Že by opět konspiroval Kubice?

Kauza předraženého nákupu letadel Casa má několik velmi zajímavých a z minulosti podobných souvislostí. Že vládním politikům není po srsti je nabíledni.  

Shrňme si několik faktů pěkně popořádku. A musíme začít v roce 2006. Kdo tehdy znal jakéhosi plukovníka Kubiceho? Z veřejnosti téměř nikdo! Na titulní stránky novin a do hlavních televizních zpráv se dostal až poté, co přinesl Ivanu Langerovi tajný spis, a ten ho nechal na stole, samozřejmě náhodou a nechtěně, otevřený právě na stránce, kde se psalo o tehdejším lídrovi sociální demokracie Paroubkovi.  Psalo se v něm, že se měl dopouštět sexu s nezletilou dívkou.

A byly toho plné noviny a televizní zprávy. Jako na potvoru se tato Kubiceho zpráva objevila na světle světa jen několik dnů před volbami. A jak jinak, setsakramentsky je ovlivnila. Sám jsem se bavil, bylo to asi dva dny před prvním dnem voleb, s několika lidmi, kteří chtěli tehdy volit socany, ale kvůli této aféře s pohlavním zneužíváním Paroubka, na které jsou lidé velmi citliví, mi říkali, že ho volit nebudou. A také nevolili. Zpráva, tajná zpráva, kterou nechal Langer nezodpovědně k nahlédnutí novinářům, tehdy za prvé opravdu ovlivnila  volby a za druhé, nikdo za její zveřejnění, tedy především Langer, nenesl žádnou odpovědnost. Jak se později ukázalo, zpráva o  Paroubkovu sexuálním zneužívání nezletilé, byla vycucaná z prstu. Ale posloužila a jak.

Kubice byl poté odstraněn. A šel čas. Opět se nad českými, tak zvaně pravicovými stranami, stahovala černá mračna nízkých preferencí, opět, jaká to náhoda, je před volbami, byť tentokrát jenom krajskými a čirou náhodou byl člověk, jménem Kubice, dosazen do funkce. A aby měl ještě více příležitostí, aby mohl opět pravici posloužit, rovnou do funkce ministra vnitra.

A náhle, jakoby na zavolanou, se objevila kauza Rath. Bral úplatky. A byl zatčen způsobem nemajícím v politickém světě, a to nejen u nás, obdoby. A preference levice šly, jak jinak, dolů. A kdo byl ministrem vnitra? No přece Kubice!

Máme v současné době policejního prezidenta, který se snad jako jediný v historii České republiky zastal svých podřízených, snad s výjimkou Humla, coby někdejšího krajského velitele dopravky. To když na ně, v objevivší se kauze Casa, Kalousek vyvíjel nátlak různými telefonáty. A ejhle, Kubice, coby ministr vnitra si stěžuje, že policejní prezident ho předem o telefonátech páně Kalouska neinformoval. Jakoby on sám před lety, když vymýšlel svou zprávu, o ní nejprve tehdejšího ministra vnitra Bublana informoval. Ani náhodou!

A prý vypukla válka policajtů, Kubice versus Lessy. Ještěže se sám prezident Klaus za Lesyho postavil.

Ale vraťme se k tématu a ke kauze Casa. Významným svědkem policejních vyšetřovatelů je bývalý letec Karel Daňhel, který by měl svědčit v neprospěch vládnoucí elity. A najednou mu je nejprve odebrána bezpečnostní prověrka, najednou je armádě na obtíž, takže bude nucen z armády odejít. Není to však všechno, copak se na pilota objeví? No přece obvinění z trestného činu pohlavního zneužívání. A je okamžitě zatčen. Naštěstí jen na jeden den.

Pak se ukázalo, že svědkyně, moc by mne zajímalo, kde ji sebrali a kdo to je, si vše vymyslela a podle právničky Daňhela na ní policie vyvíjela nátlak, aby proti nepohodlnému svědkovi oznámila trestný čin. Karel Daňhel je propuštěn z vazby, ale mluvčí policie prohlásí, že je i nadále vyšetřován v tomto případu na svobodě. Není to podivné?

A zase je u toho Kubice. A naprosto stejné, vylhané a účelové obvinění. Sakra, řekl jsem si, to si ten Kubice neumí vymyslet něco jiného než pohlavní styk s nezletilou? Asi ne, jednou to zapůsobilo, proč by to nemělo zapůsobit i podruhé.

Každopádně je pilot, lze říci, že korunní svědek policie, velmi, ale velmi nedůvěryhodný. Kolik lidí si jen řekne, že není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. Říká si to zřejmě i policie, když ani po vyjití pravdy, že si dívka vše vymyslela, a jsem přesvědčen, že pod velmi silným nátlakem policie, tento případ neodložila, ale vyšetřuje ho i nadále.

A máme tu schizofrenní situaci. Na jedné straně jsou policisté, kteří jdou proti mocným tohoto státu, ale i policisté, kteří se snaží svědka těch prvních, dehonestovat. Jak je to možné? Velice jednoduše. Za doby působení Ivana Langera na vnitru došlo k výměně snad všech vedoucích policejních útvarů. Obsadil je svými loajálními lidmi. A ti ve svých funkcích většinou sedí i nadále.

Podle slov Karla Schwarcenberga by TOP 09 z vlády odešla, kdyby byl Miroslav Kalousek odvolán z funkce. Nečas by bez topky vládnout nemohl, přišly by předčasné volby a současná vládní koalice by šla od válu. A tak se musí dělat vše pro to, aby kauza Casa pomalu, potichu, vyšuměla. Stejně jako kauza Drobil, ProMoPro, tanky, padáky, Pandury a mnoho dalších, ve kterých jsou současní mocipáni namočeni.

Je proto povoleno vše, tedy i obvinění jednoho pilota, který se nebál a rozhodl se mluvit i před soudem. Zatím jenom odchází nuceně z armády, co s ním bude dále, uvidíme. A Kubice? Troufám si tvrdit, že bude dělat vše, co bude v jeho silách, aby se nepohodlného Lessyho zbavil. Ano, boj o policejního prezidenta je bojem o zbytek demokracie u nás.  

Autor: Vladimír Kapal | sobota 21.7.2012 12:23 | karma článku: 35,50 | přečteno: 1843x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11

Vladimír Kapal

Jan Hus

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98