Hamižnost jedné ženy připravila třicet lidí o práci

Chemik, bylinkář a výzkumník Karel Hadek přes třicet let vyrábí skvělou, čistě přírodní kosmetiku, kterou využívají tisíce spokojených zákaznic. Prošel několika neblahými zkušenostmi se společníky, a proto založil v roce 2009 novou firmu Aromaterapie Karel Hadek s.r.o. Chtěl se vyhnout problémům se společníky, s dětmi s předešlého manželství se nestýká, a proto napsal celou firmu, a vlastně veškerý svůj majetek, na svou ženu. Komu měl také věřit více?

Firma se rozjela, zakázky se množily a manželce Karla Hadka se, ve spojení s bratrem, zachtělo celé firmy, a protože byla jejím vlastníkem a jediným společníkem, nebyl problém Karla Hadka odvolat z funkce jednatele a jmenovat do ní bratra Martina Kelnara, který pracuje v plzeňském Hornbachu. Zároveň oba sourozenci, manželka Karla Hadka je o třicet tři let mladší, chtěli, aby jim Hadek přenechal své receptury, logo firmy a vlastně svůj největší majetek – své duševní vlastnictví. Karel Hadek samozřejmě odmítl, a tak se povedení sourozenci rozhodli, že firmu zlikvidují, objekt i laboratorní zařízení rozprodají a přijdou si tak k penězům.

Ve firmě však pracovalo jedenatřicet lidí. Před ně předstoupil 15. září Kelnar a oznámil jim, že firma končí. Podle jeho vlastních slov mu sice bylo lidí, kteří přijdou o práci líto, ale vůbec ho to nezajímalo. A to v regionu, kde je práce velice málo.

Karel Hadek se nejen za svou firmu, vynálezy a skvělou kosmetiku, ale i za své zaměstnance, kteří za ním stojí jako jeden muž, rozhodl bojovat všemi dostupnými právními silami. Zaměstnanci napsali do Hornbachu otevřený dopis o postupu jejich zaměstnance, oznámili celou záležitost médiím a hodlají před plzeňským Hornbachem proti jednání Martina Kelnara a Lenky Hadek demonstrovat, jsou rozhodnuti o svá pracovní místa i o zachování firmy bojovat spolu s jejím zakladatelem. Věří, že Karel Hadek, a tím i oni, svůj boj vyhrají a firma bude opět bude patřit mezi nejvyhledávanější kosmetické výrobce a distributory v zemi.

„Když do firmy 15. září přišla Lenka Hadek a Martin Kelnar a oznámili nám, že firma končí, byl to pro nás všechny šok. Nechtěli jsme věřit, že kvůli rychlému zisku za rozprodání firmy by Lenka Hadek zašla až tak daleko,“ sdělila jedna z pracovnic firmy.

„Domníval jsem se, že napsat celou firmu a vlastně celý majetek na vlastní ženu je rozumný krok. Bohužel si k nám do domu pozvala bratra Martina Kelnara a úplně se změnila. Již nyní podnikám právní kroky a jsem pevně přesvědčen, že se mi firmu podaří zachránit včetně všech pracovních míst a kosmetika Karel Hadek bude opět pomáhat tisícům zákaznic,“ řekl Karel Hadek a všichni jeho zaměstnanci věří, že v boji s chamtivostí a bezcitností zvítězí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kapal | neděle 25.9.2011 12:00 | karma článku: 43,54 | přečteno: 8969x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11

Vladimír Kapal

Jan Hus

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98