Jak dopadnou volby ve Francii? Zvítězí muslimové.

Tak jako v Rakousku mám dojem, že ve Francii zvítězí muslimové. Je skoro jisté, že kolem deseti procent muslimů, kteří jsou ve Francii (Wikipedie uvádí „… Římskokatolické křesťanství 83–88 %, islám 5–10 %, ) nebudou volit Le Pen

Le Pen nebude volit sexuálně orientovaná menšina, protože nesouhlasí s manželstvím gayů. Osobně se domnívám, že manželství je svazek muže a ženy a pro svazek muže a muže, nebo ženy a ženy by si měli vymyslet jiný pojem, pokud se jim nelíbí pojem registrované partnerství.

Co se týče etnické příslušnosti (národnosti), tu je možno pouze odhadovat  (Wikipedie uvádí „

Zjišťovat rasu, etnickou příslušnost a náboženství při sčítání lidu je zákonem zakázáno. Je ale odhadováno, že 40 % francouzské populace má předka, který pochází z nějaké migrační vlny, což dělá z Francie etnicky nejrůznorodější zemi v Evropě - úroveň je srovnatelná např. s USA či Kanadou.“)  Z uvedeného mám pocit, že Francie už skoro ztratila historické kořeny a začíná ztrácet Evropské hodnoty.  Voliči této skupiny asi taky nebudou volit Le Pen. 

Mladší voliči budou upřednostňovat Evropskou unii a tudíž proevropského kandidáta z důvodu možnosti pohybu v rámci Evropy, protože si myslí, že svobodný pohyb po Evropě zajistila EU.  Spousta lidí i u nás ani neví co je Scheengenská dohoda, která byla pár roků před EU a volný pohyb občanů  státu, které k této dohodě přistoupily, umožnila. Jak EU zajišťuje bezpečnost svých občanů dokládá současná migrace.

Za předpokladu, že zbytek voličů bude mezi Le Pen a Macron přiměřeně rozdělen je téměř jednoznačné, že volby vyhraje Macron. Lidová filozofie říká „Když se dva perou, třetí se směje.

Volební účast zmíněných skupin bych odhadoval větší, než u ostatních voličů. Z této úvahy vychází moje předpověď výsledků voleb ve Francii.

Kéž bych se mýlil.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vavřinec Karst | čtvrtek 4.5.2017 15:36 | karma článku: 32,41 | přečteno: 1117x