Lidská práva bez povinností

            Po shlédnutí zpráv TV Nova jsem nevěděl co si myslit. Těhotná pětatřicetiletá žena, poživatelka drog, žila v lese. Spíše než les to vypadalo jako skládka. Nevíme, jak to s ní nakonec dopadne, protože se o své čtyři předcházející se nedovedla postarat a byly jí odebrány.

            Má právo mít další děti o to se postará stát. Jaká je perspektiva takového dítěte? Stát se snaží řešit problém dětských domovů a pěstounské péče ale nemá zájem o prevenci. Vypadá to spíše naopak, jako by měl zájem, aby takových dětí bylo více. Je to vidět na systému přídavků na děti a porodného, který diskriminuje rodiny které se snaží svou prací zaopatřit dětem slušný život.

Každá zodpovědná budoucí máma se vyhýbá alkoholu a cigaretám, natož pak drogám. Rodina má mít tolik dětí,  kolik je schopna  hmotně zajistit. Slyšel jsem rčení “Chceš mít blbé děti? Dej si panáka a zapal si.“.  Pokud slušná žena má zájem o operativní zákrok místo antikoncepce má s tím problémy a musí to zaplatit. U některých žen by se bezplatný zákrok hned několikrát vrátil ušetřením porodného.

Má právo mít někdo další dítě, když se o to první nedovede postarat? Je to z zájmu dětí? Netýká se to jenom žen. U některých „tatytátu“ je zplození dítěte jediné co pro něj udělal.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vavřinec Karst | pondělí 13.5.2013 16:28 | karma článku: 19,73 | přečteno: 650x