Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

3lipy

24. 2. 2009 11:44
Zákony udávají,

minimální částky na obyvatele, na které exekutor nesmí sahnout. Je to tak? Myslíte, že nechat s 1 000 Kč pro rodinu není porušení zákona? Bud zákony budeme dodržovat všichni, tedy i exekutoři, nebo ať zákon změní. Brát spravedlnost do svých rukou, tak jako Ráth se zdravotníma poplatkama, je porušení zákona, zrovna jako chování Chomutovské radnice...

0 0
možnosti
K

katkaBK

24. 2. 2009 13:37
Re: Zákony udávají,

Asi jste nečetl až do konce - tam opakuji, co bylo užv TV - že toto byly jediné peníze, které exekutoři zabavili, na jiné dávky jim nesáhli...

Na druhou stranu - myslíte, že třeba banku zajímá, zda půjdete pod most, když se zpizdíte s pár splátkami za hypo? Ujišťuji vás, že absolutně ne. Proč by u některých se někdo zajímat měl a u jiných nikoliv? Ti lidé dost dost dlouho kašlali na to, že dluží za pokuty-za to, že porušili zákony(!), bylo jim to jedno. ˇProč teď je má někdo litovat, kolik jim zůstalo tisíc na měsíc - a věřte, že jim zůstalo ještě pořád dost na to, aby si dál kupovali alkohol i cigárka, ne-li cokoliv horšího....

0 0
možnosti
MO

modřín opadavý

24. 2. 2009 9:22
Budu se opakovat

Plně se ztotožňuji s názorem pisatelky. A jako jediné správné řešení vidím, jak již kdysi uvedli Uršula Kluková s Miloslavem Šimkem ve svém "volebním programu":

1. vrátit Zakarpatskou Ukrajinu Česku.

2. vystěhovat na Zakarpatskou Ukrajinu všechny cik.ány.

3. vrátit Zakarpatskou Ukrajinu Rusku.

To by se krásně žilo, to by byl ráj :-).

0 0
možnosti
HF

Klotilda

24. 2. 2009 9:02
Chomutovský akt zoufalství

Situace v Chomutově a nejen tam ,tak jak je prezentována, nemá a jistě nebude mít žádný konec.Míchají se tu dva zásadní problémy.Jednak celkový životní styl tzv. nepřizpůsobivých občanů a jednak dodržování pravidel pro vymáhání pohledávek exekucí.Ten první gigaproblém, je nutno vytahnout na světlo a řešit.Taky nechápu, proč se léta kolem asociálních parazitujících občanů našlapuje zlehka, jakoby žili v nějakém jiném právním systému.Šílenost ,kdy nepracující sousedi hlučí ve dne v noci,nestarají se o děti,neuklízí,nabourávají se do objektů,ať již opuštěných nebo ne,drancují cizí soukromý a veřejný majetek,mají mezi sebou nepřetržitě hlučné,krvavé šarvátky a ještě pobírají od státu,tj z daňových odvodů pracujících,pachtících se snaživců peníze,nemá omluvu.Všichni,co toto prostředí vídáme,víme,že peníze nepůjdou do jídla,nájmu,školních pomůcek ale do alkoholu,heren,fetu.Teď ,nově,do pokut za prostituci,rušení klidu a místních poplatků.Takže vše při starém.  

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

24. 2. 2009 8:13
ví někdo přesně, kolik taková

cikánská rodina se čtyřmi dětmi od státu měsíčně dostane? Že myslím nezaměstnané raději dopisuji, ale myslím, že zbytečně. Chtěl bych si udělat představu, jak jim je a zda jejich logika, že pracují jen blbí má opodstatnění.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora.2

24. 2. 2009 8:44
Re: ví někdo přesně, kolik taková

Zprostředkovaně od nich, co řekli do televize. Když na Slovensku snížili soc.dávky a dost jich přišlo sem, tak si před Kauflandem pochvalovali, jak se mají dobře, že dostali 24tisíc. Ale určitě to nebude vše. Ktomu se připočítává příspěvek na bydlení, příspěvek na hmotnou nouzi. Odhaduji to něco málo přes 30 tisíc.

0 0
možnosti
A

aussie

24. 2. 2009 7:51
Katerino,

opet se mylite ... :-) Zasahovat proti komukoli protipravne je stejny precin, jako neplatit najem. Exekuce je zde zrejme na miste a dluznici by meli svoje zavazky samozrejme platit. Ale nikoli podle "hura" pravidel nejake radnice... I oni maji pravo na to, aby s nimi bylo zachazeno dle zakonu teto zeme (byt je treba oni sami porusuji). A toto pravo bychom meli rozhodne branit zuby nehty - je totiz pro demokracii zasadni... P.S. Zvasty nekterych diskutujicich o pseudohumanismu snad ani nema cenu komentovat... :-(

0 0
možnosti
A

aussie

24. 2. 2009 7:53
a jeste neco...

pripada mi, ze mate tu "novackou" honbu za senzaci prilis pod kuzi a tezko se ji zbavujete... :-) Ale treba se pletu...

