Kdo vyhrál prezidentské volby v Rakousku?

Oficiálně kandidát zelených. Podle našich politiku zvítězil zdravý rozum nad populismem..Podle mne je to první vítězství muslimů v Evropě                            

Pokud vezmeme v úvahu, že v Rakousku, které mělo v roce 2015   8,580 milionů obyvatel, žije více než 500 000 (6,2 %) muslimů, tak je to asi 300 000 voličských hlasů,  potom asi 31 tisíc hlasů, které rozhodly volby se jeví v jiném světle. Možná se pletu, ale domnívám se, že účast muslimů byla skoro stoprocentní.  Předpokládám, že při sčítání obyvatel se nepočítají lidé, kteří nemají občanství daného státu.  Pokud výsledky voleb zaokrouhlíme na celá procenta, je zřejmé, že Rakousko je rozděleno na poloviny a tudíž volby rozhodly hlasy muslimů.

. Článek „ Populismus prohrál, i Zeman může padnout :Čeští politici chválí rakouskou volbu. „ vyjadřuje další názory našich politiků.

„Je to dobře nejen pro Rakousko, ale pro celou Evropu,“ uvedl po zasedání vlády ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier. Já bych se přiklonil k vyjádření předsedy opozičního Úsvitu Miroslava Lidického, prezidentská volba jasně ukázala, že Rakousko začalo hledat svoji novou tvář. „Je to velký den pro všechny Rakušany, kteří se nechtějí stát stádem EU. Sice kandidát Norbert Hofer těsně nezvítězil, ale občané jasně ukázali, že už nechtějí diktát z Bruselu. Nový prezident tak bude tuto silnou vůli muset respektovat.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vavřinec Karst | úterý 24.5.2016 13:51 | karma článku: 38,32 | přečteno: 1856x