Zelená diktatura vytáhla sakra ostré drápky a nikdo zatím ani neceknul

Pokud si myslíte, že si eko ideologie již vystřílela své nejsilnější náboje, tak vás musím zklamat. Pokud se národní vlády nesemknou, stanou se z nich loutky v zelených rukách Evropské komise. 

Členské státy Evropské unie dostaly od komise další zelený canc s názvem NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY kterým se stanoví rámec opatření k posílení evropského ekosystému výroby produktů s nulovými emisemi (Net Zero Industry Act).

Nařízení nechce po národních státech nic menšího než aby se zbavily jednou pro vždy možnosti rozhodovat o opatřeních spojených se zaváděním Green Dealu a Fit for 55. Komise se snaží oblbnout členské státy EU a tvrdí, že emise je třeba řešit přeshraničně.

Pokud dojde na schválení v předložené podobě, budeme z Bruselu dostávat příkazy a nařízení, o kterých nebudeme mít možnost vůbec diskutovat a jen je tupě a slepě plnit. Také cítíte tu hnusnou pachuť centrálně řízené ekonomiky a úplně idiotských rozhodnutí, která nám byla servírována před rokem 1989 z Moskvy, kde se od stolu rozhodovalo o tom, kde se bude co vyrábět? Tehdy jsme museli držet hubu a krok, protože tu u nás byla na dočasné návštěvě komunistů sovětská armáda, dnes tu máme pouze voliče zelených mameluků, díky kterým sedí v Evropském parlamentu inteligenti, kteří chtějí dělat to samé - rozhodovat bez lokálních znalostí.

Zelení soudruzi si dále vybájili nový přeshraniční "stavební" úřad, který bude dávat povolení pro tzv. net-zero strategic projects (co to vlastně je můžeme hádat) a naprosto ho nebude zajímat stanovisko lokálních stavebních úřadů a za situace, kdy bude nutné s místním stavebním úřadem něco řešit bude extrémně krátká doba na vyjádření a bez něj se bude automaticky považovat nevyjádření za souhlas.

Jako třešnička na pomyslném dortu je nakálení si do vlastního hnízda, když Evropská komise bez uzardění v textu rovnou přiznává, že svým nařízením porušuje článek 16 Listiny lidských práv EU o základních právech a svobodách občanů Evrospké unie.

Pravidelné reportování vlád co dva roky o tom jak plní Green Deal a Fit-4-55 a pravomoc komise měnit a zasahovat do národních energetických koncepcí je již vyloženě na ekopozvracení.

Pokud bude mít někdo chuť a především nervy si počíst tak zde má možnost: https://eur-lex.europa.eu/procedure/EN/2023_81

Autor: Kateřina Kešnerová | pátek 24.3.2023 18:18 | karma článku: 36,03 | přečteno: 996x