Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Proč by měli studenti prokazovat znalost ideologie, snad proboha stačí počet mrtvých, které ideologie  zanechala a zanechává. Obdobně, proč bych měl studovat Mein Kampf, když mě stačí se seznámit s počtem mrtvých v koncentrácích. Mimochodem, Mein Kampf jsem letmo pročetl. A pamatuji na článek Karla Steigerwalda, který jí asi pročetl pečlivěji a porovnával citáty v ní s volebními citáty ČSSD a velkých rozdílů nebylo (podpora zaměstnanosti, důraz na děti, atd.).

0 2
možnosti
Foto

Nebude ani moc rozdílů ve volebních citátech jiných stran, pokud si nemyslíte, že jiné strany mají zájem na vyšší nezaměstnanosti a nezajímají je potřeby dětí.  Asi jste nepochopil základní ideu Hitlera jestli jste slyšel o nordické rase. Ti studenti toho nejspíše ví tolik co vy.

2 0
možnosti
Foto

Demokracie je hrozný systém, má mnoho chyb, ale lepší neznám. Parafráze Churchillova výroku.

Studenti SŠ, kteří protestují proti komunistickým radním pro školství, jistě vědí, proč protestují. Mají hodiny dějepisu, ZSV, filosofie. Mají jistě profesory, kteří jim moderní dějiny vyložili. Nepochybuji o tom, že se orientují lépe, než se orientovali někteří z nás před rokem 1989 - za železnou oponou.

2 4
možnosti
OP

Problém je v tom zda jde zkutečně o živelné protesty, nebo je to prostě umělá kampaň - oni totiž studenti i lidé co ta budoucí radní učila tak o ní neříkají ani jedno křivé slovo (je tu dokonce článek na iDNES) naopak (jsem z jižních Čech) se u nás tak nějak "ví" že celou tahle maškarádu organizuje Luboš Průša (Jihočeši - exODS) který se snažil s ČSSD utvořit koalici (a dostat se ke korytu) ale oni mu dali vale a teď doufá, že když bude dost tlačit tak ČSSD přehodnotí své kroky a nakonec ho k tou korýtku vezme. Takže pokud by to bylo zkutečně živelné hnutí tak jsem všema deseti pro a jsem rád že máme tak politicky uvědomělé studenty, ale z částečně zasvěceného pozorovatele (mluvil jsem s "insideremem") to opravdu vypadá tak že je to jen zneužití studentů pro osobní zájmy jednoho mocichtivého politika.

5 1
možnosti
JP

J30o91s73e36f 10P45o48t42r

31. 12. 2012 1:48

pane Pokorný,

teď mě napadlo to správné řešení. Že vy jste mladý komunista a vaši starší soudruzi mluví jen o třídním boji a o nespravedlnosti kapitalismu. A že vám neříkají to, co do mě hustili celých 40 let, o vědeckosti  marxismu-leninismu založené na vývoji hmoty. Oni už poznali, že to neplatí, takže teď jen idea třídního boje, že ?

1 4
možnosti
OP

Tvrdit, že marxismu je fyzikální teorie, která se pokouší vysvětlit vznik a vývoj vesmíru je naprostý nesmysl, a člověk který to tvrdí je blázen. Pokud Vám to řekl nějaký nevzdělaný politruk řekl někde na vojně v 50. letech tak to je smutné, ale toto tvrzení je svou pravdou asi na úrovni prohlášení, že Bible je teoretická příručka jak správně prznit děti.

5 1
možnosti
JP

J31o23s63e94f 19P20o21t67r

30. 12. 2012 16:06

Marxisticko-leninská filozofie, jejíž je KSČM duševním dědicem, o sobě prohlašuje, že je jako jediná filozofie  založená na vědeckých základech a jako taková pravdivě vykládá svět  a jako jediná je schopná zajistit šťastnou budoucnost lidí.

Nejnovější fyzikální objevy - Velký třesk, důkaz  začátku a konce  hmoty, znegovaly teorii o vědeckých základech. Ta filozofie, místo aby se změnila, začala falšovat vědu - v biologii Lysenkova teorie, kybernetika jako buržoazní pavěda, odmítání nejnovějších fyzikálních objevů, falšování dějin a společenských věd by vydalo na celou knihovnu.

-----

ML filozofie se ale také ukázla jako nekompatibilní s lidským vědomím. Jako důkaz může posloužit její instalace v Rusku ve 20. letech. Ta si vyžádala přes 20 milionů mrtvých - revoluce, občanská válka, kolektivizace, řízené hadomory, gulagy. Při její demontáži se na celé 1/6 světa nenašel nikdo, kdo by za tuto ideu obětoval život.

Členové KSČM se nijak nedistancovali od této tmářské a zpátečnické ideologie a pokud to bude možné, budou se jí snažit ovlivňovat společnost.

Studenti v Českých Budějovicích ví o co jde !

1 3
možnosti
OP

Nechápu co má teorie velkého třesku společného s vědeckostí či nevědeckostí nějaké filosofické teorie. Zjevně tomu sám nerozumíte. Marxismus se nesnažil vysvětlit vnik hmoty ale vysvětlit vztahy mezi lidmi (potažmo třídami). vy asi tahle dost lžete co?

3 1
možnosti
PV

Docela jste vystihl ty naivky z Budějíc. Mi osobně je jich líto, sami po čase narazí, jak je prázdné slovo demokracie, když nemáš práci a zastane se tě tak akorát starý dobrý komanč.

5 4
možnosti
TJ

Ano, za vlády komunistů je slovo demokracie jen prázdná slupka. A komunisté se vás nezastanou, jen krátkodobě uspokojí, abyste je volil. Pak vás vysají.

3 2
možnosti
FK

Dostal jsem se jen k tezi, ze bez komunistu by vsichni doted pracovali 12 hodin denne. Jakmile nekdo tvrdi tenhle nesmysl, tak dal nema cenu cist. Zvlastni totiz je, ze v mistech kde nebyl komunismus se dneska lidi maji lip a nepracuji 12 hodin denne. Zatim co tady ....

10 4
možnosti
JD

J49i79ř50í 13D45r36á59č

29. 12. 2012 12:35

Filipe, až dosáhnete věku alespoň 13 let tak snad pochopíte, že alternativní, opoziční myšlení či hnutí je prospěšné i těm, kteří ho NECHÁPOU:-):-)

2 4
možnosti
MN

K anarchokapitalistům inklinuje promile populace. Nenechte se zmást jejich hlasitostí na internetu. To je něco podobného jako Svobodní, kdybych měla soudit podle internetových projevů, je to s Piráty největší politická strana. Ve skutečnosti téměř neexistují.

3 3
možnosti
Foto

Neřekl bych, že promile, když poslouchám lidi kolem sebe

1 1
možnosti
Foto

Student, který je ekonomicky saturován svými rodiči, může klidně demonstrovat dle jejich instrukcí. On prozatím netuší, že saturace jeho rodičů časem skončí a pak bude adeptem na status nezaměstnaného. Prodlužování důchodového věku, které studenetm podporovaný režim uzákonil, z něj tohoto nezaměstnaného s vysokou pravděpodobností, hraničící s jistotou, perspektivně udělá. Pak bude pozdě bycha honit, nepůjde již o studenta, nýbrž o socku, jejíž názor mocné ani média příliš nezajímá. V pouličních demonstracích jej nahradí jeho následovníci, kteří budou neméně špatně informováni, jako je dnes on.

11 5
možnosti
AT

Doplňte si definici: " .... Komunizmus je především politická ideologie, hlásající a požadující

společné vlastnictví a odmítající třídní  rozdíly mezi lidmi."  Chybí závěr: "a svého cíle je odhodlaný dosáhnout všemi prostředky, především potlačením práv jednotlivců a skupin."   A vo tom to pane kolego celé je :-P

6 5
možnosti
JH

no a jaka je "definice" kapitalismu?:-/

7 1
možnosti
TJ

Jsem rád za každou snahu, která komunistům a jiným totalitně smýšlejícím lidem ukáže, že ve vedení této společnosti nemají místo. Že byli legitimně zvoleni? Volební právo může mít kdejaký odpadek se základním vzděláním vylezlý z kriminálu. Je na inteligentních čestných lidech, aby napravili výsledky volby.

9 13
možnosti
PK

Co to píšete? To jako že jakási elita má nějaké větší právo něco napravovat? To je podle vás demokracie? Právě váš hlas má prvky totality, alespoň dle mého názoru.

3 2
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 12,63
  • Průměrná čtenost 1159x
Jeden z těch, kteří si vývoj po roce 1989 představovali jinak.

Seznam rubrik