Svoboda slova

Byla jsem jedním diskutérem nařčena, že nevím, o co se hraje, jde-li o svobodu slova. Byl jen jeden, ale vypadalo to, že používá mozek. Takže se pokusím ohradit. Bylo to v souvislosti s tím, že pan Matějka podal trestní oznámení na pana Filipa a to proto, že tento kondoloval KLDR k úmrtí Kim Čong Ila. A já Matějkovu iniciativu pochválila.

Já totiž panu Matějkovi tento jeho počin skutečně plně schvaluji.

My tady totiž máme zákon o tom, co si máme myslet o idejích komunismu. Fakt.

A není to jediný ze zvláštních zákonů v naší krásné vlasti.

My tu máme i jiné ideozákony, jež není radno zpochybňovat a radši snad ani zmiňovat.

Existuje zákon o určité události v určité době, která měla určité dopady a těmito dopady myslím určitý počet lidských životů. A jde o konkrétní skupinu lidí určitým způsobem definovanou. A ač v téže době měly tytéž události stejně zhoubné dopady i na jiné skupiny lidí, zákon je stanoven pouze v rámci dopadů na tuto jednu konkrétní skupinu. A kdyby někdo chtěl pochybovat o čemkoli z toho, co jsem výše uvedla, vydává se v nebezpečí trestního postihu. A to přesto, že zákon až tak přesně nevymezuje, co říci mohu a co ne. Zdá se vám to ujeté? Tak spěte dále.

K panu Matějkovi.

Já bych děsně ráda žila ve společnosti, kde si mohu říkat, co mi slina na jazyk přinese. Ale v takové společnosti bohužel nežiju. Máme ideozákony a schvalování posledního (z dosavadních)  probíhá právě teď. Zákon o zásluhách jistého masového vraha.

Zákon o zločinných komunistech patří zrovna do této skupiny ideozákonů.

Proto je dobře, že pan Matějka podal trestní oznámení pro porušení tohoto ideozákona.

Protože teprve až nastanou procesy pro závadné myšlení v rámci těchto ideozákonů si vy, ovečky a platiči Kalouskovo složenek, konečně (možná) uvědomíte, v jakém systému žijete. Nic víc.

Autor: Kateřina Bartošová | neděle 1.1.2012 6:03 | karma článku: 17,86 | přečteno: 1020x