Síť, nebo močál?

Nastal máj - lásky čas. Platí to i on-line? Internetové seznamky, sociální sítě, speciální servery zaměřené na milovníky čehokoliv – to všechno jsou místa, kde se v dnešní době lidé seznamují. Vše probíhá skrytě, anonymně, někdy to připomíná spíš brouzdání v hodně kalných vodách - ale co naplat, pokud nechceme zůstat sami, musíme se namočit...

Navzdory nejistotě tohoto podnikání jsou milióny lidí skoro pořád připojeni, čekají na zprávy od jiných neznámých lidí a doufají, že z toho ohromného kyber- pytle vytáhnou zářivou bytost, která je navždy zachrání před samotou. Pravděpodobnost je tak malá, a přece se ten zázrak opravdu stává: každý zná někoho, kdo se seznámil přes internet a vztah funguje. Muži i ženy všech věkových kategorií u svých kompů se tedy ptají: A proč ne já?   

Zalovme v pytli, milé dámy, uvidíme, co v něm nezadaná žena středního věku objeví! Zkusme klasickou seznamku s vyplněným profilem a sympatickou fotkou, jejíž pořízení zabere možná celé jedno odpoledne, ale věřte, že se vyplatí.

Jako první zareagují otrlí „vlčáci“, kteří jsou na serveru jako doma a číhají na každou novou duši. Jsou tu v průměru už několik let a pořád partnerku nenašli? Jejich vzkazy jsou evidentně „hromadné“ a neosobní – takže nebrat.

Mladí kluci jsou dalšími vytaženými zajíčky z klobouku. Zvláštní – spoustu mladíků starší ženy neodolatelně přitahují, ale pro vrstevníky jsou většinou neviditelné. 30 nebo 60, vyber si, holka. Pokud bys chtěla čtyřicátníka nebo padesátníka, který není ženatý a nevypadá (nebo přímo nežije) jako bezdomovec, máš smůlu, neboť ten se orientuje na ženy o generaci mladší. Doufej, doufej, že tam na dně pytle přece jen nějaký zbude…

Kategorii „ženáč“ přeskakujeme, ovšem spousta pánů tuto skutečnost na profilu neuvádí a sdělí vám ji jen tak mimochodem u kafíčka – s tím je potřeba počítat (viz Oldřich Kaiser ve  filmu Líbáš jako bůh: „Já jsem tak trochu ženatý“).

Pánové kolem šedesátky jsou většinou galantní, uhlazení, inteligentní a movití, zároveň ale taky nároční a nechtějí už nic moc měnit, takže výměnou za své úctyhodné šediny a částečnou impotenci požadují naprostou přizpůsobivost ze strany partnerky, což není tak lehké akceptovat.

Zapomněla jsem ještě na nabídky "kvalitního sexu", více či méně podrobně popsaného. Tyto pány si nakonec rozeberou profesionálky, ale zdarma to asi nebude...

Zdá se, že pytel je nacpaný pouze nevhodnými muži? Ale každé z nás přece stačí jeden jediný a ten tam prostě musí být! Posuňme měřítko, zmenšeme nároky na nejnižší možnou mez, buďme tolerantní. A hele, jeden takový adept mi právě píše – rozvedený, 47 let, na fotce drobný, andělský obličejík. Jmenuje se Jeroným a říká si Jerry. Pak že to nepůjde!

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Irena Knorrová | sobota 2.5.2015 19:24 | karma článku: 5,67 | přečteno: 244x