Došlo k nejhoršímu, jojo

Jo, došlo k nejhoršímu a šmoci pláčí.Došlo prý k nejhoršímu: VV včera položily koalici na krk nůž. Ihned po začátku večerní konference o Drobilovi ji demonstrativně opustily.

Jaký má tato demonstrace smysl, není prý šmokům příliš jasné. Hrát vabank a vynutit si v koalici nějaké lepší soustíčko nebo doufat ve vzestup voličských preferencí?

Věci veřejné, zkráceně veverky, jsou nováčci. Neumí v tom správně chodit. "Staré" strany se tak nějak financují už dávno, léta. Veverky živí několik milionářů a vytahování peněz ze státních fondů je nezajímá, jenže starou stranu ano. Už jsem četl i prima argument, že nešlo o korupci, protože ty peníze si nikdo nechtěl nechat, takže jaký úplatek, že? ODS nemůže ubohého neopatrného Drobila (taky že udělal personální chybu - to byl nápad, jmenovat tam zrovna Michálka, který už udělal totéž jednou a ještě si drze po vyhazovu dovolil vyhrát soud, udělat ho ředitelem toho fondu bylo moc neopatrné!)  nechat úplně padnout, dělal jen to, co všichni...

Nebo jde jen o obyčejný trik, jak vyvázat z aféry předsedu Johna, který je namáčen stejně jako Nečas a hájí se také stejně? VV se zaklínají bojem proti korupci, ale postupují, jako se u nás vždy postupovalo - mediální politickou válkou různých výroků, překřikování a obviňování amatérských stranických žalobců, zatímco celá nepěkná věc Drobilova patří kriminální policii a dalším odborným orgánům.

Asi jako věc Pepy z Hongkongu, Lájose Bácse a Sinhy, toskánského Špindlu, hotelu Savoy, náměstkyně Jourové a další... John na rozdíl od Nečase poradil Michálkovi, jaká technika se k pořízení důkazů dá použít. Osobně mě rozveseluje, že ten, kdo se obrátí o radu k ministrovi vnitra a předsedovi vlády, se dopouští téměř trestného činu.

Tak jsme zas tam, kde už jsme byli mnohokrát. Rozpoutal se boj o pád, či nepád vlády, ale rozpoutat se měl boj o rychlé, věcné a důsledné vyšetření aféry - s příslušnými tresty pachatelům. K pádu vlády není důvodu, ze zločinu ji jako celek podezírá jen opozice. Je důvod opačný: vláda by měla předvést, jak razantně, jasně a nesmiřitelně se vypořádá s aférou, která jí pod rukama vyrostla. Vyšetřovat a trestat na vládní straně hřiště, co byste chtěli přesvědčivějšího? Až se tohoto cíle od všech politických sil dočkáme, vyvěsíme vlajku.

S tím se dá jen souhlasit. Jenže kapřík si rybník nevypustí, vedoucí vládní strana by se musela zbavit nejspíše celého svého vedení a tak si myslím, že naopak, pokusíme se zavřít pana Michálka.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Alex Koenigsmark | úterý 21.12.2010 14:43 | karma článku: 17,72 | přečteno: 1255x