Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Boeingy zahaleny do tajemství? Dodatek_1

V souvislosti s informaci agentury Reuter o novém videu kolem sundaného Boeingu, mne přinutilo pátrat na stránkách internetového deníku Komsmolskaja Pravda (KP) na které odkazoval Reuter. Jelikož se deník KP obšírně věnuje této události, rozhodl jsem se na základě svolení KP uvést jejich článek  a fotografie na svém blogu. Pro ty kteří mne budou chtít podezírat z manipulace a stranění Rusku,předesílám, že uvádím  pouze fakta a citace autora článku, které, předpokládám zatím nikdo u nás neotiskl, nebo nezveřejnil na netu. Důvody jsou všobecně známy.  Pokud se v předpokladu mýlím, omlouvám se. Míru hodnocení článku KP, ponechávám na každém z Vás. Obsah překladu jsem se snažil zachovat tak, aby odpovídal originálu.

V souvislosti s informaci agentury Reuter o novém videu kolem sundaného Boeingu, mne přinutilo pátrat na stránkách internetového deníku Komsmolskaja Pravda (KP) na které odkazoval Reuter. Jelikož se deník KP obšírně věnuje této události, rozhodl jsem se na základě svolení KP uvést jejich článek  a fotografie na svém blogu. Pro ty kteří mne budou chtít podezírat z manipulace a stranění Rusku,předesílám, že uvádím  pouze fakta a citace autora článku, které, předpokládám zatím nikdo u nás neotiskl, nebo nezveřejnil na netu. Důvody jsou všobecně známy.  Pokud se v předpokladu mýlím, omlouvám se. Míru hodnocení článku KP, ponechávám na každém z Vás. Obsah překladu jsem se snažil zachovat tak, aby odpovídal originálu.

 

Odkaz:http://www.kp.ru/daily/26297.5/3175178/

 

Titulek: Ještě jedna ze záhad  «Boeingu», sestřeleného na Donbasu.

 

Náš zkušený expert Jiří ANTIPOV pokračuje ve zkoumání katastrofy Malajského « Boeingu ». Dnes se s námi podělil o aktuální a zajímavá zjištění u tohoto případu.

Některé specialisté, zkoumající leteckou katastrofu nad Doněckem,  předpokládají, že Malajsijský  «Boeing » byl napaden raketou  « vzduch-vzduch », ze stíhačky. Přitom poukazují na levé křídlo « Boeingu ». Povrch toho křídla je hluboko rozpáraný nějakým  postupně vnikajícím předmětem. Odtud učinili závěr, že ničivá stopu šla  z levé zádi « Boeingu » a to střelou přes křídlo letadla.

 

Právě takové schéma útoku na « Boeing 777-200 » představil veřejnosti ruský inženýr, a také Mamontov ve svém filmu « Přerušený let ».

 

Nicméně zůstávají otázky.

Ukážeme si to na některých místech, poškození  horní plochy levého křídla « Boeingu » nikterak to nemůže být spojováno s útokem zleva - zezadu a ze střelné zbraně.

 Z fotografie celkového pohledu je zřejmé, že, postupně vnikající předmět  jel skoro rovnoběžně s plochou křídla.

A nyní zjistíme směr jeho pohybu

 Maximální poškození křídla je ze strany trupu letadla.  Takže postupně vnikající předmět měl v počátečním okamžiku kontaktu s křídlem, maximální energii, což vytvořilo hluboké trhliny v potahu křídla. Další pohyb po křídle má povahu plosko – paralelního odrazu.

 

Širší šipkou je zobrazen směr pohybu křídla za letu letadla. Tenká šipka vyznačuje přímku.

Je vidět, že profil kovu křídla je posunut vlevo od přímky. To je přirozené: letadlo avšak letí vpřed, postupně vnikající předmět  se podle vzdálenosti od trupu letadla vzhledem ke křídlu opačným směrem, což vytvoří jaký si  oblouk. Vzhledem na velký rádius oblouku, pohybovou rychlost vnikajícího předmětu od trupu letadela značně překonává pohybovou rychlost letadla.

A dále podle hloubky průniku vidíme změnu trajektorie čáry řezu v potahu.

 

 Šipka ukazuje místo východu předmětu od počátečního směru řez. Podíváme se na příčinu této změny.

Záběr zblízka na místo změny směru čáry řezu.


 

Detailní fotografie č.6, vyvolává pochopitelně příčinu změny původního směru řezu. Vsparyvaya potah křídla kůže, postupující předmět narazí na vnitřní přepážku která je zpevňuje tuhost žebra  s potahem. Proto okamžitě na této části postupující předmět  klouže podél tohoto žebra, které svým pohybem zbortí. Dále postupující předmět ztrácí energii a opouští vnitřní prostor křídla a rovnoběžným  kluzem narušuje pouze lakový povlak.

Právě o takovému pohybu podél křídla ve směru od trupu hovoří ještě několik faktů, zejména, tváření materiálu potahu za studena, štípaní vrchní vrstvy barvy, spolu s přechodem od laku k zakladní barvě (ЛКП), deformace otvorů pod ustřiženými nýty ve směru působení síly, a další.

 Pomačkaný kov je ve směru řezu « zvednut » a zastudena tvarován v hraně řezu.

Po hlubokém průniku, postupující předmět vytrhl potah a došlo k celkové deformaci plátů potahu pohybujícím se předmětem, který pokračuje po tečně k rovině křídla a sdírá nátěr.

Oválný otvor, nedotčená  geometrie  kuželového zahloubení plochy pod hlavou nýtu,  ze strany  trupu letadla,  kovové hrany  (šipka) hovoří, že šlo o jednoznačnou snahu řezu kovu  ve směru šipky, tj, od  trupu letadla  na konec křídla.

