Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zákon o výkupu kovů – trubice a zloději mezi námi

Jednou jsme přijeli k našemu domku a měděné okapy i svody byly fuč. Máme totiž tu smůlu, že cca kilometr je výkupna-sběrna kovů. Vše jsme nahlásili Policii ČR a ...nic. Pachatele se nepodařilo vypátrat i když sběrna je kousek a vše je v podstatě jasné. Celá věc se stala vloni. V našem okolí už to dochází tak daleko, že zloději začali lámat i sloupky od plotů.

 

Později jsme na domku vyměňovali okna i parapety-protože byly měděné a bylo jen otázkou času kdy si toho nějaké hovado všimne a zase zmizí beze stopy ve sběrně. Měděné parapetové plechy jsem všechny odnosil a uzamkl do garáže, protože se během úprav objevilo asi 6 podivných individuí s dotazem: „ Nebylo by něco do sběru ? “

„Tady už odnesli i to co do sběru nebylo “, suše jsem odvětil s tím, že je tu už nechci vidět.

Za několik dní jsem plechy i s ženou naložil do auta s tím, že je před nákupem odvezeme do sběrny. Po vzoru předchozích ve výkupně jsem nepotřebný materiál vytahal z auta na váhu. Špinavý maník v zaolejovaných montérkách s odérem právě vypitého piva ke mně nadřazeně promluvil: „ Tak pane, měď od vás nemůžu vykoupit, potřebuju potvrzení od městského úřadu či městské policie poááč potřebuju vědět, že jste to neukradl “.

Rozesmál jsem se a moje žena také. „To je snad hloupý vtip, jsou z našeho domku, měnily nám okna, je to kousek odsud “, kontroval jsem. Marně, ten opilec to myslel vážně. To už to ve mně začalo vřít: „ Ti lidé před námi měli potvrzení ? Vždyť evidentně prodávali věci, které někde přinejlepším našli ! “.

„Ty znám osobně a ti nic nepotřebují“, ukončil špinavec konverzaci a odešel do buňky asi na další pivo.

Věci jsem naložil zpět do auta a vyložil opět v garáži, překážejí tam dodnes, protože jsem se ještě neodhodlal na zmíněné úřady dojít a v případě městské policie se zmínit i o praktikách panujících v oné sběrně.

Momentálně sice ze zahraničí, ale pořád sleduju dění doma. Docela se zájmem jsem sledoval projednávání zákona, který se týká právě této problematiky. A věřte, že jsem se bavil jak se který poslanec či senátor rozohňuje a snaží mít lepší pravdu. Je to přece věc nás všech a tak je třeba se blýsknout.

Jenomže se nakonec neblýsklo ani na lepší časy..!

 P.S.  Osobně věřím, že jediná cesta je zakázat soukromníkům tyto suroviny vykupovat úplně a vytvořit síť státních sběren. Ztrátové by určitě nebyly !

Autor: Karel Štrobl | sobota 27.9.2014 9:48 | karma článku: 36,96 | přečteno: 4550x
  • Další články autora

Karel Štrobl

Pane Kalousku co to je třídní nenávist?!

Je to to, když politik řekne :“ Do našich věcí nemá lůza z ulice co mluvit!“ ? Nebo to, že si policie dovolila dělat svoji práci nejen, když dává pokuty na silnicích a honí drobné zlodějíčky, ale i když jde o lidi z Vašeho politického okolí?! Chtěl jste snad naznačit, že zákony ČR mají platit jen a jen pro lůzu a nikoli pro politiky, vládu a lidi jako jste Vy?!

20.6.2013 v 16:21 | Karma: 39,91 | Přečteno: 2384x | Diskuse| Ostatní

Karel Štrobl

„ Ach ti Češi “, povídá můj kamarád Spiros.

Před pár týdny jsme se vrátili do našeho Ráje – Edenu na Lefkádě. Přijeli jsme docela unavení povinnostmi doma v Čechách a i tak jsme se moc těšili i když připravit všechno na sezonu je vyčerpávající. Počasí nebylo nic moc, terasy pokryté pískem ze Sahary, i okna a vůbec všechno. A tak jsme se pustili do práce. Každé ráno při kafíčku hltáme po netu nové zprávy z celého světa, z domova nejvíc. Večer, po té, co už únavou nemůžeme pracovat manuálně, odpovídáme na maily a vůbec řešíme věci po netu. A tak víme i o několika promilové viróze našeho prezidenta při „obštrukci“ s korunovačními klenoty, ničících povodních, cisterně paliva, kterou nechal ministr financí postavit před letadlo jenž chtělo startovat s ruským exilantem. Nakonec stejně odletělo. A tak se ministr, po několika dnech /snad nebyl v lihu pořád/ opil tak, že přišel do rádia na online rozhovor, že nemohl souvisle mluvit což poznal i každý posluchač a moderátorka celé intervium taktně po několika minutách stopla.

17.6.2013 v 15:15 | Karma: 17,55 | Přečteno: 1550x | Diskuse| Ostatní

Karel Štrobl

Nejsou kozy jako kozy-řecký recept na dlouhověkost

Je to už pár let kdy se mi dostalo zvláštní cti. Bylo to v době, kdy jsme na Lefkádě teprve budovali náš Eden. Tehdy jsem si doma objednal nějakou součástku do mé krásné, červené enduro motorky Aprilie, kterou jsem si dovezl po ose z Čech. Veškerá pošta, složenky, ale i doporučené věci chodí do prastarého kafenia v poslední vsi před naším rájem, které se zove Evgiros. Mé oblíbené kafenio vlastní a provozuje Spiros Faturo. Menší, šestašedesátiletý, příjemný, čerstvý důchodce se v obsluhování střídá se svou stejně dobrosrdečnou ženou Georginou.

7.2.2013 v 17:43 | Karma: 18,94 | Přečteno: 1017x | Diskuse| Ostatní

Karel Štrobl

I z řeckého ostrova se dá pozorovat volba českého prezidenta

A moc pěkně, tedy pokud zrovna funguje internet. Změnili jsme poskytovatele takže „maká“ celkem spolehlivě, ale díky nynějšímu „aprílovému“ počasí, častým lijákům a bouřkám, vypadává i elektrika. Tak jako dnes. Bouřka nad námi hrozivě burácí a před námi lítá do moře jeden blesk za druhým. Do střechy zuřivě buší kapky lijáku střídavě s kroupami. Kolem dokola černo. Ani protější ostrov Arkudy /Medvěd/ není vidět, natož Ithaka.

17.1.2013 v 11:28 | Karma: 9,01 | Přečteno: 623x | Diskuse| Ostatní

Karel Štrobl

Nemám nic proti radosti amnestovaných z prezidentovy blbosti

Ale dnešní zážitek nebyl pravděpodobně poslední – před hodinou, kolem 10.00h, jsem byl nakupovat v místním Tesco expresu. Nic výrazného housky, pytlík kávy, whiskas pro kočky.. a zrovna když jsem bez brýlí luštil, které kočičí papání bude to nejlepší, jsem si všiml 3 velmi nápadných osob. Dvě ženy, jeden muž evidentně všichni ve „veselé“ náladě. Ne moc ošuntělí a ne moc čistí. Stáli u regálu mléčných výrobků a ládovali do kapes věci z nákupního košíku.

4.1.2013 v 11:59 | Karma: 31,48 | Přečteno: 1542x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 104
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1802x
motorkář a kluk z Jindřichova Hradce, baví mě řečtina, rád si dělám legraci, hodně pracuju, dost cestuju a padesát mi fakt bylo...

Seznam rubrik