Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prozvonili jsme se do beznaděje a nové totality

Před třiadvaceti lety se naplnila náměstí snad všech měst v republice statisíci lidmi. Přeplněné Václavské náměstí poslouchalo slova Václava Havla o tom, že jsme se konečně odhodlali zbavit se okovů vlády jedné strany a všemocné STB. A mohutně jsme skandovali, byli nadšením bez sebe a věřili jsme, že nás konečně bude čekat lepší život.

Vyslechli jsme, v Havlově novoročním projevu poté, co složil prezidentskou přísahu socialistickému státu, že nás komunisté budou strašit nezaměstnaností, bezdomovectvím, velikým zdražením a ztrátou lidské důstojnosti. Nabádal nás, abychom jim nevěřili, že nás konečně čeká slušný život. A my mu věřili.

A co strašně rychle přišlo? Aniž by se nás, občanů této země, a mám na mysli i Slováky, kdokoliv ptal, aniž by se vypsalo referendum, naši zemi rozdělili. Místo naplnění slov Havla, že je nyní zbytečná jak Varšavská smlouva a tím pádem i NATO, byli jsme do tohoto válečnického spolku  vrženi, opět bez možnosti se k tomu vyjádřit. A stojí  nás to moc.

Začali jsme, mnozí z nás, občanů této krásné země, přicházet o práci, a ti, komuž zůstala, začali být vykořisťováni. Přestaly se platit přesčasy, zato jsme byli nuceni pracovat od nevidím do nevidím. Přišla nejdříve malá, pak i velká privatizace a my, lidé této země, kteří jsme se podíleli na jejím budování, byli sprostě okradeni. Více jak dva biliony korun se tehdy rozkradlo, tvrdí někteří ekonomové. A my? Začali jsme tyto obrovské tunely platit. Museli jsme.

Vznikl naprosto zbytečný a šíleně drahý senát a ačkoliv ho lidé od samotného počátku odmítali, bylo to a je to stále vidět, na minimální účasti voličů, poslanci si  sami sobě přiřkli veliké platy, navíc zvedané různými výbory podvýbory a podpodvýbory či komisemi a podkomisemi. A my platili a platíme jako mourovatí.

V referendu jsme  souhlasili  s naším vstupem do EU, dodnes mám pochybnosti o poctivosti počítání hlasů, vždyť tehdy před ním prohlásil premiér Špidla, že si neumí představit, že bychom vstup v referendu neodsouhlasili, protože nás to už stálo příliš mnoho peněz a že referendum prostě musí dopadnout dobře. A od té doby platíme 120 milionů korun denně do tohoto naprosto neživotaschopného spolku, ze kterého tyje pouze Německo a možná trochu i Francie.

Všechny vlády od roku 89 nás neskutečně zadlužovaly a všechny bez výjimky zvedaly daně, snižovaly náš životní standard a všechny nás okrádaly. Snižovaly se neustále důchody, zato se zvyšoval věk odchodu do něho a jak to tak vypadá, v budoucnu se důchod asi úplně zruší, zato na něj budeme stále více přispívat.

Vrchol arogance moci politiků, ale i způsob vykrádání státu, tím samozřejmě i nás lidí, přišel v roce 2006. To, co na nás Topolánkova vláda přichystala, ohodnotil sám chlap s gulami, když nevěda, že se stále nahrává, prohlásil, že kdyby voliči věděli, co všechno na ně chystá, nikdy by ho nevolili. Výjimečně mluvil pravdu.

Tato vláda je to nejhorší, co mohlo  tuto republiku potkat. Naprosto souhlasím, že to je nejhorší vláda v historii země. Kalousek, byl od samotného počátku u všeho, co se dalo z naší krásné  země ukrást, nejlepší ministr financí vesmíru, z nás nadělal žebráky, kteří počítají každou korunu, co jim ještě zbude s povinných poplatků, zdali si máme koupit jídlo nebo se budeme postit, abychom si mohli koupit třeba knihu.

Tato vláda nám vzala všechno, ale hlavně, vzala lidem naději. Naději, že jednou snad konečně bude líp. Nebude, líp už totiž opravdu bylo. A navíc svými zákony, ale to platí o všech vládách po roce 92, opět nastolila totalitu. Totalitu, o jaké se nám dříve ani nesnilo.

Po staletí se zemědělci a zahrádkáři zbavovali suché trávy a listí či ořezaných větví ze stromů spálením. Dnes je to může stát  velkou pokutu. Co jiného než totalita a šmírování jsou kamery na každém rohu? Zkuste si dát pivo v parku, pokuta vás nemine, následníci PS VB, městská policie vám ji mileráda udělí.

Jenomže to jsou jen prkotiny, zkuste si vzít úvěr v době, kdy máte práci, třeba hypotéku na byt. Ale modlete se, abyste o ni nepřišli, jinak se na vás vrhnou exekutorští supové a hyenističtí právníci a ožebračí  nejen vás, ale i vaše děti a vnuky. Není v Evropě podobný zákon jako tady, v tom našem absurdistánu.

A chraň vás ruka Páně se pro spravedlnost obrátit na soud. Soudci, ohýbající si paragrafy podle svého, vás, spolu s právníky, dočista oholí. Stačí jenom, aby váš rozvedený partner bydlel u vás bez jakéhokoliv placení, a to několik let, než se vám podaří ho z vlastního domu dostat. Obrátíte se na soud a výsledek? Bývalý partner sice povinnou částku musí zaplatit, ale vás to bude stát ještě více, nežli dostanete. Budete potrestáni za to, že jste se domáhali spravedlnosti.

Kdysi zpočátku se hovořilo, mám dojem, že to říkal Klaus, o světýlku na konci tunelu. On sám, spolu se všemi politiky, se přičinil o to, že dnes nám i to světýlko na konci tunelu zhaslo.

Za třiadvacet let se státní dluh z deseti miliard v roce 89 zvýšil na 1,7 bilionu. Prý jsme ty peníze projedli. Další lež, rozkradly je politici, především Kalousek, stejně jako celou naši zem. Nepatří nám už vůbec nic, od bank po fabriky či supermarkety, všechno patří cizincům. Oni se stále více nepakovávají, my chudneme.

Kdyby lidé věděli, tehdy před třiadvaceti lety, co na ně čeká, jaký život si to vlastně vyzvonili, nevím, zdali by vůbec na ta náměstí chodili. Já určitě ne. 

Autor: Vladimír Kapal | pátek 16.11.2012 14:24 | karma článku: 38,59 | přečteno: 2567x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21277x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5560x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky