Holit nebo neholit? – to je otázka…

Nevím proč, ale když zahlédnu diskuze na téma „Všechny chlupy z těla pryč“, vzpomenu si na chudáka kocoura našich známých. Připouštím, že dáma s chlupama deroucíma se ze silonek, není to pravé makové, ale chlap oholený od hlavy až k patě????

V dávných dobách motorizmu a Škodovek typové řady DoDo (Dodělej Doma), bylo celkem běžné provádět veškerou údržbu doma na dvoře. A to i konzervaci spodku auta. To se vzala „kolíbka“, na té se auto převrátilo na bok a pak už se vesele natíralo bříško. Toho auta, samozřejmě J. Konzervační hmota se nazývala Rezistin – pokud se nemýlím - a byla to taková hustá černá kaše, podobná asfaltu smíchanému s vyjetým olejem. Ti méně zruční to nechávali na kamarádech, nebo malých opravnách.

Tenhle známý byl z těch statečných, dal se do díla. No a protože domácí zvířátka milují každé rozptýlení, jejich chlupatý kocour šel pomáhat. Když páníček načnul druhou plechovku Rezistinu, šel se kočičák podívat, co dobrého v té prázdné zbylo. Aby nic nepřehlédnul, vlezl tam celý. Jenže to bylo BRRR FUJ, radši honem ven a umýt to černé lepkavé ze srsti. V okamžiku kdy zjistil, že to nepůjde, zvolil další oblíbenou metodu zvířecí očisty a vyválel se v písku…..výsledek byl jednoznačný – jelo se na veterinu.

Kdo něco podobného neviděl, těžko mu vypodobnit, jak vypadá dlouhosrstý kocour obalený mazutem a pískem.

Děsně...

Veterinář našel jediné možné řešení: Oholit! Jenže číča měl chudák smůlu, nastydnul a nepřežil.

Tak vždycky když čtu s jakým nadšením se někteří pánové tvorstva zbavují porostu na hrudi, rukou i nohou, holí si podpaží i okolí jejich chlouby (předpokládám, že VELICE opatrně J) přemítám, co je k tomu vede. Jestli se taky do něčeho ošklivého namočili…???

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Božena Hnízdilová | čtvrtek 7.8.2008 16:00 | karma článku: 28,73 | přečteno: 3400x