Ministr Schwarzenberg se konečně odkopal

Celá řada médií, servilně nelezoucích současné koalici a vládě do zadku, upozorňuje již dlouhou dobu, že český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg českému státu a národu jenom škodí. Nejenom tím, že usíná na zasedání sněmovny a vlády, nejenom tím, že usíná i na mezinárodních jednáních, ale především tím, že neustále činí kroky, které nás dílem stojí zbytečné peníze a dílem nás, tedy český stát, o ně připravuje.  

Člověk, který se chtěl stát prezidentem, za neuvěřitelné podpory médií včetně údajně nezaujaté České televize, se snaží seč může, aby se za pakatel prodal zámek Štiřín. Tento renesanční skvost patří ministerstvu zahraničí a byl velmi nákladným způsobem, za peníze daňových poplatníků, uveden do současné nádhery. A Schwarzenberg ho chce prodat jen za neuvěřitelných 680 milionů, i když má, dle odborníků, cenu až jednu a půl miliardy. 

Jako důvod uváděl, že se musí šetřit a Štiřín stojí moc peněz. S jeho názorem však nesouhlasil správce zámku Václav Hrubý, který dokladoval, že zámek ministerstvo nejen nestojí nic, ale dokáže si na sebe vydělat a ještě něco zbude. 

To se koktajícímu a nesrozumitelnému ministru zahraničí samozřejmě nelíbilo. Bůhví, komu chtěl nádherný zámek prodat, a tak jednoduše Václava Hrubého odvolal z funkce a dosadil na jeho místo nějakého svého nohsleda. Je nasnadě, že za vedení tohoto řiťolezce se zámek ocitne v červených číslech a Schwarzenberg bude křičet jak na svých křivoklátských lesích, že měl pravdu a zámek se musí prodat skoro zadarmo. 

Odvoláním schopného manažera a správce Štiřína Václava Hrubého z funkce, i když je zámek nejen soběstačný, ale dokonce i výdělečný, se Schwarzenberg dokonale odkopal. Zcela jasně ukázal, o co mu jde. Opět chce český stát připravit téměř o miliardu, stejně jako v případě východních zemí, kde zrušil velvyslanectví a po námi uvolněném obchodu okamžitě skočili Němci. 

Politický turista Schwarzenberg podobným způsobem škodí republice po celou řadu let, kdy je na svém místě, ať už to bylo za zelené nebo nyní za TOP09. Avláda, kde má většinu skomírající ODS, mu na jeho zločiny skáče. Proč jinak by Němci tak pospíchali, aby ještě za trvání vlády Nečase koupili od státu, jak jinak než opět za pakatel, Lobkovický palác? 

Řeči o tom, že v něm sídlí německé velvyslanectví jsou jenom žvásty starého zbrojnoše. Klidně nám mohli platit za palác nájem, stačilo Německu jenom oznámit, že stát Lobkovický palác prodávat nehodlá a bylo vymalováno.  

A nesmíme nikdy, ale opravdu nikdy zapomenout na postoj Schwarzenberga k sudetským Němcům. Vždyť prohlásil veřejně, že by je měl rád zpátky v republice a dal by jim všechny majetky. 

Být podobný ministr zahraničí v jiném státě, nevydržel by na svém postu ani den, ti by ho hnali, panečku. Jenomže my, tedy aspoň mnoho z nás, jak bylo vidět v druhém kole prezidentských voleb, jsme natolik okouzleni šlechtickou modrou krví, že nevidíme, jak nám tento člověk škodí.  Peníze, o které nás, tento bildenberďák připravil, by stačily na důchody na řadu let. 

Mějme to na paměti a najděme opět svou soudnost, až přijde čas a Kalouskův poskok bude zase při volbách oblbovat národ a nedopusťme, aby nás tento pan kníže dál okrádal. Jsou to přece naše peníze, tak si je chraňme. 

Autor: Vladimír Kapal | pátek 10.5.2013 12:18 | karma článku: 41,36 | přečteno: 3263x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11

Vladimír Kapal

Jan Hus

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98