Tisíc korun ano, tisíc korun ne aneb Slavia v rádiu

Co musí člověk udělat, aby z něho hádající se organizace nedělali hlupáka. Můžeme se rozčilovat, jak chceme, ale je nám to houby platné. Česká televize i SK Slavia Praha registrují náš hněv, obě strany nás chápou a říkají – ten druhý za to může.

Česká televize udělala nabídku Slavii, že odvysílá zápas ze Strahova. Slavia to odmítá s tím, že chce přilákat do ochozů co nejvíce diváků. Dodává přitom, že zamýšlený přenos na ČT4 Sport je špatná volba. Všichni se na Slavii oboří, že kašle na mimopražské diváky, kteří prostě na Strahov nepojedou. Slavia je tím viníkem a ona si to nemůže nechat líbit.  

Nechá tedy nahlédnout do smlouvy s ČT. A vida, nabídka za přenos činí v korunách českých rovný tisíc! Dav nahněvaných se nyní obrací s urážkami na ČT, resp. Otakara Černého. Slavia má pravdu, tohle je výsměch. Pan Černý nemůže udělat nic jiného než reagovat. V přestávce dohrávky 1. kola ligy mezi Spartou a Libercem tisícikorunovou částku dementuje. Prý o tom ve smlouvě není ani čárka. A 2 milióny, jak je žádá Slavia, je nehorázná suma, v Evropě Českou televizí zatím nikdy v historii nezaplacená. 

Jsem zmaten. Chtěl bych tento zápas na ČT2, jinak ho neuvidím. Jsem pitomec, že ještě nemám ČT4 Sport? Kolik je takových lidí? Dále se ptám, jak jedna strana může nechat nahlédnout do smlouvy a mluvit o 1000 Kč a druhá to komentovat jako lež? To už ze mě dělají pitomce obě strany. 

A další den se objeví informace, že ČT se v pohodě dohodla se Spartou na přenosech ze třetího předkola LM s Arsenalem. Snad proto, že to je atraktivnější soupeř, nabídla ČT více? Nebo tomu napomohla aféra se Slavií? Pro Spartu nedobrý příklad následování. Nebo má ČT se Spartou lepší vztahy? 

Pro mě je zápas se Žilinou atraktivní. Česko-slovenské klubové derby také není běžná podívaná. Tak nevím. Snad k tomu mohu říci jen to, že Sparta umí lákat na stadión fanoušky. Zápas budou mít v televizi a navíc plný dům. Slavia v televizi nebude a Strahov … Obávám se, že to není jen tím, že Žilina není Arsenal nebo Ajax.  

Jsem fanoušek Slavie z Plzně. Ale skláním se před Spartou, jak pracuje marketingově. O tom se Slavii může jen zdát. Možná i proto Slavia nemůže překročit vlastní stín a na čtvrtfinále poháru UEFA vzhlíží s nostalgií.  

Pánové Černý s Doležalem se měli dohodnout. Oba nám budou tvrdit, že rozumný fanoušek se v tom zorientuje a udělá si obrázek. Jak jinak než, že o tom druhém. To hnědé mazlavé však zůstává na obou.  Ženy si z nás dělají legraci, že sledujeme, jak se hoši na plácku honí za kulatým nesmyslem. Teď si musí klepat na čelo, že se rozčilujeme kvůli dvěma, pro náš život naprosto bezvýznamným, lidem. 

Chtěl jsem ten zápas vidět, pane Doležale, pane Černý.

Autor: Radek Konop | úterý 7.8.2007 21:49 | karma článku: 36,28 | přečteno: 3750x
  • Další články autora

Radek Konop

Pořád je o čem psát (1)

3.9.2008 v 7:45 | Karma: 8,03

Radek Konop

Ojetá auta jsou méně ekologická?

22.7.2008 v 22:19 | Karma: 23,70

Radek Konop

Kašpárci v hlavní roli.

16.7.2008 v 17:53 | Karma: 16,44