ČSSD manipuluje předvolebními průzkumy

Snaha ČSSD regulovat všechno leží v podstatě levicové politiky. Bankovnictí, energie, vodné, stočné, všechno je třeba podřídit státu. Když ale politici začnou ovlivňovat média a výsledky, které prezentují, je tady něco špatně.

S manipulací médii má ČSSD svoje zkušenosti.  David Borek, když byl k předsedovi ČSSd příliš drzý, intervenoval Lidový dům v České televizi a ekonomický moderátor byl obratem přeřazen. Štěpán Mareš nakreslil „nekorektní“ vtip proti Paroubkovi a nezamaloval si. Daniela Kaisera přijela do BBC vyzvednout policie. Petr Dimun zastavil reportáž o demonstraci proti Paroubkovi zde. Nátlak na deník Právo.
   Tohle je výčet jen některých zásahů ČSSD do svobody médií.  Jiří Paroubek si zřejmě vzal inspiraci od svého blízkého partnera Roberta Fica, který okleštil svobodu slovenských sdělovacích prostředků tiskovým zákonem, který jim de facto znemožňuje psát o čemkoliv kontroverzním. Paroubek ostatně zpřísnění tiskového zákona již jednou prosazoval.  
   Dnes vyšlo najevo, že ČSSD ovlivňuje i výběr výzkumných agentur pro předvolební diskusi a prosazuje, aby výzkumy dělala i agentura, se kterou dlouhodobě spolupracuje. Navíc agenturu nedůvěryhodnou, která nesplňuje základní požadavky na seriózní výzkumnou společnost a neřídí se ani stanovisky stavovské organizace.
   Je tady něco špatně, když rozhlas se před politickou stranou skloní a jde mu na ruku. Podobně Jiří Pernes jako ředitel výzkumné organizace plní nadstandardní požadavky ČSSD. Zdá se, že českým veřejným prostorem obchází strašidlo, strašidlo z Lidového domu.
  

Autor: Zbyněk Klíč | pátek 30.4.2010 12:26 | karma článku: 39,12 | přečteno: 2259x