Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dehet

7. 8. 2011 12:25
Je až děsivé

Je až děsivé kolik lidí odsuzuje něco co znají jen z jedné strany, kdy poměr zničených osudů lidí je výrazně v neprospěch KSČ a přesto obhajují davově zvýrazněné informace pouze jedné strany.

0 0
možnosti
V

varsolim

23. 7. 2011 16:23
Zvracena logika

Logika dosahujici urovne zvlastni skoly,tech kteri hodnoti tatu Masinu jako hrdinu a je jako vrahy,je zvracena.Kdyby jejich otec,podle teto logiky, dokazal gestapaky postrilet a prezil,byl by take vrah.Komunista Drda v krasnem pribehu: Vyssi princip, rika - vrazda na tyranu,neni zlocinem.Komunisti byli tyrani.

0 0
možnosti
PB

Barkynson

23. 7. 2011 15:29
To je fakt úžasný,

jak někteří uvědomělí jedinci vystupují na této diskuzi na obranu zločinců a vrahů.Několikrát se zde normálně smýšlející lidé shodli na tom, že komunisté, kteří se podíleli na těch šílenostech, mučení a vraždách byli také jen obyčejní sprostí vrazi, tak proč krucinál zviditelňovat jiné obyčejné a navíc loupežné vrahy??Kristepane, každej policajt v té době nebyl komunistickým zločincem, stejně tak hasič nebo převozník peněz, čím se tedy provinili na rozdíl od lékařů, pekařů nebo prodavačů pracujících ve stejné době??Proč budeme pořád předstírat, jak rozumíme praktikám polistopadových vlád a jejich často nesmyslných kroků a chuti se zviditelnit?Proč krucinál nebyli zatýkání a souzení komunisté a komunističtí zločinci po listopadu 89??Co to krucinál pořád jedete na nás obyčejné lidi??To si fakt myslíte, že jsme takoví pitomečci a nevíme k čemu mají sloužit tyto zástěrky včetně Mašínů??Sám Mašín se u Krause vyjádřil ve smyslu, že sem nikdy nepřijede z důvodů neustálé moci komunistů a

0 0
možnosti
PB

Barkynson

23. 7. 2011 15:35
Re: To je fakt úžasný,

jejich vlivu na současný chod země.Sám Mašín řekl doslova, že u moci jsou stále komunisté, a listopadová revoluce nebyla sametová, ale komedie na obyčejné lidi.Jak se asi dnes cítí třetí odboj, když vidí proč vlastně bojovali a trpěli v kriminálech, dnes ti, proti nimž stáli z tepla svých rezidencí nadále řídí tuto zemi a rádoby pravičáci se tváří jakoby tomu tak nebylo, a jakmile vyslovíte tyto pochybnosti, neštítí se Vás osočit přízviskem komunisty a stbáka...Dnes teprve funguje hyenismus komunismu, ale né ti řadoví lidé, kteří vstupovali a podepisovali jen ze strachu o sebe a své rodiny, ale tiše nám vládne komunistická vláda z pozadí a na základě předlistopadových domluv.Proč tedy vyzdvihovat vrahy a nesledovat současné politické dění?Mašínové jsou potrestáni svým životem a vraždy jsou promlčeny, neoživujme tedy tyto činy už třeba jen kvůli pozůstalým a chovejme se k sobě prosím slušně, jedině tak máme naději, že se naše životy skutečně doberou svobody..

0 0
možnosti
H

hanick

22. 7. 2011 21:32
Buď tak laskav, příteli v modrém

a zabal to. Nebo ti to zůstane až do smrti a vnoučata se za tebe budou stydět.

0 0
možnosti
PU

Pulp Fiction

22. 7. 2011 22:31
Re: Buď tak laskav, příteli v modrém

Za vás se stydím už teď. A to vás ani, zaplaťpánbůh, neznám...

0 0
možnosti
H

hanick

22. 7. 2011 21:01
Jen sprostí vrazi

o žádné bojovníky za svobodu se nejednalo a kdo tohle tvrdí je obyčejné hovado. Očekával bych příjezd Nečase, Johna a le i Topolánka na pietní akt. Paumera jsem poslouchal v TV pořadu a zdálo se mi, že má problém se svědomím, ikdyž to popíral. Mašínové patří přinejmenším zavřít a téměř mě šokovalo, když se chystala pro ně vyznamenání. Je to hnus.

4 0
možnosti
ZK

SID09

23. 7. 2011 15:37
Re: Jen sprostí vrazi

Za bojovníka za svobodu se po r. 1989 vydávali zejména gauneři, zlodějové a blázni.!!!! Kdo si tento fakt nedokáže připustit, žije v omylu a člověk žijící v omylu nemůže nic kloudnýho pro tuto zem udělat. !!;-)

0 0
možnosti
L

lrkfa1

22. 7. 2011 18:53
Od Nečase syna politruka tankové divize bych čekal větší odvahu !

3 0
možnosti
B

bajo.ano

22. 7. 2011 18:11
tihle ti "politici",

mají většinou hroší kůži, lež mnohdy vydávají za pravdu a pravdy se bojí !!

0 0
možnosti
P

por.Dub

22. 7. 2011 16:43
Pane

tak jinak. A co TI kteří byli  zabiti- zavražděni - v  červených lágrech. A co ti kteří  si odnesli  jizvu  na duši  či těle.. Sedláky

nutili i silou právě takoví  příslušníci ZNB.  Byli to jen kovaní soudruzi  bez slitování. Co  vy na to ?????

2 0
možnosti
H

hanick

22. 7. 2011 21:06
Re: Pane

On na to nic - ale já na to tohle: Přeji Vám, abyste se nemusel setkat s takovým "bojovníkem za svobodu", jakým byli Mašínové. Hovada bez slitování. A pak by mě zajímalo - kde jste viděl popisovaný červený lágr? Ve filmu?

3 0
možnosti
JP

JaromírP.

22. 7. 2011 15:00
Souhlas a karma

Osobně si myslím, že určitý rozdíl mezi bratry Mašíny a Milanem Paumerem byl. Zatímco bratři Mašínové jsou jen sprostými loupežnými vrahy bez svědomí, kteří zabíjeli nevinné lidi a proti režimu nebo komunistickým pohlavárům nepodnikli vůbec nic, tak Milan Paumer se při rozhovorech často hájil slovy: "Já jsem přece nikoho nezabil."

Z těchto slov je vidět, že přece jen nějaké svědomí měl.

1 0
možnosti
P

por.Dub

22. 7. 2011 13:53
Pane

v tom případě a dle Vaší logiky je vraždou i  úspěšný útok na R.H. za Protektorátu.

1 0
možnosti
P

pesimistafurt

22. 7. 2011 13:58
Re: Pane

to už tady několikrát omlel jakýsí modrý svazák; tehdy ovšem Britanie a USA (tím i ČSR) vyhlásili Německu válku (horkou); takže pánové Gabšík s Kubišem byli vojáky na bitevním poli; chápete ten jemný rozdíl?

0 0
možnosti