Milý Radku Johne, něco na čtení... dva citáty...

"Média v této zemi nejsou hlídacími psy demokracie, ale jejími hrobníky. Média nenávidí svobodu stejně jako tzv. špičkoví politici a dělají všechno pro to, aby se vrátila diktatura v té nejděsivější podobě." To řekl básník a performer Milan Kozelka v rozhovoru pro Tvar. Jenže psané slovo, zdá se, nikoho nerozčiluje. Média to nemají lehké. Například další citát:

"Velmi štědře se ke svým zaměstnancům zachovala společnost IZIP, která spravuje elektronické zdravotní knížky. Loni totiž vyplatila svým devíti zaměstnancům 59 miliónů korun. Každý z nich si tak vydělal průměrně 546 tisíc korun měsíčně, a to převážně z peněz pojištěnců Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP).

Zprávu přinesla čtvrteční Mladá fronta Dnes (MfD) s odvoláním na výroční zprávu společnosti. Paradoxem je, že zmiňovaných devět zaměstnanců dostávalo takovéto částky i přesto, že projekt elektronických zdravotních knížek nefunguje tak, jak by měl. Zdravotní údaje o pacientech totiž sdílí přes internet jen minimum lékařů. Navíc měla firma po odečtení platů zisk jen pět miliónů.

„Je to velmi nadprůměrné odměňování, i když pro mě je důležitější, aby služba začala přinášet úspory. Teď je evidentní, že systém nefunguje. Ordinace aktivně nespolupracují,“ řekl šéf správní rady VZP a poslanec ODS Marek Šnajdr, někdejší náměstek ministra zdravotnictví, který naznačil, že pojišťovna by IZIP mohla začít dávat méně peněz než dosud."

Až potud citát Lidových novin, citujících MFD. Nejprve jsem napsal no comment. Pak ale jsem si položil zajímavé otázky: jaké odměny asi pobírají členové správní rady, co tomu říká ministr Heger a komu IZIP patří? Na první a druhou otázku odpověď nemám kde najít, na druhou existuje rejstřík firem na internetu. Majitelé se jmenují Cabrnoch, Ouzký a Hronek. MUDr. Milan Cabrnoch je europoslanec za ODS, MUDr. Miroslav Ouzký je také europoslanec za ODS a MUDr. Pavel Hronek je podnikatel...

No a proč by si to měl přečíst Radek John,  je snad nasnadě, no comment.

Poznámka: RJ bojuje proti korupci.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Alex Koenigsmark | středa 15.12.2010 13:09 | karma článku: 18,69 | přečteno: 1701x