

 Za panem ředitelem stál v tu chvíli můj kolega s pikslou na vodu a kolegyně s prázdným hrnečkem. Ano právě vypitou ranní kávou. Sečtu to tedy - ranní kávový rituál byl na jednu čistírnu, jedno očekávání otravy a dalo by se říct na jedno  „na pár facek“!

Když jsem po dalším měsíci brala opět čistící tablety do ruky, všichni na mě podezřele koukali, proč?/smajlík divící se/

Autor: Alice Kopřivová | pátek 29.4.2016 16:10 | karma článku: 17,83 | přečteno: 961x
  • Další články autora

Alice Kopřivová

Až i vás posere pták!

Když tě potká ptačí nehoda, ...no prostě tě posere pták, říká se, že to přináší štěstí, tak něco podobného potkalo dnes i mě. Navíc, pták si nevybírá a já dnes taky úplně ne!

26.1.2024 v 21:37 | Karma: 18,77 | Přečteno: 570x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Co nám vadí při létání?

....a tak toho je celkem hodně, ne? Včera jsem v rádiu poslouchala zajímavou topku deseti věcí, které nás obtěžují v letadle, zbystřila jsem a občas se fakt bavila....

20.10.2023 v 14:46 | Karma: 20,19 | Přečteno: 548x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Marně hledám - cokoliv!

Někdo hledá smysl života, já klíče, mobil nebo brýle. Pro co jdu do ledničky? Ptám se, když ji otevírám. Přemítám hrůzou v autě, co ta žehlička. Znáte to?

27.9.2023 v 13:05 | Karma: 14,31 | Přečteno: 368x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Adrenalin - útok nebo útěk!

Adrenalin je základním hormonem stresové situace.Vyznačuje se zúžením periferních cév, urychlením srdeční činnosti, rozšířením zornic a aktivací potních žláz. A tohle všechno já běžně znám a mám.

6.8.2023 v 18:46 | Karma: 10,88 | Přečteno: 291x | Diskuse| Ona

Alice Kopřivová

Řeklo by se, zuby – nehty…

..žádná politika, žádný americký triller, žádná česká komedie ani italská detektivka, horor už vůbec ne, jen obyčejný příběh, tak jak jsem to nechtěla.

19.7.2023 v 19:13 | Karma: 16,93 | Přečteno: 441x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

KOMENTÁŘ: Od holubice k jestřábovi. Z Macrona se stává vojenský stratég

1. června 2024

Premium Postihlo to i jiné francouzské prezidenty. Když jim začali salutovat armádní generálové, náhle...

VIDEO: Alkohol a grogy za volant nepatří. Policie zapojila do kampaně děti

1. června 2024  12:22

„V autě se vždycky pšipoutej“ nebo „Zpomal, kámo.“ To radí ti nejmenší řidičům na videu, které v...

Hasičská cisterna dostala smyk a havarovala, dva lidé se zranili

1. června 2024  12:13

V sobotu krátce po půl desáté dopoledne havarovala hasičská cisterna mezi obcemi Žulová a Vápenná...

Česko zasáhly silné deště. Voda zaplavovala ulice, ničila stromy

1. června 2024  9:03,  aktualizováno  12:06

Česko v noci z pátku na sobotu zasáhl silný déšť. Středočeští hasiči kvůli tomu zasahovali u třech...

  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1201x
Úsměvy, ale  i smutné chvilky k zamyšlení, příběhy, které nás naplňují a učí žít. Jsem ráda obklopena lidmi, kteří mi život zpestřují, jsem jim za to vděčna. Od mládí jsem si psala deník, skoro deset let. Možná i proto jsem už tehdy brala život až moc vážně. Zůstalo mi to dodnes, všechno až moc detailně řeším,  i když to stejně neovlivním. Každopádně to má i svá pozitiva, snažím se celý život absolutně vychutnat a naplno prožít každou minutu, jako kdybych stále vnímala nenávratnost času. Všem kteří se se svými příběhy v mých knihách objevují upřímně děkuji. Něco úžasného – lidské osudy jsou velmi často sobě tak podobné, nevyzpytatelné a velmi barvité, já  jim jen   trošku  pomáhám, když o nich píši  – kořením je. Příběhy  chaotické, vtipné, někdy strhující. To zbožňuji. Záznamy  života „MEA CULPA“, příběhy které mi dávají šanci psát.“A o tom to vše je!“

V roce 2010 jsem vydala knížku "Povidání pro kamarádky". V roce 2015 nakladatelství Jota vydalo moji druhou kníhu "Nejsem namalovaná".

Seznam rubrik