Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dočkáme se vůbec opravdu svobodných voleb?

V únoru 48 ozbrojení dělníci pomohli komunistickému převratu. V sedmdesátých letech po zuby ozbrojená armáda vnikla v Chile do prezidentského paláce a v boji nakonec padl demokraticky zvolený prezident a moci se ujal diktátor Pinochet. V červnu letošního roku obsadila po zuby ozbrojená policie v kuklách a neprůstřelných vestách sněmovnu.

A jaká že v tom je podobnost?  Ve všech případech se jednalo o ozbrojený puč! O převzetí moci za pomoci zbraní, zastrašování a v mnoha případech i následných vražd. Kubiceho akce ve sněmovně, kdy ozbrojenci, mnozí z nich i bez identifikačních čísel viditelně umístěných, bránili ve výkonu funkcí nejen řádně zvoleným poslancům, ale i zaměstnancům sněmovny.

Celá tato akce, při projevu poslance Ratha ve sněmovně, měla jenom jediný cíl. Zastrašit poslance, zastrašit veřejnost, zastrašit levici. Preference pravici padaly raketovým tempem, hrozilo opět, že v krajských volbách přijde oranžová tsunami číslo dvě, a tak se muselo konat.

A výsledek? Podle svědectví poslanců, ovládl sněmovnu strach. Strach z toho, že každý z poslanců, kteří by se postavil proti šílenostem prosazovaných touto vládou, by klidně mohl skončit jako David Rath. Kubiceho chobotnice by si na každého nebo téměř na každého poslance něco našla a tam, kde by nic nebylo, by si důkazy mohla klidně vyrobit.

Nájezdem ozbrojenců do sněmovny byla porušena Ústava ČR v mnoha bodech, předsedkyně sněmovny Němcová se ukázala jako naprosto nekompetentní člověk s nulovým právním povědomím a především jako člověk pohrdajícím jak Ústavou ČR, tak zákony této republiky, ale i jednacím řádem sněmovny. Poškodit levici, poškodit zdravý rozum a za každou cenu, byť neústavní cestou, udržet tuto vládu a koalici u moci, tohle čišelo z každého jejího slova.

Aby i nadále mohla vláda devastovat tuto zemi, aby mohla, za pomoci zaprodanců z VV a současně i z LIDEM, které nyní funguje ve sněmovně, aniž by ji kdokoliv volil, dále ožebračovat národ a ničit život poctivým lidem. Aby si tato koalice mohla s přehledem prohlasovat zločin nazývaný církevní restituce, aby mohla, za pomoci zmatených a médii zmasírovaných lidí, ovládnout kraje a dál pokračovat v rozkrádání této země.

Kubiceho puč v poslanecké sněmovně přinesl ovoce. Z Ratha se stal zločinec ještě horší nežli Breivik, vždyť o tom, že by Breivikovi nasadili při zatýkání roubík, jsem se nikde nedočetl, Rathovi ano. A preference ČSSD téměř okamžitě klesly. A to byl účel, to byl cíl celého divadla s nájezdem ozbrojenců do sněmovny.

Neexistuje v této zemi politická strana, ve které by byli po úspěšných volbách samí poctiví lidé. V každé se najdou takoví, kteří z volebního úspěchu a obsazení významných postů tyjí, hamtají peníze jak zběsilí. V každé straně, bez rozdílu!

Tato koalice dostala strach z lidí, dostala strach z plného Václaváku, dostala strach z oprávněného hněvu lidí. A využila selhání jedinců. Perfektně. Jenomže to nestačí, Rathův případ byl špatně načasován. Zatímco Kubiceho zpráva v roce 2006 přišla tak těsně před volbami, že na ni už ČSSD nestačilo reagovat a výsledkem byla Topolánkova vláda, Rath přišel až příliš brzy. Krajské volby jsou až za půl roku a ty důležitější, parlamentní, až za dva roky. Příliš dlouhá doba a lidé by mohli na policejní manévry zapomenout a soud s Rathem nemusí také dopadnout podle přání koalice.

A tak může přijít u voleb Kubiceho akce číslo tři. V rámci boje proti čemukoli, důvod se vždycky najde, mohou policejní zakuklenci obsadit volební místnosti, zastrašit voliče, aby nevolili nikoho jiného nežli toho správného, tedy ty ze stávající koalice. Když mohli obsadit sněmovnu, proč by neobsadili alespoň ty největší volební okrsky, lidí by si na to mohli nabrat kolik by chtěli, od této vlády by na ně peníze jistě dostali.

A nebo se může tato koalice dohodnout a přijmout zákon, který zruší svobodné volby. Může se vytvořit jakási opětovná Národní fronta ze stran současné koalice a jenom ta se bude moci volit. A svobodná vůle národa, voličstva, by mohla jít k Brdičkům.

Že je to nesmysl? Jistě, je. Ale řekl by někdo z lidí před 5. červnem, že je možné, aby sněmovnu zaplavili zakuklenci po zuby ozbrojení a v neprůstřelných vestách? Řekl by někdo, že je možné, aby se církvím vracelo tolik, že to zadluží ještě několik dalších generací? Myslel by si někdo ještě před nějakým rokem, že se vláda může chovat v rozporu s přáním většiny národa? Jistě ne.

Demokracie v podání této koalice a této vlády je spíše výsměchem národu. Jenom si vzpomeňte na slova Marka Bendy v pořadu Máte slovo. Tam bezostyšně přiznal, že si přeje, aby církev, v jeho podání Katolická církev, měla větší moc nežli před reformou Josefa II. Mluvil tak, že jsem si maně vzpomněl na jezuitu Koniáše.

Bojím se, moc se bojím, že tak, jak je nastavena současná politika, si může Kubice už dělat opravdu co bude chtít. Zjistil totiž, že mu vládní koalice povolí všechno. A obávám se, že toho setsakramentsky využije. 

Autor: Vladimír Kapal | středa 13.6.2012 11:21 | karma článku: 20,43 | přečteno: 1323x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21282x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5561x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Startuje online stavební řízení. Úřady jsou však zahlcené žádostmi „postaru“

29. června 2024

Premium Místo cesty na úřad se složkou papírů postačí k podání žádosti o stavební povolení už jen chytrý...

Jak jsem se učila čínsky. Něco umíte teprve po roce tvrdého jazykového drilu

29. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Číně Týden co týden začínám se studiem němčiny. Zatím si dokážu díky mobilní aplikaci tak akorát...

Ve vodní nádrži Slapy utonul muž, na místě zasahoval potápěč

28. června 2024  22:17

Ve vodní nádrži Slapy u Cholína na Příbramsku v pátek utonul při plavání muž. Pátral po něm člun...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Náhrada? Gayové či dyslektik

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4709x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky