ČSSD spamuje internet

Negativní kampaň v Čechách má jednu zvláštnost. Nikdo se nehlásí k jejímu autorství. S výjimkou ODS, která otevřeně přiznala vlastnictví domény cssdprotivam.cz, ostatní strany, zejména jedna z nich, svoje negativní aktivity tají. Přitom třeba v takové Británii je jasné, komu který billboard patří.

Největší aktivitu na tomto poli vyvíjí ČSSD. Založila několik webů letostopolankem.cz, tojesila.cz, modranemoc.cz, pravaods.cz, icko-langer.cz, bezdomuivane.cz a další, přičemž k jejich vlastnictví se nehlásí. Je však zřejmé, že za nimi stojí.
   Kupříkladu první z nich provozovaly Markéta Korbová a Markéta Zahradníková, napojené na Green Revolution a jejím prostřednictvím na Jaromíra Soukupa, v té době mecenáše ČSSD. I web tojesila.cz je registrován na Rakušana Wolfganga Greinera, která asi těžko má zájem na pomoci ČSSD a škození ODS, ledaže by byl napojen na rakouskou sociální demokracii, případně Tomáše Melicha.
   I ostatní anti-ODS weby jsou napsány na anonymní osoby, přičemž minimálně modranemoc.cz je prostřednictvím modrých sanitek socialisty přímo propagována. O posledních aktivitách proti Ivanu Langerovi ani nemá cenu se bavit, protože je to právě Lidový dům, který vůči místopředsedovi ODS vyvíjí největší aktivitu. Když pak fotku z webu najdete na Fcb profilu PR poradce Jiřího Paroubka Petra Dimuna, je ruka v rukávě.
   Otázka je, proč socialisté svoje aktivity na poli negativní kampaně skrývají. Zřejmě se stydí za nepodložený obsah, který na webech zveřejňuje, i aktivity, které jejich propagaci provází. Prostřednictvím anonymních uživatelů propaguje weby na diskusních fórech, jak svědčí třeba tento článek, nebo dobře známý diskutér madqwert idnes.
   Socialisté zavedli do předvolební kampaně prvky porušování pravidel. Nejde jen o anonymní a lživé antiweby, ale i chování příznivců na televizních diskusích, porušování pravidel, placené auditorium a lustrace odpůrců na mítincích. A kdo by snad pochyboval o úmyslech „obyčejných“ sociálnědemokratických voličů, ať si přečte blog zde.

Autor: Zbyněk Klíč | středa 19.5.2010 13:08 | karma článku: 33,52 | přečteno: 2050x