Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V kauze Bárta šlo o drobné, kdy už konečně padne síť na velké ryby?

Soudní proces s faktickým vůdcem veverek Bártou a na první pohled se „sympaťákem“ Škárkou byl pro lidi jakousi první vlašťovkou. Jak je však známo, první vlašťovka jaro nedělá.

V celé kauze s veverkami se ukázalo, že se jednalo opravdu jen o drobné. Navíc z vlastní kapsy, a přesto se jí zabývala média, a tím i veřejnost, téměř měsíc. A po odvolání oběma stranami bude mediální kauza s určitostí pokračovat. 

Je to dobře. Poslanci a jsou před soudem v době trvání mandátu, věc nevídaná!

Jenomže v záři mediálních reflektorů zcela vymizely další kauzy a s daleko vyššími částkami navíc ze státní kasy.

Každý starosta je odpovědný za své podřízené a jestli se dopustí podvodu či nepokryté korupce, je i starosta, jehož podpis na té či oné smlouvě nefiguroval, trestně stíhaný. To však zřejmě neplatí o ministru obrany Vondrovi. V kauze ProMoPro stát zcela evidentně přišel o stamiliony, ale vlivný člen ODS obviněn není. Pro opravdu právní stát něco naprosto nepochopitelného.

A další kauza – „Drobil“. Zde se jednalo o rovnou miliardu, přičemž při schválení předražení zakázky na rekonstrukci pražské ČOV o celé tři miliardy, by rovnou celá půlmiliarda putovala do kasy právě ODS. A kam zbytek, druhá polovina miliardy? A co se děje? Nic, ticho po pěšině. Jenom o člověku, čestném člověku, který případ oznámil, prohlásil prezident Klaus, že by ho jako spolupracovníka nechtěl.

Zajímalo by mě, zdali se z uvažovaného předražení o tři miliardy, nenašla i nějaká ta korunka pro našeho prezidenta. 

A pojďme dál, třeba k exministrovi dopravy Řebíčkovi. Právě za jeho působení se do čela ŘSD dostali kmotři, právě za jeho ministrování se kilometr nově postavené dálnice stal nejdražším v Evropě a snad na celém světě. A řeší se něco? Nic! Že by proto, že se jedná o dalšího příslušníka ODS? 

Máme tu ale i další šílenost. Tendry státní firmy Lesy České republiky. Tam se doslova všem před očima ztrácely miliardy jako na běžícím pásu. A co se děje? Samozřejmě opět nic. 

Nebo například poslední den ve funkci ministryně obrany Fischerovy vlády, zpěvačky Parkanové.  Právě v tento poslední den podepsala kontrakt za více nežli tři miliardy na nákup naprosto zbytečných a téměř dodnes nefunkčních letadel Casa. A stalo se této politické turistce s velmi vydatným pohybem něco? Nic, letadla Casa se ani nedostala do hledáčku novinářů. 

O panu ministru antisociálních věcí a nezaměstnanosti Drábkovi nemá cenu se ani zmiňovat. Tento nohsled Kalouska, a na jeho popud, doslova likviduje důchodce, zdravotně postižené, ale i mladé rodiny, které si nemohou dovolit mít děti. V každé diskuzi, kterých se často a rád zúčastňuje, lže v každém slově a lže tak, že svým lžím snad dokonce i věří. Řeší snad soudy jeho nekompetentní převody působností na zcela jiné úřady, než které kvůli této problematice vlastně vznikly a platíme si je? Ani náhodou! 

A nakonec se podívejme na nejlepšího ministra financí Zeměkoule a přilehlého okolí, na Kalouska. Tento člověk, snad největší zločinec v historii od vzniku samostatné republiky, má za sebou tolik kauz, že by v každé jiné, právní zemi, už dávno seděl v teplácích. Kdo si dnes už vzpomene na kauzu nočního vidění tanků, která nás stála, pro odstoupení od smlouvy, vyjednané právě tímto zločincem s italskou firmou tři a půl miliardy? Tenkrát objednal toto zařízení pro všechny tanky, pokud se pamatuji dobře, tak jich bylo 274, ale mohu se za ta léta mýlit, i když věděl, že v rámci NATO jich budeme mít jenom dvě desítky. A ani do nich se tehdy tato technologie nenamontovala. Ale platili jsme ji my všichni. 

