Pochopil bych amnestii, kdyby ji vyhlásil Ferda ze Lhoty

Představil jsem si, jak mu mafián dá nůž na krk a vyhrožuje mu, že pokud nedostane Fera z kriminálu, že ho zamorduje a s ním celou jeho rodinu.  Protože mu nemohl dát milost vyhlásil by amnestii a Ferem by se svezla hromada ostatních

Ferda s rodinou by byli zachráněni a nejspíš by dostal i pozornost. Protože pan prezident se, předpokládám nemůže dostat do takové situace, uvažuji dále. Ekonom by možná vyhlásil amnestii, aby ušetřil výdaje vězeňské službě. Potom to není dobrý ekonom, protože náklady se přenesou na policii, soudy,stát přijde o spoustu peněz u rozpracovaných kauz. Výsledek z ekonomického hlediska spíše záporný.

            Pokud by hrálo roli ukázat lidskou tvář a dát možnost odsouzeným k nápravě pak je to ještě spornější. Morální vlastnosti jsou rozděleny stejně jako jiné lidské vlastnosti. Vždy dávám tento příklad. Představte si, že přijdete do ústavu pro mentálně postižené vyberete náhodně některé umístěné a dáte jim možnost studovat. Budete překvapeni, že se z nich nestanou vědci, lékaři architekti? Asi ne. Pokud někdo má morální quocient /MQ) ve srovnání s IQ  silně podprůměrný, potom jeho přeměna v morálně vyspělého jedince je mizivá.

            Stejně tak jako u předchozího prezidenta mu realisticky myslící lide z jeho okolí takovou amnestii rozmlouvali. Pokud takovíto nebyli, nebo taková rozhodnutí se dělají bez rozmyslu, potom pán Bůh chraň naši vlast. Pokud by mělo být zvykem, že občan je zodpovědný za svá rozhodnutí, to si myslím i já, potom měli oba prezidenti nést alespoň část následků. To není v této republice zvykem, jenom u lidí co se živí rukama.

            Nakonec jsem dospěl k názoru, že stejně amnestii nechápu  A navíc je mi skoro trapně se k ní vyjadřovat po tolika různých vyjádřeních. Víte o nějakém jiném důvodu proč vyhlásit takovou amnestii?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vavřinec Karst | pátek 4.1.2013 9:33 | karma článku: 8,87 | přečteno: 428x