Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Podnikání a spravedlnost po česku – pokračování

K mým blogům, alespoň některým, se mi čtenáři, ti slušní, kteří jenom neurážejí a nenadávají, vyjadřují e-mailem na adresu, kterou naleznou na mých Brandýských novinách. Nezveřejňuji je, ale v tomto případě učiním výjimku. Domnívám se, že by se s nimi měli seznámit i čtenáři idnes.

Jedná se o záměrnou a účelovou likvidaci velice úspěšné a solventní firmy Aromaterapie Karel Hadek, kterou zlikvidovala jeho bývalá žena spolu s jejím bratrem. Důvod? Naprosto jasný – okamžité zbohatnutí a likvidace bývalého manžela.

Krátce po zveřejnění prvního článku mi přišel e-mail. Mám k dispozici jméno i adresu pisatelky, ale zveřejňovat je nebudu, nepřála si to.

Píše: „Dovoluji si Vám sdělit, jak jsem dopadla v insolvenčním řízení na firmu Aromaterapie Karel Hadek. Od této firmy jsem měla neuhrazenou fakturu v hodnotě 5.000 Kč, se kterou jsem se přihlásila do insolvenčního řízení. Ale měla jsem také dvě neuhrazené faktury firmě v hodnotě 4.903 Kč. Obdržela jsem radu, abych faktury neplatila, dokud nedostanu uhrazenu tu svou, která byla starší.

V létě mi psal insolvenční správce ing Jiří Pospíšil, ať okamžitě faktury uhradím nebo mi bude hrozit exekuce. Napsala jsem mu, že mám také neuhrazenou pohledávku a bylo by rozumné vše řešit dohodou, protože by mi měla firma ještě doplácet. Již se neozval.

Minulý týden jsem ale obdržela dopis od Mgr. Kateřiny Hůlkové zastupující firmu. ( Firma je uvedena včetně sídla a IČO. Pozn. aut.) Je to firma, která odkoupila pohledávky od Aromaterapie Karel Hadek. Navýšila mé faktury o úroky z prodlení a pokud je neuhradím, bude na mne podána žaloba k soudu. Advokátka mi dále sdělila, že má pohledávka bude uspokojena pouze do výše 5 % z původní ceny a ještě až na ní dojde řada. Takže někdy v budoucnu dostanu jen něco přes 400 Kč. Já však musím uhradit fakturu hned a celou, a to včetně nemalých úroků. Tak kde je spravedlnost?“

Následoval pozdrav a podpis i s celou adresou. Je však nutné k dopisu uvést ještě jeden fakt, a to, že se jedná o profesionální kosmetičku. Ona, stejně jako desítky dalších, byla poškozena nedodáváním objednaných a smluvně zajištěných výrobků, protože majitelka zastavila výrobu a vyhodila zaměstnance.

A přišel mi i další e-mail, mimo jiných, které zveřejňovat nebudu, protože nemám ke zveřejnění výslovný souhlas. Všechny se shodovaly, odběratelky nedostávaly výrobky, chtěly platit, ale nebylo kam a nyní mají platit i úroky z prodlení, a to okamžitě po prvním dnu splatnosti faktur.

Takže další e-mail: „I já jsem jednou z těch, které svou podnikatelskou činnost – kosmetický a masážní salón - spojila se skvělými přírodními výrobky Karla Hadka. Nepoužívala jsem nic jiného a klientky byly velice spokojeny.

Pak ale přišlo září roku 2011, firma přestala dodávat a já se rázem ocitla bez nutných preparátů. Klientky vyžadovaly preparáty stejné nebo aspoň obdobné, tedy čistě přírodní a bez chemie, protože mezi nimi bylo i několik alergiček a preparáty s chemií jim škodily. Musela jsem je odmítat, protože nějakou dobu trvalo než jsem obdobné výrobky našla, ale hlavně, než jsem je sama na sobě, jako alergička, vyzkoušela. Jenomže valná většina klientek se již nevrátila, přišla jsem o ně navždy. Daly přednost jiným salónům, jejichž dodavatelé preparátů smlouvy dodržovali a výrobky zasílali.

Finanční ztráta, kterou mi bývalá paní Hadková způsobila, dosáhla výše 83 tisíc korun. O tyto peníze jsem přišla, protože jsem nedostávala dlouhou dobu od firmy nic. Teprve až pan Hadek výrobu opět rozjel, začaly mi objednávky docházet, ale všechny klientky se již nevrátily, jen některé.

Měla jsem firmě uhradit čtyři faktury. Chtěla jsem zaplatit, ale nebylo kam, později jsem se dozvěděla, že účty byly zablokované. A teď mi advokátka zastupující vymahačskou firmu oznámila, že všechny faktury musím okamžitě uhradit nebo mě dá k soudu. A to i s velikým penále z prodlení. Pokud nezaplatím bude částka vymáhána exekučně.

A tak se ptám. Kde je v tomto státě spravedlnost? Kam se podělo právo? A proč na mně chce advokátka i penále? Má sestra se provdala do Německa a provozuje stejnou činnost. Říkala mi, že u nich by se toto stát nemohlo, naopak, firma by musela, pro nesplnění smlouvy, mou ztrátu uhradit. Kde to vlastně žijeme, v džungli?“

Ozval se mi dokonce i majitel firmy Karel Hadek, který likvidací firmy přišel nejen o spoustu peněz, ale také o spoustu nervů. Naštěstí je to činorodý člověk, a tak výrobu svých skvělých preparátů rozjel znovu.

Říkal: „Domnívám se, že způsob jednání majitelky firmy, bývalé manželky, vykazuje všechny znaky trestných činů. Nejenže vyhodila zaměstnance bez výpovědi a vyplacení zákonného odstupného, ale díky jí se i ztratily z německého konta značné firemní prostředky ze zahraničního obchodu. Bohužel se v Česku nenajde jediný právník, který by do tohoto sporu šel. Je mi zle z tohoto státu, je mi zle ze všeho, co je tady možné a beztrestné. Řeknu vám, kdybych byl mladší, utekl bych ke klokanům, ti snad žijí spravedlivěji než se žije tady  v tom právním bordelu.“

Co dodat? Snad jen to, že podle posledních informací z veřejných a otevřených zdrojů jsme v tabulce korupce a vymahatelnosti práva až za Rwandou. Skvělé postavení, že? Ale  to není vina jen naší neschopné a prohnilé justice a policie a naprosto bezcharakterních a hamižných zákonodárců, ale i vina slavné EU. Jestliže dokáže vnutit členským státům EU zákony platící všude, například o velikosti kiwi či zahnutí banánů a okurek, proč nepřijme jednotné obchodní a justiční zákony tak, aby stejné právo a samozřejmě i spravedlnost, platily všude stejně? Na to nemá dost úředníků, dost odborníků? Anebo se jí do toho prostě nechce?

Karel Hadek mi na kameře ukazoval plakát se srpem a kladivem a pařátem svírajícím se nad Evropou. Plakát doplňoval text: Uchvátí-li tě, zahyneš! Na svůj časopis chce dát podobný plakát, ale se znakem EU. A upozorňuji, že Karel Hadek musel kvůli politickým názorům v roce 1969 z republiky emigrovat a nyní má německé občanství, takže z nějaké lásky ke komunismu u něho naprosto nepřipadá v úvahu.

Autor: Vladimír Kapal | čtvrtek 6.12.2012 13:40 | karma článku: 18,98 | přečteno: 1112x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21277x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5560x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky