Vědí vůbec studenti v jižních Čechách o co jde?

Říkám, že se má jednat jen s takovými zelenými aktivisty,  kteří např. z Prahy do Temelína přijedou na kole a donesou potvrzení, že bydlí v jeskyní bez elektrické energie.  Stejně tak by studenti z jižních Čech  museli prokázat znalosti komunistické ideologie a pojmu kapitalizmus a demokracie. Z definice demokracie vyplývá mimo jiné i ochrana politických menšin i jednotlivců.  Z tohoto hlediska studenti nemají  o demokracii zájem a je sporné, zda se má jejich aktivitám věnovat pozornost

 

   K odsouzení této ideologie nestáčí se do nekonečna odvolávat na zvěrstva, které páchali gauneři v padesátých letech a zneužili  ideu komunismu.  Bez této ideologie by velká většina rodičů rebelujících studentů pracovala i teď 12 hodin denně za pár šupů a studenty by čekal stejný osud.  Co teprve některé církve.  Ta naše křesťanská je umírněnější, ale má za sebou  spoustu zvěrstev a kolaboraci s režimy.  Nejdůležitější jsou lidé a jejich morální úroveň.  Gauner je gaunerem v jakémkoliv režimu a slušný  člověk se chová slušně i ve válce. Každý pochopitelně podle svých možností  a okolností.  Je otázka která idea má blíže ke skutečné demokracii?

Komunizmus je především politická ideologie, hlásající a požadující společné vlastnictví a odmítající třídní  rozdíly mezi lidmi.  Ze zkušenosti je zřejmé, že vzhledem k přirozeným lidským vlastnostem, pochopitelně těm méně dobrým,  je taková forma vlastnictví utopie. O tom nás svými vlastnostmi přesvědčuje i naše politická elita.  Kapitalizmus  je ekonomický systém, v němž jsou výrobní prostředky v soukromém vlastnictví a provozovány za účelem dosažení zisku. Kapitalistická teorie inklinuje k privatizaci všeho.  Dovedete si na příklad  představit Václavské náměstí v soukromém vlastnictví, a vstup na náměstí  za poplatek majiteli?  Společnost musí najít střední cestu, potom teprve je schopna dospět ke skutečné  demokracii. Co se týče beztřídní společnosti , stávkující studenti s rovnosti občanů asi nesouhlasí protože je to princip komunistické ideologie. Patří asi k té menšině občanů, která je spokojena se současným stavem společnosti.

V současné době  dost občanů  názorově inklinuje k anarchokapitalizmu, což je systém kapitalismu bez přítomnosti jakékoli státní regulace.Anarchokapitalisté neuznávají schopnost jiné autority rozhodovat za ně samotné a veškeré aktivity státu jsou dle jejich názoru nahraditelné soukromými agenturami (včetně soudů, bezpečnosti, zdravotnictví a školství).

I ve středověku měl panovník výhradní právo, monopol,  na některé oblasti  ekonomiky. Stejně tak  je opodstatněné vlastnictví  státu některých oblastí ekonomiky, aby stát měl  i jiné příjmy než to co vyždímá z občanů formou daní a odvodů.  Tady se projevuje chyba společnosti  a jejich představitelů neschopnosti  vytvoření systému hospodaření a výběru hospodářů v podnicích s účastí státu. Moc se nezměnilo od minulého režimu, stále hraje velkou roli politická  příslušnost,  známosti  a peníze.  Zodpovědnost je nahrazována politickou zodpovědností.  Politická  zodpovědnost  znamená, že nikdo za nic neodpovídá a nejdůležitější je zájem strany

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vavřinec Karst | pátek 28.12.2012 12:12 | karma článku: 44,86 | přečteno: 8993x