Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bravo, Chomutovská radnice!

Konečně "někdo" našel recept, jak poučit nepřizpůsobivé, že závazky se nezahazují do koše. "Odměnou" je dotyčnému ale přísná kritika pseudohumanistů. Jako řadová občanka, vědoma si svých práv a povinností, Chomutovské radnici hlasitě tleskám!!! A jistě nejsem sama...

Přátelé, ruku na srdce - zejména vy, kdo máte jakoukoliv půjčku, leasing na auto či dokonce obří hypotéku na spoustu let (poslední dvě zmíněné položky osobně mám a platím, jak mourovatá): jistě jste již zažili na vlastní kůži situaci, že jste se třeba jen o pár dní zpozdili s platbou. Já tedy ano, a není to tak dávno, na podzim 08 jsem omylem zapomněla včas poslat potřebnou částku na úvěrový účet. Pouhé 3 dny po termínu splatnosti mi, sice velmi zdvořile, zavolala paní z banky a mile se dotazovala, copak že se to stalo...? Omlouvala jsem se jako o život a IHNED věc napravila, navíc jsem radši na úvěrový účet poslala IHNED částku, dosahující skoro 3-násobku potřebné sumy na 1 splátku. Červenala jsem se studem snad až na koncích prstů a zapřísahala sama sebe, že už nikdy nic podobného se mi nesmí stát!

Nám obyčejným lidem totiž přijde zcela v pořádku platit své závazky. V případě leasingu či hypotéky apod. jde navíc o platby, ke kterým jsme se zavázali dobrovolně. Neplatiči v Chomutově se ale vykašlali úplně v klidu a totálně na placení pokut, tj. finančního potrestání za to, že někde něco porušili, ukradli či jinak se provinili proti platným zákonům! Navíc, ale to bohužel zaznělo zřejmě jen v jedné jediné televizi (pro úplnost dodávám, že to byly Střepiny v neděli na Nově), dotyčným neplatičům nebyly kráceny dávky na děti, ani jiné podpůrné dávky. Že exekutor konal pouze u jediné dávky, takže ostatní bezpracné tisíce korun jim nadále zůstaly. Tudíž jejich hysterie před kamerami byla zjevně účelová, velmi nefér a hlavně zbytečná.

Proč my, obyčejní občané, nemáme problém dostát svým závazkům a proč jiní, neobyčejní, tzv. problémoví, je mají??? Paní Džamila, ex-ministryně, v televizi moudře vyprávěla, že pro tyto lidi je nadlidský úkon vzít složenku a jít ji zaplatit. Nu dobrá, ale je opravdu v pořádku, že my, mlčící a hlavně platící normální většina, tohle všechno máme chápat, zatímco ona menšina si dál bude užívat života za dávky, bohatě jim rozdávané pravidelně každý měsíc z našich daní? Jistá paní se na TV záběrech po zásahu exekutorů rozčilovala, jakže má živit svou dceru, která čeká dítě. Muž se rozčiloval, že má tři děti. A co je nám do toho? Nutil ho snad někdo ty děti mít, když je nemá jak zajistit a čím živit? Zajímá se snad ona rozčilená paní o to, jak my ostatní živíme sebe i své rodiny?? Jestli na to máme poté, co zaplatíme krvavé daně, aby oni měli na své dávky?!?!

Nikoliv, nejsem asociál, jak možná teď slabší a hlavně mírumilovnější povahy může napadnout. Chápu, že se někdo může dostat do skutečně tíživé situace a určitou dobu je následně závislý na pomoci od nás ostatních. To je zcela v pořádku, to se může přihodit skutečně každému. Co ale NENÍ v pořádku, je neustálé využívání, či spíše zneužívání, "dobročinnosti" (byť ne vždy dobrovolné, že...) nás ostatních - slušných, normálních lidí. Lidí, kteří poctivě platíme daně, aby jiní si z nich mohli pohodlně žít. Aby se jim vyplatilo pořídit si děti, protože všechny ty dávky jim v součtu bohatě vystačí i na jejich vlastní docela slušné živobytí (ano, přátelé, i tací lidé existují a věřte, není jich málo).

Ano, rozčílilo mě to velmi silně, a proto jsem cítila potřebu to "hodit na papír", či spíše do mého blogu na Idnesu. Ještě víc mě ale rozčílilo pokrytectví některých institucí a bohužel i pár kolegů z médií, kteří začali kárat chomutovský magistrát za to, že KONEČNĚ učinil přítrž nestoudnosti některých! Musím se totiž plně ztotožnit se závěrečnou větou z oné skvělé repky v nováckých Střepinách - dosud opravdu NIKDO nedokázal chomutovské radnici poradit účinnější postup...

Autor: Kateřina Kašparová | pondělí 23.2.2009 22:43 | karma článku: 37,63 | přečteno: 1939x
  • Další články autora

Kateřina Kašparová

A až všechno zakážeme, bude úplně nejlíp

Tohle mi vážně vyrazilo dech – s posledním listopadovým dnem skončil největší poker room v Praze. Rozhodnutí, které naprosto postrádá veškerou možnou logiku. I drsní chlapi posmutněli...

1.12.2015 v 12:02 | Karma: 46,90 | Přečteno: 50594x | Diskuse| Sport

Kateřina Kašparová

Víte, co je Jágr v kabátku?

„Co ti mám povídat, mám Jágra v kabátku, hned na flopu jsem trefenej tupýrem, tak to tam kejchnu, frajer to pošle s květnem, a dopajdá mu tam kožak na štráse?!“ To není odposlech z blázince, ale od pokerového stolu. Nevěříte?

24.11.2015 v 16:06 | Karma: 22,74 | Přečteno: 3300x | Diskuse| Sport

Kateřina Kašparová

Neschopní vpřed!

Česká eurokomisařka Věra Jourová dostala nápad – chce, aby EU nařídila i soukromým firmám povinné zastoupení žen ve vedení. To mě coby ženu přímo nebetyčně uráží!

2.11.2015 v 18:39 | Karma: 43,27 | Přečteno: 4394x | Diskuse| Politika

Kateřina Kašparová

Největší bordel - Česká pošta!

Myslíte si, že když pošlete dopis nebo jinou zásilku DOPORUČENĚ, že ji opravdu obdrží ten správný adresát? Pak jste hluboce naivní - jako jsem byla do dnešního dne i já...

24.9.2015 v 14:26 | Karma: 38,39 | Přečteno: 4638x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kašparová

Proč se poker hodí pro život

Když někde řeknu, že hraju poker, obvyklá reakce (u člověka, který tuhle hru viděl tak maximálně v americkém filmu) je udivené povytažení obočí, miliony otazníků v očích a překvapený pohled, který říká:

5.7.2015 v 17:36 | Karma: 16,92 | Přečteno: 681x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.