Mediálně sociální masáž na téma 21. 12. 2012? Nebo pravda?

Nevím, jestli se poslední dobou pohybuji mezi špatnými lidmi, nebo se jedná o již běžný stav. Připadá mi, ne tedy ve velkém, ale že mezi sebou lidé diskutují o stále více a více medializovaném tématu konce Mayského kalendáře - konce světa. Podle mého názoru se jedná o velmi dobře promyšlenou mediálně-obchodní masáž. Vzpomínáte na problém „Y2K“?

Tehdy se nejen svět odborníků IT rozdělil na dva tábory, kdy jedni varovali před zkázou počítačového světa, druzí jen nechápavě kroutili hlavou. Výrobci počítačů a komponent vyráběli speciální karty, které měly zachránit PC před zkázou při změně data. Zbytečně. Kdoví, jestli ty karty vůbec něco dělaly, že? Respektive jestli vykonávaly činnost, ke které byly „údajně“ určeny. Lidé prostě ze strachu investovali do zařízení, které jim mělo pomoci.

Co nás čeká tentokrát? Nostradamus, Sibyla nebo kdokoliv jiný - nevěřím ani jednomu. Podle mne žádný konec světa nebude. Prostě skončí Mayský kalendář a hotovo. Kdyby Mayská civilizace stále existovala, tak by prostě vznikl nový kalendář. Vytvořili kalendář tak propracovaný a s tolika informacemi, že prostě musel být z principu konečný - s ohledem na velikost apod.

Mrzí mne, že k tomuto tématu přistupují někteří velmi vzdělaní lidé tak, že mu věří. Po Internetu lze s nimi najít různé rozhovory, ať videa, či pouze texty. Má skepse nepramení z toho, že bych tuto událost nechtěl s ohledem například na smrt sebe samotného přijmout jako fakt, ale z toho, že je prakticky nepodložená, a když důkazy existují, nejsou absolutně pádné.

Jinak ale musím uznat, že Mayové konec krásně spočítali, protože na 21. 12. 2012 vychází neděle. Bylo by přece nehezké ukončit svět někdy v půlce týdne.

Budu rád, až se 22. 12. 2012 krásně zasmějeme všem, kteří tomuto věřili. Určitě si nejen na Internetu, ale i v kamenných obchodech zakoupí speciální přípravky, stany, dýchací přístroje, náhubky a kdoví co ještě, co uchrání je a jejich blízké před koncem světa. Z hlediska obchodu to je super - vystrašený člověk nakupuje nejlépe. Bude panika, všichni budou nervózní, plné kostely, plná náměstí, hromadné rituální sebevraždy - ale proč? Pro blbost. A až se nic nestane, tak propagátoři tohoto nesmyslu, aby nebyli za hlupáky, začnou argumentovat čím? Že Mayové možná konec špatně spočítali a zapomněli na přestupné roky? Bude pak nové datum? A kdy?

Jestli bude někdy konec světa, tak to bude buď aktuálně nepředvídatelná „rána“ z vesmíru, a nebo proto, že lidé jsou obecně „dementi“ prahnoucí po moci, případně kvůli zbytečnému a nucenému upravování přírody - zabijeme se vlastní vinou.

Myslíte si, že bude 21. 12. 2012 konec světa? Máte jiný názor? Jaký? Ještě lepší by bylo, kdyby Mayové datum „vychytali“ na 20. 12. 2012, aby se dvojciferná čísla „krásně“ zopakovala.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Kavalek | pondělí 13.9.2010 22:10 | karma článku: 12,72 | přečteno: 1175x
  • Další články autora

Tomáš Kavalek

„Já chci víc!“

16.2.2011 v 13:02 | Karma: 27,38

Tomáš Kavalek

Paroubek: Zprasím hokej

2.3.2010 v 14:55 | Karma: 32,26