Jako malé děcka.

Čekám, kdy někdo z příznivců Clintonové v USA začne organizovat petici za nové prezidentské volby. Nebo alespoň stvoří výzvu z nějakého města. Madona, Lady GaGa a umělci by mohli vyzvat k občanskému neklidu.Zatím jen dělají bo.del

  Reakce na výsledek volby prezidenta mi připomněl dětství a některé vrstevníky při rozhodování minci „pana – orel“ Když napoprvé nevyhráli, začali vykřikovat „to neplatí, znovu“, nebo při rozhodování „kámen, nůžky, papír“  hledali výmluvy pro opakování.  Stejně to vypadalo v Britanii po referendu o vystoupení z EU.  Demokraté neuznávají porážku. Vzpomněl jsem se, jak studenti v Plzni protestovali proti tomu, že v zvoleném městském zastupitelstvu byla zástupkyně KSČM.  Takoví protestanti bojují proti demokracii, nebo to s pojmem „demokracie“ nemají v hlavě v pořádku. Protesty proti demokratickým řešením společenských otázek bych přirovnal k situaci řidiče, zaklíněného volantem v rozbitém autě, který vykřikuje „to neplatí, chci tu zatáčku projet znovu“.

  Měl jsem trochu obavy, že v USA se objeví nějaké „korespondenční hlasy“ jak v Rakousku, které zvrátily průběh voleb, což vedlo k neplatnosti druhého kola. Současný trend politiky USA směřoval ke konfrontaci  s Ruskem. I u nás mediální masáž podporuje protiruské nálady. Teď to vypadá na to, že USA s Ruském bude rozumně komunikovat. Je jasné, že jak v USA tak v Rusku jsou „jestřábi“, kteří by konfrontaci v bezpečných úkrytech hluboko pod zemí uvítali. Situaci v Ukrajině připomíná Karibskou krizi v roce 1962.  Kdyby USA nepodporovala  opozici v Sýrii, nejspíš by tam nebyla  občanská válka.  Je otázka jestli by nebyla lepší Libye s Kadáfím než to co tam je teď.

Autor: Vavřinec Karst | pátek 11.11.2016 9:48 | karma článku: 26,71 | přečteno: 543x