Pietní vzpomínka na oběť Mašínů. Přijede Nečas a John?

Na pohřeb společníka bratří Mašínů Milana Paumera, za nimiž zůstalo šest mrtvých, přijel i premiér Nečas a tehdejší ministr vnitra John. A národ se rozdělil.

Větší část lidí tento počin našich vrcholných představitelů odsoudila, vražda v míru je totiž stále vraždou a jen někteří, převážně mladí lidé, zmasírovaní současnými médii, s jejich konáním souhlasili. Ale také někteří starší, například Marta Kubišová. Té jsem si neskutečně vážil, jejím vyjádřením a podporou vraždění nevinných lidí, jsem k ní svou úctu nadobro ztratil.

 V září, přesněji 28, na den vraždy svatého Václava, se bude konat v Čelákovicích před domem, kde tehdy sídlila služebna SNB a kde Mašíni, za hlídání Paumera před služebnou, brutálně podřízli stále ještě omámeného strážmistra Honzátka, vzpomínka na nevinnou oběť jejich řádění. Potřebovali totiž jenom zbraně.

Vzpomínkového aktu se zúčastní děti a příbuzní zavražděného strážmistra. Rád bych tímto způsobem pozval na tento den před dům, kde zemřel spoutaný do kozelce a podříznutý mladý člověk, jak premiéra Nečase, Radka Johna, tak  všechny představitele státu, kteří se zúčastnili pohřbu spolupachatele vražd Paumera. Rád bych viděl, co by asi říkali tváří v tvář pozůstalým a dětem brutálně zavražděného strážmistra, který měl tu smůlu, že vzal za kamaráda službu.

Jak by asi dětem, které v ranném věku přišly o otce, vysvětlovali, že Mašíni a Paumer pouze bojovali proti režimu.

Nevěřím však, že by někdo z oněch papalášů, kteří neustále bojují za ocenění vrahů, a to velice brutálních vrahů, měli tu odvahu a mezi účastníky vzpomínkové akce přijeli. Ono se to totiž velice snadno diskutuje z bezpečí kanceláří, ale z očí do očí to už je horší.

Když měl Milan Paumer před lety přednášku v jámě lvové, přímo v Čelákovicích, ocenil jsem jeho odvahu. Protože to, co se tam dělo, velkou odvahu vyžadovalo. Ale zároveň jsem mu do očí řekl, že jak jeho, tak i Mašíny považuji, a stále budu, za sprosté vrahy a nikoliv za bojovníky proti komunistickému režimu. Existují na to svědci, seděl jsem s Paumerem po přednášce více než hodinu spolu s dalšími lidmi, protože jsem o jeho vystoupení a průběhu přednášky, stejně jako o následné diskuzi s občany, psal podrobný článek v Polabském TOKu a potřeboval jsem i jeho vyjádření.

Milan Paumer tu odvahu postavit se před rodinné příslušníky zavražděného strážmistra měl. Naši přední představitelé ji však určitě mít nebudou, jsou to totiž, na rozdíl od Paumera, zbabělci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kapal | pátek 22.7.2011 11:06 | karma článku: 32,35 | přečteno: 2290x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11

Vladimír Kapal

Jan Hus

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98