Budeme se dál skládat na Vaši facku, pane Rathe

Facka stála Miroslava Macka 100 tisíc korun. Po oznámení výsledků na ně byla vyhlášena sbírka. "Je to klasická ODSáčtina - solidarizují s bývalým místopředsedou Mackem. Co od této strany čekat? Jen to nejubožejší," uvedl k tomu Rath. Nepřekvapil.

Srovnejte vynesený a požadovaný rozsudek "Lituji, že jsem tímto svým neslušným jednáním zasáhl do práv na ochranu cti, důstojnosti a vážnosti pana Ratha,“ navrhoval Rath x "Lituji, že jsem tím zasáhl do práv na ochranu cti pana Ratha, rozhodl soud. Soud tedy : a.) řekl, že Mackovo chování nebylo neslušné, b.) podle soudu nemá Rath důstojnost a vážnost. Konečně je tedy vše černé na bílém - David Rath je nedůstojný a nevážný člověk a jeho kritika není mimo meze slušnosti. Pokud v budoucnu tedy bude Rath žádat omluvu, stačí se odkázat na uvedený výrok a soudní precedent. České soudy jsou alespoň přece spravedlivé…
   Středočeský hejtman nezůstal své pověsti ve světle soudního verdiktu nic dlužen – zachoval se jako hulvát a lhář. Je to právě tento hejtman, který lidem ukazuje jak porušovat zákon, teatrálně nabízí svoji mzdu „chudým“ (rozuměj voličům ČSSD), šikanuje opozici a uplácí věrné. Na místa dosazuje svoje lokaje a v kraji provádí nefalšovaný převrat. Charita vzniklá zespoda mu ale vadí.
   Podle Ratha je pořádání sbírky ubohé. Podle něj je taky ubohé, když peníze nad určený limit půjdou na dětské domovy. Podle něj je tedy ubohé se občansky angažovat. To zapadá do Rathovi politické koncepce – mlčet, brát dotace a souhlasit s jedním názorem. Taková politika tu už byla.
   Proto chci panu Rathovi sdělit, že se budu dál podílet na skládání na Mackovu pokutu, protože: a.) občanskou charitu nejlépe provádějí individuální občané, nikoliv stát, jak se domnívají socialisté, b.) ve světle hanebných výroků, pochvaly zločinců a krajských čistek považuji Mackovu facku za absolutní minimum, c.) občanská angažovanost v České republice přežila komunisty, přežije i Ratha.

Autor: Zbyněk Klíč | čtvrtek 19.2.2009 15:50 | karma článku: 31,26 | přečteno: 2143x