0 0
možnosti
AA

Saša

24. 2. 2009 7:34
Všeobecné nadšení nad nemravností mne děsí.

Případ svou podstatou totožný s postupem chomutovského tandemu radnice-exekutor, avšak nikoli proti Romům, o kterém jsem se dověděl v těchto dnech:

Rozvedený pan K (dělnická profese ve strojírenství) platil řádně výživné na svou dceru k rukám manželky. Ta přišla o práci a požádala o zvýšení alimentů zpětně a soudkyně ji to přiznala za dva roky před podáním žádosti zpětně. Panu K tak rázem vznikl dluh na výživném - ZPĚTNĚ. Protože samozřejmě nebyl schopen těch 58 tis. jednorázově k běžným alimentům zaplatit, požádala jeho exmanželka o exekuci. Exekutor nařídil srážky ze mzdy, které zaměstnavatel začal provádět a zbytek mzdy - tzv. základní nepostižitelnou částku & motivační částku - odesílal do banky na účet pana K. A exekutor? Ten současně zabavil celý tento bankovní účet. A tak pan K nejen že je neplatič alimentů, ale navíc nemá z čeho žít a hradit nájem (vodu, elektřinu...), ale nemá ani důvod dále zadarmo pracovat.

19.2. jsem byl požádán o radu a žel ji nemám. Poradí někdo?

0 0
možnosti
MH

Helena1

24. 2. 2009 7:41
Re: Všeobecné nadšení nad nemravností mne děsí.

Vážený pane. V případě "Chomutov" se jedná opravdu o něco jiného. Zatímco ve vašem případě se jedná o ojedinělou závažnou chybu, v případě Chomutov se jedná o snahu systémově vyřešit případ velkého množství asociálních obyvatel.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

24. 2. 2009 7:11
Krást se nemá

Dluhy je potřeba platit, ale ani při vymáhání není důvod porušovat zákon. Pokud by odebíral exekutor peníze dlužníkům, tak by to bylo ok. Ale on jim odebíral "sociální dávky" což je majetek státu. Tedy majetek Váš a můj a náš. Tím jsme přispěli na zaplacení dluhů těch asociálů a navíc se společně podílíme na nezákonné odměně toho exekutora a jeho spolupachatelů.

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

24. 2. 2009 7:17
Re: Krást se nemá

Exekutor jim je odebíral, až "když peníze nafasovali" fyzicky. Poté už to byl jejich majetek a mohl jim být odebrán. Pokud je na přizpůsobivého uvalena exekuce, bývá mu obstaven účet. Tedy veškeré finance přichozivší mu na účet jsou mu zabaveny. To nikoho nezajímá z čeho ten přizpůsobivý člověk, který se dostal do problémů třeba kvůli ztrátě zaměstnání (nezaviněné) žije? A pokud jsou sociální dávky vyplacené nepřizpůsobivým majetkem státu, potom chci vědět, za co je utratí.

0 0
možnosti
BVČ

Bývalý volič ČSSD

24. 2. 2009 7:07
Proč by měli mít výhody ti,kteří si užívají na dluh

proti těm, kteří žijí jen tak, na co mají? A proč někdo musí platit pokuty a jiný ne?

Paroubkovské "Dluhy se neplatí" je výmluva, se kterou neze uspět a kdo jí naletí, měl by pykat. Ministerská podpora neplacení dluhů z pokut - to je zlý sen.

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

24. 2. 2009 7:05
Nepřizpůsobiví

totiž NEVÍ odkud se berou dávky. Ty se prostě někde berou.....  Asi už ani neví, že existuje něco jako práce a peníze se -dle nich- líhnou.

.

http://reflex.cz/clanek15608.html

0 0
možnosti
BVČ

Bývalý volič ČSSD

24. 2. 2009 7:10
Re: Nepřizpůsobiví

Bohužel je to ještě horší. V této komunitě "hnědočechů" je deklasující, pokud se někdo chce živit prací.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

24. 2. 2009 6:57
Jinak

Kdysi Ronaldu Reaganovi vyčítali, že je nechce pomáhat sociálně slabým. On odpověděl, že " Jsem solidární s každým, kdo ráno vstane, jde do práce, aby si vydělal  na své živobytí a uživil své děti. Trápí mne, že já jako stát mu seberu díl jeho výplaty, abych ji dal těm, kteří se nesnaží. A chci, aby ten sebraný díl byl co nejmenší."

Takže milí pseudohumanisti, radnice požádala soud o exekuci dávek, které se vyplácí navíc ke státní podpoře, za nezaplacené POKUTY. Nyní mi, milí pseudohumanisti vysvětlete, proč sociálně slabí musí páchat přestupky a má dostávat dávky navíc k životnímu minimu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.