Marná ČSSD snaha

Tak už je to zase tady. ČSSD ve snaze přebít představení programu ODS, vypustila do světa dvě „horké“ novinky – prý byl napaden jejich mítink v Českém Krumlově a výrazně jim rostou preference. Přesvědčí to možná povrchní voliče, kdo jde do hloubky však zjistí, že je to onen pověstný pšouk.

Volební manažer ČSSD dnes ráno dramaticky prezentoval, jak mladí pobudové útočí na mítink ČSSD. Nakonec z toho vyšlo, že na shromáždění vůbec nebyli a protestovali spíše proti zneužití prostoru než politice ČSSD (i když té taky). Přesto představitelé ČSSD neváhali použít výrazy typu „porušení shromažďovacího práva“ či přirovnání k jednotkám SA, nechybělo samozřejmě okamžité obvinění ODS. Když byl napaden v Hustopečích předseda ODS Topolánek, občanští demokraté ani náznakem neobvinili ČSSD z organizování útoku a dodnes nikdo z nich takové vyjádření nevyřkl. Zato volební lídr ČSSD Vítězslav Jandák to o nedělním „incidentu“ prohlásil takřka okamžitě. Bez důkazů, samozřejmě, zato s použitím výraziva nejhrubšího zrna. To je slušná kampaň, které chce ČSSD vést, jak sliboval Jiří Paroubek i dnes volební manažer Tvrdík?
   Zveřejnění stranických preferencí bylo „náhodou“ načasováno na dobu krátce po skončení tiskovky ODS a přiřkl pětiprocentní náskok ČSSD. Nic na tom, průzkumů je teď jak hub po dešti, zvláštní ale je, když předseda ČSSD jeho výsledky předjímá se čtyřdenním předstihem na facebookovém profilu. Jak potom lze takovému průzkumu věřit, když jedna ze stran k němu má přístup mnohem dřív než ostatní strany a čtenáři? O propojenosti STEM a Lidového domu se spekulovalo již dříve, tento „štyk“ však podezření ještě utvrdil.
   A všimli jste si, že v Toskánsku se letos slunila i sociální demokratka Alena Borůvková? Nebo že útočníci na Topolánka hlídali pohřeb Václava Kočky mladšího, tedy rodiny velmi blízké sociální demokracii? ČSSD by možná měla hledat odpovědi na tyto otázky, než křečovitě maskovat svoji vlastní programovou prázdnotu.

Autor: Zbyněk Klíč | pondělí 31.8.2009 13:28 | karma článku: 34,18 | přečteno: 2478x