Diskuse

Svoboda slova

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Miska Kvakin

5. 1. 2012 2:00
Hm, musím říci,

že tentokrát mi to chvíli trvalo, než jsem pochopil, co je vlastně v textu ukryto (a jak vidím dole, některým diskutérům to nedošlo vůbec).

S tím masovým vrahem ... to je snad moc přísné hodnocení, nemyslíte? Pravdou ale je, že poslanci by se měli zabývat snad jinými věcmi, než vyhlašovat nové blahoslavené - to by měli ponechat církvi, ta s tím má přece jen více zkušeností a i jí to trvá leckdy celá staletí.

0 0
možnosti
MK

gugus

1. 1. 2012 17:17
Nooo Katko

Míša

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

1. 1. 2012 12:55
za tohle moc velkou karmu neuhoníte

ale moji máte. Matějku moc nemusím, neb je na mě moc populistický. Jsem přitom ale rád, že zatím existuje aspoň taková svoboda slova, že i jeho názory lze svobodně publikovat, byť jsou často odlišné od mých (hlavně co do navrhovaných řešení....popsání problémů sedí, což je u populismu ale obvyklé).

Svoboda slova ale končí přesně tam, kde už jde o otevřené schvalování masových vražd, genocidy a hladomoru.

Nelze na jedné straně zavírat lidi za nášivku na budndě, která souvisí z hnutím, které souvisí s režimem, který souvisí se zločiny (tj. přes dva až tři "oslí můstky") jen proto, že jde o ultrapravici, tj. snadný terč rádobydemokratů......a na straně druhé tolerovat otevřené schválení zločinného režimu a jeho obludných skutků a ještě mu popřát úspěchy v pokračování v této činnosti, jen proto, že jde o ultralevici, což je směr, jehož příznivci tu překročili množství menší než malé.;-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

1. 1. 2012 12:57
Re: za tohle moc velkou karmu neuhoníte

jen drobnou poznámku Kateřino.....když se vám do článku vloudí ten poučovací tón, není to ono.....jinak vás čtu rád.;-)

1 0
možnosti
B

bofums

1. 1. 2012 11:55
" Vona je to mladá holka "!

A docela hezká- jen by neměla psát! Píše skoro tak, ;-D jak mluvil Jakeš

0 0
možnosti
MK

Miska Kvakin

5. 1. 2012 1:44
Re:

Mám opačný názor - hezká ... tak jak pro koho, někomu přijde její foto spíš legrační, ale psát holka umí. Ne každý její článek je posvícení, ale rozhodně patří k tomu lepšímu tady.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

1. 1. 2012 11:49
Svoboda slova je pojem relativní

Každý sice může říkat co chce, protože hubu mu ucpat nelze (pokud by to bylo možné, včichni by měli v ústech roubíky), ale za svá slova si nese následky.:-/

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 1. 2012 11:08
pan Matějka udělal co byla jeho občanská povinnost

Tedy- domnívá-li se občan, že byl spáchán zločin, je povinen to ohlásit orgánům činným v trestním řízení (neohlášení je dokonce trestné). Jiná věc je že o tom zda byl onen čin skutečně trestný a zda ho bude stát stíhat rozhoduje až ta policie, prokuratura a skutečné posouzení provede až soud. Je velmi pravděpodobné, že Matějkovo podání (nebo spíše udání, nazvěme to přesně), policie velmi brzo odloží jako zcela nepodložené-a to nejen z ideových důvodů. Jak už jsem tu nedávno psal, náš zákon o zločinnosti komunismu definuje jako zločinný a protiprávní pouze komunistický režim v ČSSR mezi únorem1948 a listopadem 1989 a nijak se netýká jiného komunismu v zahraničí a to ani v KLDR-tudiž za za zdravici tomuto režimu páně Filipa nemůže být považována za schvalování trestného činu..

0 0
možnosti
DIB

Deratizátor is back!

1. 1. 2012 11:12
Re: pan Matějka udělal co byla jeho občanská povinnost

Donášet a udávat. tak nějak si představujete občanskou povinnost? Není se čemu divit, jestliže většina takhle nějak chápe zmiňované, že to tady tak vypadalo, vypadá a vypadat bude i nadále.;-(

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

1. 1. 2012 10:35
Ideozločiny jsou u nás skutečně v zákoně.

Jsou definovány věci, které si myslet nesmíme.

A pokud si je myslíme, nesmíme je vyslovit.

Ovšem pohled policie a soudů je rozdílný na různé ideozločiny. Tak jsem zvědav, jak bude hodnocen ideozločin soudruha Filipa.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

1. 1. 2012 9:35
Děkuju

Ano, to byl a je jeden z mých cílů. Pokud to nakonec někoho konečně trkne, ujme se změny či dokonce zrušení zákonů nebo jejich částí a za projev sympatií nebude postihován nikdo, pak můj čas nebyl promarněný. Kéž by z našich zákonů zmizely všechny, které mají oslavovat nebo rozhodovat o tom, co smíme říkat, s čím jako svobodní lidé sympatizovat a co si myslet téměř povinně o minulosti. R^

3 0
možnosti
D

Dita_1

1. 1. 2012 11:24
Re: Děkuju

Aha. takze ono to TO vlastne bylo takovym extremne sofistikovanym bojem za svobodu slova? ;-D

0 0
možnosti

jarinka

1. 1. 2012 9:22
"Svoboda slova"

je jen líbivé heslo k oblbnutí davu. Je ztráta času nad tím vůbec uvažovat. Nikdy si nebudete moci říkat, co vám slina na jazyk přinese, aniž byste nenesla následky. V žádné společnosti. Zkuste vystoupit na náměstí, že se vám plat starosty zdá přemrštěný - už vás berou pro výtržnictví. Zkuste se ozvat v zaměstnání - tady je situace ještě horší než za komunistů. Jinak pěkný nový rok, vaše články se mi líbí. R^

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

1. 1. 2012 10:22
Re:

Máte příklad, že někdo vystoupil na náměstí s názorem, že plat starosty je přemrštěný a byl odsouzen za výtržnictví? Teda ... . kromě doby za komunistů. Už jen to "sebrání" by bylo dobrým důvodem k [spěšnému podání trestního oznámení pro zneužití úřední moci.

V zaměsttnání: Co je v zaměstnání ještě horší? Máte-li změstnavateli co nabídnout, vyberte si zaměstnavatele, který to ocení!

0 0
možnosti
D

Dita_1

1. 1. 2012 9:02
Neprehanejte

Podle zakona je zakazano pouze hanobeni na zaklade rasy, etnicke prislusnosti apod. a dale schvalovani trestnych cinu, sireni poplasne zpravy a sireni pomluvy. A pokud tim "masovym vrahem" myslite Havla - inu, nikdo Vas za to nezavre, ale spousta lidi si o Vas - zcela v souladu s principy svobodneho premysleni - neco pomysli.

1 0
možnosti
DVK

Deratizátor vulgo Krysařík

1. 1. 2012 9:15
Re: Neprehanejte

Mezi schvalováním a popíráním holokaustu je dost velký rozdíl. Pokud Vám tato maličkost nedochází, zřejmě to nebude jen nedostatek vzdělání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2315x
Jinak. Stručně. STRAŠNÁ ŽENSKÁ!

Seznam rubrik