Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskriminace v zaměstnání- No a co!

Ageismus-věková diskriminace – diskriminace osob pro jejich stáří. Ageismus je založen na přesvědčení o kvalitativní nerovnosti jednotlivých fází lidského životního cyklu, stereotypizuje a diskriminuje osoby a skupiny na základě jejich chronologického věku či jejich příslušnosti k určité generaci.

Snad každý jsme se s tímto problémem setkali,kdy nás někdo odmítnul zaměstnat přímo či nepřímo kvůli našemu věku. Pak chodíme ulicemi města znudění a naštvaní snad na celý svět,že nám pan zaměstnavatel řekl už jsme starý nebo moc mladý na tuhle práci. Stěžujeme si úřadům,rodině,známým a skoro všem,které potkáme,jak je možné,že přijali toho mladýho bez praxe a né mě. Nebo případ kdy naopak příjmou starší a zkušenější ačkoliv nemají takové vzdělání jako my.

Dnes ráno jsem kouknul na zprávy jedné televizní stanice a poslouchám jak si mladá slečna stěžuje,že nemá dostatečnou praxi a dali přednost jiné. Příkladů je na toto téma spousta a ti dotčení si jen stěžují. Avšak podívejme se na tento problém z té druhé strany. Ze strany firmy,zaměstnavatele malé nebo nadnárodní společnosti,na drobné podnikatele či živnostníčky o dvou zaměstnancích. Není to snad jejich soukromá věc jakou používají strategii při výběru zaměstnanců? Stát ani nikdo jiný nemá právo zasahovat do takovéto strategie. A když už nám odpoví ,,na plnou hubu''svoji verzi,proč nás nezaměstnají,že jsme staří nebo mladí,s praxí nebo bez,odpuzující nebo sexy,tak je to pořád lepší odpověď než lhaní o tom jak už mají plno. Víte kolik nám takovým jednáním naopak ušetří peněz a času poohlédnout se po jiné práci? Každá firma má své představy o své vyšlapané cestičce a hledá zaměstnance dle obrazu svého. My jsme ti,co máme ukázat své kvality a občas i lhát,jen aby jsme to místo dostali. Vynalézavost znamená úspěch.A drobné lhaní neškodí,naopak po čase bude i oceněno. Někde záleží na vizáži,jinde na dovednostech a praxi. Nejste krasavci nebo reprezentativní typ,tak musíte zapůsobit motivačním dopisem. Nezabralo? Tak jdu jinam. Nemám praxi,ale opravdu jsem v tom dobrý? Tak zalžu,že ji mám a mluvím suveréně aby bylo poznat,jak tomu rozumím. Jste staří na váš obor? Je čas si hledat práci míň fyzicky náročnou. Dnes je těžké si najít práci,ale ne nemožné! Ještě pochopím lidi na vesnicích nebo malých městech. Jsou totiž mezi námi takové případy co přece s maturitou nepůjdou prodávat boty na tržnici. A to jsou ti věční stěžovatelé. A slyšel jsem i výmluvu,vždyť mi to pokazí reference nebo zápočtový list. Tohle je názor hloupých lidí,které bych ani já nezaměstnal! I vysokoškoláka jsem viděl dělat přidavače na stavbě. Dnes už pracuje jako ředitel ve firmě. Na té stavbě měl totiž hodně času si vybírat další práci.

Problém nezaměstnanosti byl,je a bude vždycky. Ale nezaměňujte váš neúspěch s diskriminací v zaměstnání jen proto,že vás prostě zrovna nikdo nechce a berte to jako výzvu něco na sobě nebo v sobě změnit.

Autor: Jiří Knops | úterý 25.1.2011 10:57 | karma článku: 15,62 | přečteno: 1632x
  • Další články autora

Jiří Knops

Kdo je Církev? Co jim stát dluží?

Tohle kdyby viděl ten smyšlený Bůh tak ho asi klepne. Komu chce stát něco vracet? Těm, co z nudy znásilňují děti, když zrovna nemaj kázání??? Hlavně co je to za instituci ta Církev. A i kdyby si ji založili jen chudí lidé a pak se tak rozrostla,tak dnes už církev nijak lidem nepomáhá a naopak jen zneužívá blbosti lidí. Měla by se vymyslet nová věc,co zabaví lidi na dalších 2 000 let, když se budou nudit.

12.1.2012 v 12:31 | Karma: 20,57 | Přečteno: 1157x | Diskuse| Ostatní

Jiří Knops

Zvyšte karmu panu Prezidentovi Havlovi

Na Vaši počest pane Havle bych nedržel minutu, ale hodinu ticha. Nechal bych houkat sirény, troubil auty, blikal majáky,hrál hymny a nevím co ještě vše by se dalo dělat abych mohl vyjádřit jak moc dobrý člověk nás opustil. Pouze Vy a pan T.G. Masaryk si takovou poctu zasloužíte, protože nikdo jiný se tak neobětoval pro národ.

18.12.2011 v 17:58 | Karma: 26,19 | Přečteno: 1246x | Diskuse| Ostatní

Jiří Knops

Sbohem pane Prezidente

Právě jsem se dozvěděl o smrti pana Václava Havla a přeji úpřímnou soustrast všem, kterým tento velký státník v dobrém utkvěl v paměti a kteří ho opravdu měli rádi. Pane prezidente byl jste velkou osobností pro náš stát a hodně jste se zasloužil o to kde se Česká republika nachází nyní i když vaši nástupci už přestávají chápat co je pojem demokracie.

18.12.2011 v 13:15 | Karma: 16,30 | Přečteno: 1244x | Diskuse| Ostatní

Jiří Knops

Stát vědomě dělá z občanů žebráky!!!

A příprava novely zákoníku práce je toho důkazem. Navíc novela obchodního zákona jaksi nebyla pro vládu předmětná, takže o změnách se toho moc nedozvíme.Přitom STÁT ČR VĚDOMĚ PÁCHÁ ZLOČIN a okrádá poctivé lidi o peníze už jen tím, že vymáhá daně z nezaplacených faktur!!!

9.12.2011 v 17:45 | Karma: 24,87 | Přečteno: 1781x | Diskuse| Ostatní

Jiří Knops

Občanská válka

V Česku vážně hrozí,že tento stav může nastat a asi tomu už moc nechybí aby lidé vyšli do ulic sami a zakročili proti takzvaným nepřízpůsobivým občanům ve větší míře než se odehráva ve Šluknovském výběžku. Prezident tomu nasadil korunu,když řekl,že proti demonstrantům se musí zasáhnout silou a chce chránit ,,nepřízpůsobivé".

14.9.2011 v 15:44 | Karma: 33,83 | Přečteno: 1759x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57,  aktualizováno  19:44

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1355x
Nesnáším alibisty a lháře,jsem ateista,nestraník

Seznam rubrik