Člověk mezi politiky

Od počátku devadesátých let jsem dospěl k definici: „Populista je občan, který hájí zájem většiny občanů poctivě se živících“ „Politik je občan, který hájí zájmy své strany a zejména své zájmy“                                                                „Humanista je občan, který na úkor poctivých a pracovitých hájí zájmy líných a ostatním občanům nebezpečných jedinců"

          Někdy se mezi politiky objeví populista, který je ostatními politiky odsuzován jako černá ovce. Mezi ně se řadí pan Babiš, který měl odvahu říct to, co si myslí značná část občanů této republiky. Ohánět se statistikami, že trest smrti nemá vliv na počet vražd se může  jenom  ten komu chybí zdravý rozum. Ten si neuvědomuje, že statistiku ovlivňuje to, že společnost je řízena taky přírodními zákony a sice normálním rozdělením. Počet těch, kteří mají MQ (morální quocient)  odpovídající debilitě u IQ je a bude stejný bez ohledu na to, zda existuje trest smrti. Jde jenom o situaci případně příležitost, ve které se morální retardace projeví. Zajímavější z hlediska statistiky by byl výskyt recidivy u těch, kteří si mírný trest za vraždu odpykali a vratili se do společnosti. Z hlediska statistiky by bylo zajímavé jak vypadá trestní rejstřík těch, kteří se dopustili vraždy. Domnívám se, že spíš se dopustí vraždy někdo, kdo se bojí, že bude dopaden při krádeži nebo jiné trestní činnosti než člověk s čistým trestním rejstříkem. V poslední době se rozmáhající ujíždění podnapilých nebo zfetovaných řidičů nebo i střízlivých v ukradeným autě by taky populista trestal podstatně tvrději. Osobně bych tuto činnost trestal jako pokus o to někoho přejet, jako pokus o zabití z nedbalosti.

            To, že se na svět dostanou jedinci, jejichž morální úroveň je hodně nízká je zákonitá skutečnost stejně jak se objeví jedinci jako pan Velíšek. Lidová filozofie říká „Roste pro šibenici“  a sklony těchto jedinců se projevují už od dětství.  Šikana ve škole, drobné krádeže a podvůdky napovídají další vývoj některých jedinců. To, že u nás máme nadprůměrný počet vězněných (5. místo v Evropě) spíše svědčí o mírnosti vězení. Pokud mame tolik recidivistů, tak asi vězění není odstrašující.

            Politici si pletou trest smrti se mstou. Asi proto, že jejich děti mají menší pravděpodobnost, že je něco takového potká.  Msta je podle Wikipedie „jedna z forem násilného řešení špatných mezilidských vztahů“.  Trest je sankce za určitý čin. U trestu smrti musí být podmínka jednoznačného prokázáni s vymezenou pohnutkou (zpravidla nějaký prospěch).  Podle humanistů by atentát na Hendricha nebyl hrdinský čin, ale vražda a parašutisté by byli jenom vrazi.

            Taky není zanedbatelné hledisko ekonomické. Politici berou potřebným, kteří se bez vlastní viny dostali do zoufalé situace, ale v průměru 26 000 Kč sponzorují každého vězně. V průměru znamená, že na odsouzené za vraždu to budehodně přes třicet

Už jednou jsem se vyjádřil, že nepřeju nikomu nic zlého, pouze to co si zaslouží. A spousta politiku si zaslouží …

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vavřinec Karst | středa 17.9.2014 13:34 | karma článku: 11,35 | přečteno: 334x