Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Medigroup a.s. na mě chce podat žalobu

Osud brandýské nemocnice mě zajímá už léta. Od skončení okresu Praha – východ, kdy přešla pod kraj, se o ni zajímám o to intenzivněji a svá zjištění, jak je mým dlouholetým zvykem, uveřejňuji.

A téměř od toho okamžiku nastalo její zadlužování, jinými slovy – tunelování. Již za působení ředitele Jana Vaněčka, předtím byl tajemníkem Městského úřadu v Brandýse a před kauzou Benefit a čistička, z úřadu urychleně odešel a jeho, tehdy velmi mocná strana Unie svobody, mu pomohla právě na ředitelské místo v nemocnici, byť byl původním povoláním geodet. Tehdy vznikl dluh patnácti milionů korun. Poté, za dva roky, byl opět zvolen do zastupitelstva a stal se místostarostou. Za ředitelky Jankové dluh vystoupal přes dvacítku milionů, třeba i za to, že si nechala opravit nákladní výtah za cenu o mnoho převyšující cenu výtahu nového.

Bendlova, ale i Tluchořova, privatizace se mi vůbec nelíbila a ve svých poznámkách v novinách jsem své obavy o budoucnost brandýské nemocnice uváděl. I proto jsem byl účastníkem slavnostního převzetí nemocnice firmou PP Hospitals, vyslechl si projevy jak jednatele firmy Tvarůžka, tak i ředitele Nesnídala, ale i poslance Tluchoře. Z projevů mohl nabýt nezasvěcený člověk dojmu, že brandýská nemocnice zakrátko bude významnějším zařízením nežli Homolka.

Už tehdy jsem nevěřil ani slovo.

A právě proto jsem zveřejnil, coby veřejný slib, vymahatelný i soudně, rozhovor s ředitelem nemocnice Nesnídalem. A zase sliby, řeči, malování budoucnosti na růžovo. Nestalo se ale nic. Místo toho tehdejší odpovědný člověk, tchán Petra Tluchoře Rubáš, v tichosti podepsal dodatek privatizační smlouvy, kterým povoloval prodej majetku nemocnice, ač to privatizační smlouva pět let nepovolovala.

Pak už přišla firma Medigroup a.s. podnikatele Martina Vojtíška a jeho mluvčího Tomáše Cikrta. A majetek se začal ztrácet přímo kosmickou rychlostí. Několikrát jsem žádal Martina Vojtíška o setkání, abych mohl autenticky popsat jeho působení v nemocnici, ale nikdy jsem se k němu nedostal, vždy jsem byl odkázán na mluvčího Cikrta. A jak známo, mluvčí jsou od toho, aby mnoha slovy neřekli nic. A přesně to se stávalo.

Po vstupu do nemocnice Petra Švikovského se situace rázem změnila. Přijal mě, stejně jako ředitel Miroslav Kadlec, kdykoliv se něco dělo a já o schůzku požádal. Dokonce mi byly k dispozici i doklady, poprvé za celou dobu po listopadu 89, a já je zveřejňoval.

Již za působení Vojtíška se na mě několikrát obrátili sami lékaři, dosvědčovali mi, že jim nejsou vypláceny mzdy, byly jim snižovány, takže byli nuceni odcházet. I o tom jsem psal.

Naposledy jsem zveřejnil na webových stránkách novin článek o tom, že zastupitelé morálně podpořili stávající majitele nemocnice v jejich boji za záchranu špitálu. A to jsem neměl dělat. Po několika dnech se do redakce ozval Tomáš Cikrt s tím, že na noviny bude jeho firma, tedy Medigroup a.s., tedy Martin Vojtíšek, podávat žalobu. Ještě týž den zavolal Tomáš Cikrt mě. Řekl jsem mu, aby nepodával žalobu na noviny, ale přímo na mě, jako na autora článku, že bych se na soudní jednání docela těšil. Muselo by tam totiž vyplynout, že informace, které jsem obdržel od současného vedení nemocnice a následně zveřejnil, jsou naprosto pravdivé.

Nakonec pravděpodobně od podání žaloby odstoupil s tím, že mi poskytne dokumenty potvrzující jeho stanovisko, které vydal tiskem a roznesl do schránek v Brandýse, abych je mohl zveřejnit. A opravdu mi poslal mail, jenomže bez jediného dokladu, pouze to, co psal v tiskovině. Nicméně ještě něco přidal, svá stanoviska. V rozhovoru jsem ho ubezpečil, že na jeho materiálech, a to je také mým zvykem, nezměním ani slovo, ale v rámci objektivity, zveřejním i stanovisko druhé strany. Materiál by měl vyjít příští týden v novinách.

Zdali vyjde a zdali na mě bude podána žaloba uvidím, ale opakuji, že bych se na soudní jednání velice těšil, možná by vypluly na povrch i věci, o kterých zatím nemám ani tušení.

Takže si počkám.     

Autor: Vladimír Kapal | sobota 5.11.2011 11:48 | karma článku: 17,72 | přečteno: 1250x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21282x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5561x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Přijíždí nový slovenský prezident Pellegrini a začíná usmiřování špiček

26. června 2024  6:45

Nový slovenský prezident Petr Pellegrini přijíždí do Prahy na první zahraniční návštěvu v nové...

Ministři obrany USA a Ruska si zvedli telefon, poprvé od loňského března

25. června 2024  21:47,  aktualizováno  26.6 6:38

Americký ministr obrany Lloyd Austin po telefonu hovořil se svým ruským protějškem Andrejem...

Česko má nejvíce malých varen pervitinu v Evropě, říká zpráva centrály

26. června 2024  6:35

Česko vede v počtu malých laboratoří na výrobu metamfetaminu v Evropě. Tento způsob produkce je...

Assange je volný. U amerického soudu přiznal vinu a míří do Austrálie

26. června 2024  2:15,  aktualizováno  6:08

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange ve středu před americkým soudem na souostroví Severní Mariany...

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4709x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky