Bohatí ať jsou ještě bohatší a chudí ať jsou ještě chudší

 Je třeba si uvědomit, že toto je cíl pravicové vlády.  Levice má zase zájem na tom, aby všichni byli na tom stejně. Tím by schopní, šikovní a pilní ztratili motivaci a tím pádem by všichni byli spíše stejně chudí než bohatí V Česku bohužel neexistuje rozumná středová strana, navíc tak silná, aby rozhodovala ve vládě.  V Česku se motáme od zdi ke zdi a od experimentu k experimentu.

Co bylo dobré,  rozumné a ekonomické v minulém režimu jsme zavrhli společně takovými krávovinami, jako totálně plánované hospodářství. Na příklad do  roku 1993 měl zaměstnavatel jednoho partnera, finanční úřad, který vybíral, kontroloval a vymáhal odvody do státní pokladny. Potom tyto peníze podle klíče rozdělil na zdravotnictví, sociální zabezpečení a daně. Jednoduché, efektivní. Potom nastala exploze úředníků do státní správy. To co dříve dělal jeden, dnes dělají tři.

Dosud se vlády jen okrajově zajímaly, jak získat peníze úsporami v hospodaření státu. Je jednodušší utáhnout opasky občanům, aby bylo pořád dost na zašantročování, někdy přímo rozkrádáni a plnění cíle jaký je uveden v nadpisu. Dřívější systém zohledňoval rodiny s dětmi, které vychovávají další daňové poplatníky. Dnes se o podpoře rodin s dětmi spíše jenom mluví a strany a vlády vidí spásu v imigraci. Když vidím pracující na plantážích s marihuanou, nejsem přesvědčen o správné cestě, na kterou nás vedou naši nejlepší. Máme nezaměstnanost, ale místo řešení toho aby i naší nezaměstnaní vykonávali práci imigrantů zaděláváme si na ještě větší problémy. Za osmihodinovou pracovní dobu se bojovalo začátkem dvacátého století. Zkrácení týdenního fondu pracovní doby by podstatně snížilo nezaměstnanost.  

Když jsem byl v Polsku, divil jsem se, že tam téměř nejsou Rómové (možná lépe říci příjemci sociálních dávek)  Bylo mi řečeno, že tam nedostanou nic zadarmo. Vzpomněl jsem si na jejich příliv do Česka, když na Slovensku snížili sociální dávky.  Nic proti podporám, ale pokud někdo z většinové populace nemá odpovídající příjem, tak si další dítě asi nepořídí. Výdaje na dopravu někdy taky dost nechápu. Na silnici z Jihlavy do Třebíče byly nově vybudovány úseky, které byly až na jednu výjimku podle mého názoru nejlepší a nejbezpečnější na celé trase. Jsem přesvědčen, že spousta občanů se zdravým rozumem může uvést další příklady, kde se dá ušetřit.  Zatím jsou strany a vlády  schopny řešit problémy státní pokladny jen utahováním opasků občanům

Autor: Vavřinec Karst | pondělí 1.8.2011 14:03 | karma článku: 24,64 | přečteno: 1563x