A teď ještě přesvědčivější fotografie

Je zřejmě, že pohyb postupujícího předmětu byl zprava do leva (ukazují červená – modrá šipka) tj. od trupu letadla « Boingu » strany zakončení levého křídla. Ve směru styku s plochou křídla pod rozpáraným potahem bylo zlomeno (roztržení s posouvem kovu), žebro výstuhy.

Závěry

1. Hlubokým omylem je tvrzení,  že předmět, který zanechal  tuto škodu na levém křídle letadla "Boeing 777-200", se pohyboval směrem k trupu letadla.
2. Skutečné materiály, prokazují, že postupující předmět  se pohyboval  od čelní části levé strany trupu letadla do strany zakončení  křídla.
3. Pohyb předmětu je prakticky v rovině shodující se s rovinou křídla letadla.
4. Povaha řezu, a dálších poškození křídla podél trajektorie kontaktu, vylučuje postupující předmět  válcového tvaru.

5. Charakter poškození křídla a asymetrie poškození, hovoří o postupujícím předmětu složitějšího tvaru.

Od Redakce:

Děkujeme (KP) expertu Juriji Antipovi za  zajímavý materiál a za sebe(KP) bych  uvedl, že bychom chtěli znát také názory odborníků z řad PVO a  leteckých zbraní. Pokud si představíme, že by se stíhačka mohla přiblížit zprava kolmo k « Boeingu » -  a vystřelením střely velké ráže prostřelit prostor pro cestující a rozpárat křídlo. Tehdy všichni se shodují:

předmět rozpárá křídlo od trupu letadla. Ale…raketa, nebo náboj z palubní zbraně, musí by bezpodmínečně vybuchnout v samotném prostoru? Pravda, zbraně ukrajinské armády jsou staré  a  často i neyybuchnou. A tedy, například, prorazí naskrz trup raketa, a už deformovaná prořezává libovolný tvar v hliníku na křídle?

 

Ale opět otázka:

Kýho čerta ukrajinská stíhačka sestřelí Malajzijské letadlo?  Možná, oni (UA) pátrali po domnělých  ruských bezpilotních letadlech na zamračené obloze? Možná, existovaly školní střelby na terč? Všichni si pamatujeme, jak Ukrajinská PVO omylem sestřelila letadlo společnosti « Sibiř ». A kolik oni omylem bombardovali a pozabíjeli civilních obyvatel v této válce, o tom nemluví.

Ale jakoby nebylo, a předmět, roztrhne křídlo přímo od trupu letadla, to je velmi tajemný jev! A ještě, bychom velmi prosili jakékoliv ruské aerolinky, a také piloty moskevského letiště, aby umožnili našemu expertu Jurii Antipovi, na letišti pro prohlídku podobného letadla « Boiengu 777-200 ». Prohlídka zabere maximálně 15 minut. Prozatím jsou všechny naše oslovující dopisy tiskové služby redakce  marné.

 

Tolik z překladu  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Komosný | sobota 22.11.2014 11:00 | karma článku: 19,10 | přečteno: 917x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Děkujeme odcházíme …. Jak Vám jen závidím!

Nechci si vyskakovat, ale jak se zdá, Británie bude první členskou zemí , která pochopila, když se značným zpožděním, že sen Panevropské myšlenky je stejně kulhavý jako Olympijská myšlenka.

24.6.2016 v 8:00 | Karma: 29,04 | Přečteno: 887x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

O co tehdy šlo, že padla vláda? Ptají se koaliční strany za vlády Petra Nečase. Jako by nebylo dost dalších průserů.

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25 | Přečteno: 803x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

Jak už víme velkou bouři vyvolala tajemná reorganizace policejních složek ÚOOZ a ÚOKFK. Jako obvykle, šéfdirigent Tuhý notový part nepotřebuje, neb je maestro .

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65 | Přečteno: 581x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

Martina Sáblíková je ve světě sportu vyjímečnou osobností, nejen svými výsledky v rychlobruslení, ale i v cyklistice. Medaile a sportovce roku si zaslouží. Rio však ne.

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88 | Přečteno: 804x | Diskuse| Sport

Jaroslav Komosný

Milujte Islám a nic se Vám nestane.

O rozruch ve Sněmovně, postarala advokátka Klára Samková. Na semináři „Máme se bát islámu?“ mluvila o tom, že islám je podle ní, jako nacismus a komunismus.

30.5.2016 v 9:00 | Karma: 32,05 | Přečteno: 1759x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Žena žila tajně rok uvnitř vývěsního štítu obchodu. Pojmenovali ji střešní ninja

10. května 2024  7:29

V americkém státě Michigan 34letá žena skoro rok tajně bydlela uvnitř vývěsního štítu na střeše...

Vyslýchaný v Paříži sebral policistům zbraň a začal střílet, dva těžce zranil

10. května 2024  6:36

Muž předvedený k výslechu na pařížskou policejní stanici ve čtvrtek večer vážně zranil dva...

Nestačilo ani 14 hodin, ve Sněmovně pokračuje boj o možnost volit poštou

10. května 2024  5:43

Parlamentní bitva o korespondenční volbu pokračuje i v pátek. Ani 14 hodin jednání ve čtvrtek totiž...

ANO chce odložit korespondenční volbu na dobu po volbách v příštím roce

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  10.5 1:15

Poslanci se přeli o zavedení korespondenční volby pro české občany v zahraničí. Sněmovnu ve čtvrtek...

  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 909x
o