Odsouzení zlodějů bronzových destiček v Terezíně.

Tak jsme se dočkali odsouzení pachatelů zavrženíhodné krádeže.  Podle mého názoru však zůstalo pár pachatelů bez postihu.  Další možný případ pro trestní oznámení na neznámého pachatele, případně spolčení pachatelů.

           

            V trestním oznámení by bylo konstatováno, že neznámý pachatel, nebo organizovaná skupina pachatelů svým konáním, nebo taky nekonáním, případně z nedbalosti nebo neschopnosti, vytváří podmínky pro takové krádeže.  Jednodušší je vyhodit další peníze daňových poplatníků na technické zabezpečování, než   otázku různých krádeží smysluplně řešit. V tomto případě technické zabezpečení řešili v Terezíně, postupně bychom mohli sponzorovat na každé víko kanálu televizní kameru.   

            Ten, kdo takovéto zboží vykoupí ve sběrně, by měl být  tvrději potrestán než ti, co podobné zboží kradou. Kromě trestu by neměl mít nárok na živnostenský list, neboť jeho rozpoznávací schopnosti jsou srovnatelné s nedokončeným základním vzděláním. Nebo že by byly ovlivněny vidinou zisku? Pokud by se choval jako politici, prohlašoval by, že chtěl pomoci řešit závislost Česka na dovozových surovinách a možná by si myslel, že má nárok na mimořádné ocenění alespoň titulem Podnikatel roku.

            Podle zákona normálního rozdělení je určité procento lidí schopno krást a podle podmínek ve společnosti je toto procento menší nebo větší. Vliv mají příklady kradení nebo rozkrádání a způsoby jejich řešení. Názor nechám na Vás.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vavřinec Karst | pondělí 12.10.2009 20:52 | karma článku: 14,90 | přečteno: 924x