Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdy EU zavede právo první noci?

Za nevolnictví bylo zvykem, že pokud si chtěl vzít nevolník za ženu dívku – nevolnici, musela strávit první noc s vrchností. Ta tím kontrolovala, zdali dívka zůstala až do svatby pannou a tudíž žila dle katolických zásad. Kolik se narodilo„vrchnostenských“ kukaččích dětí, se neevidovalo.

Současná vrchnost, Evropská Unie, se chová naprosto stejně, jako kdysi vrchnost panská. Nařizuje nám v jakých kotcích máme chovat slepice, jak mají být zakřivené banány nebo určuje velikost kiwi a mnoho dalších nesmyslů, vzešlých z šíleně přeplacených a nikým nevolených evropských úředníků.

Jsou však i daleko horší a nebezpečnější nařízení a zákony či pravidla, která nás doslova a do písmene posílají do role nevolníků. Povinnost platit do evropské kasy, aby nám poté milostivě, pokud jsme hodní a poslušní, zhruba polovinu naší platby unie vrátila ve formě dotací. Ale nejhorší výmysl dua Sarkózy – Merkelová je přijetí dohody o tom, že nám tito dva neomezení vládci Evropy, podle jejichž vůle nyní skáče, až na výjimku Velké Británie, celá Evropa, bude schvalovat rozpočet. Nikoliv naši volení politici, i když stojí za - a teď je na místě pár teček, abych nebyl opět pro vulgární slovo vyřazen z blogu, ale evropští úředníci.

Nadzvedla mne také zpráva o tom, že dle normativ EU by měl být přijat zákon, který by zakazoval návštěvu známých a kamarádů na domácí zabíjačce a povinnost jejího ohlášení úřadům. A co dál? Budeme opět muset povinně odevzdávat kupony jako za protektorátu? Budou se nám do domů vecpávat úředníci, aby kontrolovali, zdali na zabíjačce jsou opravdu jenom rodinní příslušníci? A kolik bude pokuta za to, že mi přijde pomoci kamarád?

Čeho dalšího se dočkáme z EU? Opravdu práva první noci? Vždyť se, podle našich církevních představitelů, opět navracíme ke katolicismu. Jak jinak to nazvat, když v době, kdy je celá Evropa v dluhové pasti, nás nevyjímaje, my budeme církvi vracet miliardové majetky včetně miliard v hotovost po dobu třiceti let? A podle téže církve je přece člověk povinen být až do svatby poctivý a sexem nedotčený, takže zavedeme ono právo kontrolní první noci?

Už v době před referendem o našem vstupu do EU jsem přednášel na téma Co nám EU dá a co nám vezme. Varoval jsem, že přijdeme o naši suverenitu a dostaneme se do područí Německa a Francie, neboť celá EU je šitá právě pro tyto dva státy. Neříkal jsem hlasujete pro vstup nebo proti vstupu. Jenom jsem říkal, že já rozhodně budu hlasovat proti. A také jsem tak hlasoval.

V Maďarsku, které se řítí do Řecka ještě rychleji nežli my, dokonce došlo i na znárodnění úspor obyvatel, a tomu, kdo dobrovolně své úspory státu nevydal, byly úspory zdaněny sedmdesáti procenty, stále sílí hlasy o vystoupení z EU. A není jediným státem. Pokud by v příštích volbách přišla nějaká strana s programem vedoucím k vystoupení z EU, věřím, že by dostala hodně hlasů.

Není totiž pravdou to, co tvrdí mumlající Schwarzenberg, že bychom se dostali do izolace. Nebo si myslíte, že by firmy, které u nás vydělávají miliardy, ze země odešly? Že by se přestaly vyrábět škodovky, když do kasy VW plynou miliardy, že by odešly obchodní řetězce? Ani náhodou! O peníze jde přece až v první řadě.

A že by nám zrušili Schengenskou dohodu? Jaký rozdíl by nastal, kdyby nás opět kontrolovali na hranicích než teď, kdy nás kontrolují hluboko ve vnitrozemí němečtí celníci? A dokonce naše řidiče, ale i řidičky, nutí na dálnici močit do zkumavek, aby zjistili, zdali nejsou pod vlivem drog? Tvrdím, že by to bylo stejné.

Podle některých významných ekonomů a politologů se konec EU přiblížil a jinak to dopadnout nemůže. Jsem pro to, aby se nyní vypsalo celostátní referendum, aby se zjistilo, zdali si národ přeje setrvávat v organizaci, která z nás dělá nevolníky.

A já nevolníkem být nechci.

Autor: Vladimír Kapal | čtvrtek 19.1.2012 11:37 | karma článku: 32,13 | přečteno: 2152x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21282x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5561x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Ministři obrany USA a Ruska si zvedli telefon, poprvé od loňského března

25. června 2024  21:47,  aktualizováno  26.6 6:38

Americký ministr obrany Lloyd Austin po telefonu hovořil se svým ruským protějškem Andrejem...

Česko má nejvíce malých varen pervitinu v Evropě, říká zpráva centrály

26. června 2024  6:35

Česko vede v počtu malých laboratoří na výrobu metamfetaminu v Evropě. Tento způsob produkce je...

Assange je volný. U amerického soudu přiznal vinu a míří do Austrálie

26. června 2024  2:15,  aktualizováno  6:08

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange ve středu před americkým soudem na souostroví Severní Mariany...

Vláda schvaluje zvýšení měsíčního poplatku České televizi na 150 korun

26. června 2024  5:53

Zvýšení měsíčních poplatků veřejnoprávním médiím schvaluje ve středu vláda. Zatímco u České...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4709x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky