Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vakcína proti politické chřipce

Odpovědnost za vedlejší účinky, volební boj na Ukrajině, několik stovek mrtvých, zákazy návštěv, alergické reakce v Kanadě...to je jen skromný výčet událostí kolem fenoménu zvaného Prasečí chřipka. Česko dostalo vakcíny, bude se očkovat - ale kdo už konečně vymyslí vakcínu proti té mnohem nebezpečnější nemoci?

Tématem mnoha diskusí na rádiích, v novinách, na internetu se stal spor mezi lékaři a ministerstvem zdravotnictví, kdo že to je vlastně odpovědný za vedlejší účinky za očkování proti Prasečí chřipce. Podobná debata se neodehrává jen v ČR, ale tahle nemoc se stala i tématem např. na Ukrajině, kde si hlavní političtí rivalové dělají z nemocných příležitost, jak získat politické body.

Tymošenková jezdí po kraji a podobně jako kdysi Gross v maskáčích s kšandami a páskem, důležitě navštěvuje postižené touto chorobou, aby ukázala, jak moc jí záleží na osudu její země.
U nás si lékaři uvědomili, že léky mají vedlejší účinky a MUDr. David Rath požádal o peníze na provoz vakcinačních center v kraji, který spravuje.
Každý pacient, který se bude chtít nechat očkovat, musí podepsat (sice to není revers v pravém slova smyslu) dokument, že byl seznámen s vedlejšími účinky a je si vědom, že mohou u něj nastat.
Pan MUDr. Kubek doporučil podepisování dokumentu v obavě o žaloby na lékaře.
Možná budeme muset jednou podepisovat každý příbalový leták i u vitamínů.

Připomenu jen, že v USA je ročně registrováno 20-50 miliónů případů chřipky (nikoliv prasečí), přibližně 150 tisíc lidí je hospitalizováno a 40 - 50tisíc lidí má tu smůlu, že na chřipku nebo jí způsobené komplikace umírá (zdroj: http://www.flufacts.com/impact/statistics.aspx).
Je tedy na diskusi, zda se vůbec má takhle panikařit, kvůli té prasečí...ale co je dle mého názoru horší, zda se má na panice "vydělávat" v politice.

Nedivil bych se, kdyby naše politické strany rozehrály po Novém roce bojovou partii o to, kdo může za špatně zvládnutou situaci kolem této nemoci, co se dalo dělat jinak a jak za to mohou jednou modří, jednou oranžoví, jednou fialoví...

Pravdou je, že podobné situaci jsme čelili naposledy před 35 lety (slovy pana Víta - náměstka ministryně zdr.). Je tedy otázkou, zda vůbec v této situaci má někdo patent na rozum a může situaci hodnotit (vč. mě...).

Co je však mnohem horší (a to si dovolím hodnotit), to je fakt, že nám ptačí chřipka díky nedostatku schopných politiků napříč celým politickým spektrem (v celé barevné škále), zmutovala definitivně v chřipku politickou. Má jeden zásadní symptom - neschpnost soustředit se na důležitá a smysluplná politická témata a nenávratně poškozuje schopnost reflektovat nejen svou vlastní osobnost, ale také odpovědnost vůči voliči.

Není na ní vakcína, šíří se s rychlostí megapandemie a vymírají na ní schopní politici během několika hodin, ti neschopní zůstávají definitvně retardováni.
Jediný lék v ČR je v dohledu až někdy v květnu příštího roku, ale jeho účinnost je značně ohrožena nízkou volební účastí, způsobenou trvalými následky v hlavách politiků.

 

Autor: Sebastián Kazowski | úterý 24.11.2009 14:13 | karma článku: 12,04 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Sebastián Kazowski

Sociální síť LinkedIN ohlásila problémy s hesly

Jedna z nejznámějších sociálních síti LinkedIN ohlásila problémy s hesly některých uživatelů, které se dostaly do rukou hackerů! Problém ohlásila mailem všem uživatelům. LinkedIN patří k sociálním sítím, které využívají lidé hlavně pro práci. Znovu se tak otevírá otázka, nakolik jsou účty na podobných službách skutečně bezpečné a především jak se chovat při práci s hesly k veřejným internetovým službám.

9.6.2012 v 15:58 | Karma: 5,68 | Přečteno: 377x | Diskuse| Ostatní

Sebastián Kazowski

Koukej pořádně trpět - vrahu!

Takový trest si přeje hodně lidí pro mladíka Nifesta, který pobodal tři děti. Znovu vyvstává otázka - kdo za to může nejvíc a koho potrestat - samozřejmě kromě útočníka, který si to zcela nepochybně zaslouží. Kdo vlastně selhal? Kdo nese za celou smutnou situaci největší díl odpovědnosti a jak trestem zamezit, aby se něco podobného nestávalo v budoucnu?

1.12.2010 v 11:19 | Karma: 12,73 | Přečteno: 1205x | Diskuse| Ostatní

Sebastián Kazowski

Patří Islám mezi ideologie, které je třeba zakázat?

Francie se přidala a zakázala nošení určitého oděvu, který je součástí kulturních, náboženských a v podstatě i etnických zanků. V Afgánistánu a Iráku bojuje NATO, v Palestině Izrael, Íránský prezident vyzývá k vymazání Izraele z mapy i za cenu použití jadernýh zbraní. Je to jen pár dní po výročí, kdy ve jménu Islámu zahynulo po teroristickém útoku několik tisíc lidí instantně v jeden okamžik. Fakticky na světě zuří urputná válka hodnot, postavená na sporu dvou zcela odlišných světů. Je to smutné - víc než smutné! Nejhorší na tom je, že mě osobně to vede k myšlenkám a srovnáním, které ať jsou jakkoliv nebezpečné (z pohledu trestní odpovědnosti), je třeba je říci nahlas a nahlas o nich mluvit (nebo psát).

15.9.2010 v 10:25 | Karma: 16,74 | Přečteno: 1102x | Diskuse| Ostatní

Sebastián Kazowski

Mračno - povídka o tom, jak bylo konečně ve vesmíru něco "slyšet"

je to jen takový pokus... SciFi filmy jsou plné hovadin a svištící laserové střely nebo rány tachyonových děl jsou jedny z nich...tady je nabídka, jak by to "mohlo být"...abychom ve vesmíru měli možnost slyšet něco jiného, než jen náš vlastní dech ve skafandru.....a byla to pokud možno "menší" blbost... :-) Bude-li se líbit, třeba pro pobavení budu psát dál...je to na vás...

16.8.2010 v 16:00 | Karma: 8,94 | Přečteno: 867x | Diskuse| Věda

Sebastián Kazowski

Hloupý T-mobile

Zase jedna povedená reklama, která dle mého názoru jde za hranice dobrého vkusu, odpovědnosti a stává se skutečně nebezpečnou! V první chvíli, když jsem "megaboard" viděl z auta, mě napadlo, že se jedná o kampaň na úplně jiné téma...

16.8.2010 v 12:00 | Karma: 14,01 | Přečteno: 1707x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2102x
Zajímají mě hvězdy a to nejen ty na nebi - i o ty politické se zajímám...

Seznam rubrik