Padáky! Dva mrtví mladí parašutisté, stovky nepoužitelných padáků hnije ve skladu, smlouva páně Kalouska se spřátelenou firmou, která je ani šít neuměla. A co se stalo? Opět nic!

Jenom pár desítek milionů v pekle. 

Kapsch. I za tímto nehorázným, zbytečným a příšerně předraženým miliardovým projektem stojí tento zločinec. Dodnes firmě platíme. A přitom už tehdy existoval evropský systém Galileo, který mohl nesmyslné a předražené brány nahradit satelitem a nejen to, teď při uvažování zpoplatnění i silnic nižších tříd pro kamiony, by Galileo mohl zcela bezpečně, rychle a relativně levně fungovat. Zatímco Kapsch by opět musel stavět tisíce nesmyslných bran. Nota bene, už v době projednávání tohoto miliardového podvodu na daňového poplatníka, byl systém dálničních bran zastaralý a tam, kde předtím brány byly, se začaly postupně odstraňovat. A ještě malá drobnost, mnoho těchto bran nemá k sobě přivedenou elektřinu a využívá naftových agregátů. Zajímalo by mě, kolik tisíc litrů stále dražší nafty daňoví poplatníci zaplatí. Nikde o tom nebyla ani zmínka! Problém neexistuje, alespoň podle novinářů,´nebo spíše vydavatelů, neboť právě ti své listy a servery tvrdě cenzurují. 

Nedávno probleskal zpráva, že se ministr Kalousek rozvedl a odkloňuje majetek. Kolik asi a kam? Podnikatel Jančura, vlastnící autobusovou a železniční dopravu o Kalouskovi tvrdí, že je nejbohatším Čechem. Asi ví víc nežli veřejnost, ale nemám důvodu mu nevěřit, vždyť Kalousek stojí již od svého působení na místě ekonomického náměstka ministra obrany počátkem devadesátých let za mnoha nevýhodnými a prodělečnými smlouvami pro republiku. A že by mu z nich něco nekáplo? To se českému člověku nechce věřit. 

Evropská unie nám doporučila, abychom jako stát tvrdě šetřili. A co umí ministr financí Kalousek? Nic jiného nežli to, co by dovedla i cvičená opice, zvýší snad všechny daně, oškube platy a je mu jedno, jak budou lidé moci žít. Jemu to přece nevadí, má za dvaadvacet let jistě dost. A státní peníze se vesele kutálí, odměňují se kamarádi, milenky, pardon, šéfky kabinetu a klikyleštící loajální úředníci, vyhazují se státní peníze například do sdružení velrybářských zemí, jezdí se po světě a hlavně, platí se, a sakra draho, naprosto zbytečný senát, fungující jako velmi výnosná trafika.  

A valná většina lidí, kteří uvěřili slibům o levném plynu, v zimě doma doslova mrzne. A příští rok kdo ví, jestli jim stále se snižující platy a zvyšující se DPH vystačí na pouhé uživení. Vždyť my již dnes máme nejvyšší DPH na potraviny v Evropě, ale i to je Kalouskovi málo a napřesrok se opět zvýší. 

 On si snad opravdu myslí, že si žijeme jak prasata v žitě.

Vy ano, pane Kalousku, my, obyčejní lidé už dávno ne!

Doufám, že se dožiji toho, až se tento kmotr kmotrů bude zodpovídat u opravdu nezávislého, spravedlivého a nepodjatého soudu.

Autor: Vladimír Kapal | pondělí 16.4.2012 16:52 | karma článku: 35,00 | přečteno: 3332x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21282x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5561x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Startuje online stavební řízení. Úřady jsou však zahlcené žádostmi „postaru“

29. června 2024

Premium Místo cesty na úřad se složkou papírů postačí k podání žádosti o stavební povolení už jen chytrý...

Jak jsem se učila čínsky. Něco umíte teprve po roce tvrdého jazykového drilu

29. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Číně Týden co týden začínám se studiem němčiny. Zatím si dokážu díky mobilní aplikaci tak akorát...

Ve vodní nádrži Slapy utonul muž, na místě zasahoval potápěč

28. června 2024  22:17

Ve vodní nádrži Slapy u Cholína na Příbramsku v pátek utonul při plavání muž. Pátral po něm člun...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Náhrada? Gayové či dyslektik

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4709x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky