Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tři mimina na dovče

Potřebujete vyventilovat adrenalin z mateřské? Jeďte s dětma na dovču! Zaručuju vám, že se domů ještě rádi vrátíte. A dospějete možná i k tomu, psát blog…

Proč píšu blog? Prý ho píšou lidi, kteří se nechtějí svěřovat nikomu blízkému a  píšou ho inkognito. Taky ti, co potřebují komentovat, co se okolo nich děje. Nebo ti, co se chtějí vypsat ze svých problémů. Pak prý taky z přetlaku, který není možné ventilovat jinak. 

Tak já ne. U mě je to jinak. Já když píšu kamarádkám zážitky z mé báječné dovolené (mateřské!), tak mě nebaví to každé vypisovat zvlášť. Nebo spíš na to nemám čas. A tak to často posílám hromadně, jenže to je taky nanic. A když jsem teď naposled odeslala jedné mojí známé mail o tom, jak jsme si užili naší první dovolenou s dětma, tak ona mi na to odpověděla, že bych mohla blogovat. A já si řekla-panejo, to je nápad. Nemusela bych přemýšlet, komu jsem už co napsala, prostě to přilípnu na blog a hotovo.

 

Narodila jsem se v minulém století. Už tohle samo o sobě snad na vysvětlenou stačí. Teda na vysvětlenou toho, že vlastně vůbec nevím, jak se takový blog píše, jak ho vytvořit, spravovat, nic. 

Mám tři malé děti. Pokud se na mě jako zázrakem žádné z nich nesápe, dost dobře nechápu, jaktože místo čehokoliv jiného zrovna bloguju. Vždyť ani nevím, jestli to slovo existuje. 

To jsem takhle začala dávat videa na Youtube, čistě proto, protože jsem nevěděla jak jinak je přeposlat rodině, když mailem mi to nešlo-a nedávno se mi ozvala nějaká cizí holka, že prý jsem "dobrá youtuberka". Ta holka se určitě narodila v TOMHLE století.

Když ve mě ta myšlenka na blog zrála, tak jsem si říkala, že by to chtělo začít něčím zábavným a poutavým a vůbec, abych se jako nemusela úplně stydět, až to vypustím do světa. Taky že by to chtělo asi pro začátek vysvětlit, o co jde, a tak. No jo, to bych ale nesměla mít ty děti....

A přitom zrovna ony jsou tím hlavním tématem. A tak jsem ten svůj blog nazvala Mamina a mimina, čímž je nejspíš řečeno vše.

 

Mimina mám tři. Teda ne trojčata, ale skoro. Narodily se mi 14 měsíců od sebe. To první od druhého a druhé od třetího. Zdá se to fyziologicky nemožné, a to jsem si myslela taky. Teda hlavně když jsem 4 měsíce po druhém porodu kojila jak 1,5letého Matěje i toho mladšího Jonáše a s manželem jsme v první společné chvilce mávli rukou nad nějakou ochranou, prostě že to risknem. No a je z toho náš Filip.

Asi by to chtělo začít pěkně pozvolna a popořadě, no nedá se, maminy rozumí. 

Tak začnu tou dovolenou, naší první rodinnou. Já, Radek, Matěj (2,5), Jonáš (1,5) a Filip (0,5).

Nemalovala jsem si to nijak růžově, spíš jsem se těšila, že budu s Radkem někde jinde než doma, a že budou mít děti zážitek. 

Už cesta tam byla peklo. Jeli jsme do Jasné na Slovensku, čisté jízdy je to zhruba 2,5hod ze Zlína. Posledních 80km řvaly všechny děti, stavěli jsme co deset minut, venku smog, sníh, padající tma, děti nevrlé, nic nechtěly, asi jen svůj klid doma. Po příjezdu jsme to stihli tak akorát na večeři, nevěděla jsem, koho huškat dřív, koho krmit, koho jít uklidňovat do herny. Na pokoji příšerný bordel, část věcí ještě v autě, děti polospící, místa na spaní nenachystané, my sami špinaví, hladoví-prostě přesně se odehrával můj nejčernější scénář...

Nějak to uslo všechno hromadně asi o půl desáté, já pak vyklidila a roztřídila věci z kufrů, aby se tam dalo nějak existovat, padla do postele a v ten moment se vzbudil Filip. Pak Jonáš, pak Matěj-všichni zasoplení, odsávali jsme, kapali kapky, otvírali okna dokořán, a větrali, pak zas je zavírali, no zábava do tří do rána...Usla jsem až okolo 5.,kdy Filip konečně vytuhl u prsa. A první nevrlec procitl už v šest...Prostě paráda. Taková fajn dovča. 

Ale od dalšího dne už to šlo, nic jsme nehrotili, procházeli se okolo hotelu, chodili do hotelového bazénu, do herny, spíš jakoby vyplňovali dobu mezi jídly, já vděčná, že nemusím vařit a uklízet, všechno ostatní mi bylo fuk.

Taky jsem byla ráda, že Radek konečně viděl, jaké to je obstarávat najednou tři malé děti. Že jen to vypravování je organizační masakr. Koho oblíct prvního a do čeho všeho, jedno dítě v kombinéze s čepicí a palčákama, druhé pobíhá ve slipech, protože se stihlo vysvlíct, třetí řve, protože se právě pokadilo...Pro mě docela klasika, ale Radek teda čuměl...

Taky ty samotné aktivity, dost vzdálené běžným představám-vycházka sněhem? Matějovi se chodit nechce, má blbou náladu, Jonáš chodí špatně a Filip vůbec. Kočárem se nikam nedostanem, nacpat dítě v kombinéze do nosítka je taky výživné.

Relax v bazénu. Tři malí neplavci na dva dospěláky. Už jen přemístit všechny děti spolu s věcma přes půl hotelu byl zážitek. Radek nakonec poponášel ty dva starší bazénem tam a zpátky a já huškala Filipa na břehu. Jo a tip pro nezkušené-nelez do bazénu, pokud se chystáš kojit dítě. Znamená to, že ho buď budeš kojit s mokrýma plavkama, nebo bez nich. Což o to, já bych to dala i v těch plavkách, ale to mokré mimino ne. Vzhledem k tomu, že bazén byl kompletně prosklený s výhledem na hotelové parkoviště, jsem dost váhala, kterou variantu zvolit...Nakonec jsem odhodila plavky a kojila. No a co jako. 

Herna úžasná. Vpodstatě obyčejná místnost s jedním bazénkem na plastové balonky a pár molitanových velkých kostek, stavebnice a několik plyšáků. Ovšem naše děti vzaly všechno útokem a bylo vymalováno. Seděli jsme s ostatníma zhroucenýma rodičema okolo a bylo nám celkem jedno, že vůbec nic neděláme.

Jídlo super. Zaplatili jsme si plnou penzi, ve výsledku jsme s Radkem samozřejmě dojídali zbytky od dětí a naše rozrýpané vystydlé porce. Ne že bych teda byla zvyklá na něco jiného, ale Radek to asi nesl těžce...On ty naše děti takhle často u jídla přece jen nevidí, byl asi dost mimo z toho, co za binec jsou schopné během jednoho jídla udělat, jak málo toho sní a přitom jak moc toho spotřebujou. Já měla tendence po všech neustále uklízet a všem okolo se omlouvat. Ale to mě nakonec taky přešlo...

Ve výsledku super. Pobyt byl totiž rekondiční, v ceně spousta procedur, které mi Radek velkoryse přenechal. Vůbec o ně nestál, nesnese, když na něj někdo cizí šahá. A tak to já zas jo. Kdokoliv, kdo mi neškube vlasy, nedumlá prso, nebo do mě nevráží chodítkem je vřele vítán. Nemusí mě ani masírovat, nebo na mě plácat rašelinu. Úplně mi stačí, když mě nechá jen tak hodinu ležet. Už za tohle jsem ochotná si během pobytu připlatit. Chcete mě?

A za rok jedu zas!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Karolová | čtvrtek 28.12.2017 10:19 | karma článku: 31,42 | přečteno: 3668x
  • Další články autora

Kateřina Karolová

Wellness pobyt v hotelu? Ne. Děsivá exkurze do jiného století.

Přála jsem si odpočinek na pár dní, dámský relax s mou sestrou. Vytouženou pauzu od pracovní a rodičovské role. Wellness, masáž a dobré jídlo. A tak jsem zapátrala, načež mi do oka padnul hotel s názvem Harmonie.

27.10.2023 v 8:00 | Karma: 45,08 | Přečteno: 16133x | Diskuse| Společnost

Kateřina Karolová

Láká vás studium medicíny? Zvažte to! – část desátá (Pohotová pohodová pohotovost)

Milí budoucí lékaři, naděje naše. Chtěla bych vás seznámit se zákulisím pohotovosti. Jestli se nemůžete dočkat lékařské profese, bylo by fér vědět, čemu se chystáte upsat duši.

3.10.2021 v 21:51 | Karma: 42,54 | Přečteno: 8612x | Diskuse| Společnost

Kateřina Karolová

Taky jste si přála malou princeznu a lítaj vám doma Páni kluci?

Nedávno jsem potkala holčičku jak z katalogu. Zapletené culíky, nehtíky na růžovo, opodál její těhotná maminka. Ptám se: „Co to bude?“ Prý zase holka, že si to tak s manželem naplánovali. To já taky. A mám tři kluky.

22.9.2021 v 7:30 | Karma: 40,60 | Přečteno: 3938x | Diskuse| Společnost

Kateřina Karolová

Rodinná idyla za dob pandemie? S mými dětmi - leda ve snu.

Tak se prý blíží čtvrtá vlna. Vypadá to,že zavřou školy, školky, všechno. Teda až po volbách, jasný. Budem opět všichni pospolu.Při vzpomínce na letošní jaro hledám číslo do Bohnic. Ani Chocholouškovi bych mé tři školkáče nepřála.

9.9.2021 v 13:39 | Karma: 42,71 | Přečteno: 6873x | Diskuse| Společnost

Kateřina Karolová

Cestování s Českými dráhami? Únikovka pro otrlé!

Tak jsem si z Moravy vyjela do Prahy. S partou holek, navštívit kamarádku, jen tak na otočku, oslavit její narozeniny. Ráno tam, večer zpátky. Chtěly jsme se vyhnout D1, takže vlakem. Zážitek, který mi vydrží až do důchodu.

18.7.2021 v 22:54 | Karma: 47,33 | Přečteno: 20933x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Vláda má jednat o pomoci ovocnářům, jimž způsobily mrazy milionové škody

7. května 2024  5:34

Vláda má v úterý jednat o pomoci ovocnářům, kterým zničily úrodu jarní mrazy. Program na řešení...

Soud rozhodne o kastracích pro změnu pohlaví, Piráti s tím v koalici neuspěli

7. května 2024

Ústavní soud oznámí, zda operace zůstane podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko je jedna z...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)